In an project volunteering with children in Tanzania a child smiles outside a care centre.

Volontärarbeta med barn i Tanzania

Volontärarbeta i färgstarka och livfulla Tanzania och hjälp barn få grundläggande undervisning

Översikt

Volontärarbeta med barn i Tanzania och hjälp oss att förbättra utvecklingen hos små barn i dagcenter och förskolor. Du kommer hjälpa till att hålla i lärande aktiviteter, spel och sport. Det här är ett utmärkt tillfälle att få erfarenhet av att arbeta inom barnomsorg, lära dig om den lokala kulturen i Tanzania och vidga din horisont.

 

De förskolor och dagcenter vi arbetar med är överfulla och underbemannade. Som volontär kommer du vara ett välkommet par extra händer som kan stötta personalen på plats. Allt ditt arbete kommer vara en del i vårt långsiktiga arbete att stötta och förbättra barns utveckling och undervisning.

 

Du kommer bo i Arusha. Varför inte åka på en spännande safari eller res till paradisön Zanzibar?

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Tanzania rätt för mig?

Om du tycker det är kul att dela din tid med energiska barn så är barnomsorgsprojektet i Tanzania rätt för dig. Det här är en fantastisk möjlighet att göra skillnad och samtidigt få praktisk erfarenhet inom barnomsorg.

 

Barnomsorgsprojektet i Tanzania är öppet för alla åldrar, du behöver ingen tidigare erfarenhet då vår personal på plats kommer guida dig genom aktiviteterna med barnen.

 

Kanske vill du bli lärare eller arbeta inom barnomsorg? Det här är en möjlighet att få praktisk erfarenhet och se om det är rätt karriärval för dig.

 

Det här projektet drivs året runt och innebär att du själv kan att välja när du vill åka.

Childcare volunteers working with children in Tanzania pose for a picture with teachers and children during a Care outreach.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar inom barnomsorg i Tanzania?

Det finns många olika uppgifter du kan komma att göra när du volontärarbetar inom barnomsorg i Tanzania. Arbetet du gör kommer hjälpa barnen att förbättra deras kognitiva, motoriska och sociala färdigheter och förbereda dem inför skolstarten.


  • Arbeta i små grupper med barn och hjälp barnen med deras skolarbete
  • Organisera lekar och spel som förbättrar deras utveckling och gör lärandet roligt
  • Följa varje barns individuella utveckling

Du kommer arbeta med följande områden:


Arbeta i små grupper med barn och hjälpa barnen med deras uppgifter


En av dina viktigaste arbetsuppgifter kommer vara att se till att inget barn halkar efter i undervisningen. Genom att undervisa i små grupper kommer du se vilka uppgifter som något barn har svårt med. Du kommer kunna anpassa dina lektioner efter vad varje barn behöver och ge individuellt undervisningsstöd.


Det här är något som lärare och förskolepersonal inte har tid, med när de har så många barn att undervisa. Ditt stöd kommer verkligen göra skillnad för det individuella barnet.


Stötta och förbättra utvecklingen hos små barn


När barn är små är lekar ett av de viktigaste sätten de lär sig. Med hjälp av din Projects Abroad handledare kan du komma på roliga aktiviteter och lekar som gör lärandet roligt för barnen.


Du kan organisera sportaktiviteter för att förbättra barnens fysiska utveckling eller bild och pyssel för att få dem att tänka kreativt. Allt kommer vara en del i ett holistiskt synsätt kring undervisning och kommer hjälpa barnen att bli bättre förberedda inför skolstarten.


Följ varje barns individuella utveckling


Som volontär kommer du observera hur barnen utvecklas under aktiviteterna, så att du kan notera hur de utvecklas. Dina observationer läggs in i vår databas Global Impact Database, som hjälper oss att ha koll på hur varje barn utvecklas. Framtida volontärer kan då ta upp arbetet där du avslutat och vårt arbete får en bättre röd tråd och långsiktig effekt.


Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Arusha är en livlig stad som ligger vid foten av berget Meru. Omringad av lummig grön växtlighet har staden den perfekta balansen mellan livlig stadsmiljö och fridfull natur. När du är ledig kan du besöka lokala marknader och där kan du hitta färgstarka handarbeten i batik att ta hem som souvenirer.

Du kommer volontärarbeta på förskolor, dagcenter och i skolor för barn med funktionshinder.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Tanzania.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Tanzania

En vanlig arbetsvecka är från måndag till fredag. Börja din dag med en god kopp chai, det lokala teet och frukost med din värdfamilj. När du är redo att börja dagen kommer du fånga en dalla dalla till ditt projekt.


Beroende på vilken projektplacering du väljer att arbeta på kommer din dag börja antingen kl. 7 eller kl. 8, ditt arbete kommer sluta kring kl. 16.


På morgonen kan du komma att hjälp barnen med skoluppgifter, grupparbeten, hålla i sportaktiviteter eller en bildlektion, kanske gör ni djurmasker från papperstallrikar? Du kommer också ha möjligheten att arbeta med barnen i små grupper och hjälpa dem lära sig läsa och skriva.


Efter en god lunch med de andra volontärerna på ditt projekt, kommer du hjälpa till att planera morgondagens aktiviteter. Vi uppmuntrar dig att planera spel och skapa undervisningsresurser som posters och flashcards som kan användas i undervisningen. Du kan även använda den här tiden till att registrera data i vår databas Global Impact Database.


Dina kvällar kommer vara lediga och du kan passa på att utforska Tanzania.

Projects Abroad volunteers with children in Tanzania play ball activities outside a kindergarten.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Tanzania?

Målet med det här projektet är stötta barns grundläggande utbildning och tidiga utveckling. Vi på Projects Abroad har valt att inte volontärarbeta på barnhem i Tanzania, i stället fokuserar vi på att stötta familjer och samhället i stort, så barn kan bo kvar hos sina familjer.

I dagcenter, förskolor och skolor för barn med funktionshinder där vi arbetar är klassrum överfulla. Lärare har ofta svårt att ge barn den individuella uppmärksamhet de behöver och det är svårt att hjälpa de barn som riskerar att halka efter. Barn som halkar efter i skolan får ofta svårare senare i livet.

Många föräldrar arbetar dessutom långa dagar för att kunna försörja sina familjer, så barn får inte alltid det stöd de behöver hemma.

Genom våra åldersanpassade utvecklingsmål, checklistor och vår databas Global Impact Database, kan volontärer hålla koll på och ge mer hjälp till de barn som halkat efter. Du kommer hjälpa till att observera barnens utveckling genom att se hur de leker och sportar.

För att vara säker på att vi alltid arbetar mot vår långsiktiga vision för Tanzania, har vi definierat tre huvudsakliga mål för barnomsorgsprojektet i Tanzania. Våra tre mål är:

  • Förbättra utvecklingen hos små barn
  • Förbättra hygiennivåerna för barnen
  • Öka barnens engelskakunskaper

Volontärarbeta med barn i Tanzania, stötta barns utbildning och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

Female volunteer working with children in Tanzania high fives a young boy outside a care centre.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

En resa till Tanzania ger dig chansen att utforska själva hjärtat av Afrika. Det finns massor att se och göra. Ett besök i Tanzania är inte komplett utan en safari! Här finns chansen att se alla Afrikas ikoniska vilda djur som elefanter, noshörningar och lejon.

Tanzania är även hem till Afrikas högsta berg Mount Kilimanjaro. Vandra genom de vackra och stillsamma landskapen längs med foten av berget. Vill du ha en livligare upplevelse? Då rekommenderar vi ett besök på en av de lokala marknaderna. Du kan även åk ut till en massajby och lära dig mer om massajernas sätt att leva.

Vi har många volontärer som åker till Tanzania, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja att utforska Tanzania självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer