A volunteer working with children in Peru sits with a child in a classroom to help them with an activity.

Volontärarbeta med barn i Peru

Arbeta med personal på plats och stötta utvecklingen hos små barn på förskolor i utsatta områden

Översikt

Volontärarbeta med barn i Peru och hjälp lärare och förskolepersonal i utsatta områden. Du kommer att fokusera på att förbättra utvecklingen hos små barn och hjälpa barn att lära sig viktiga kunskaper. Använd den här möjligheten till att få praktisk erfarenhet inom barnomsorg samtidigt som du gör en insats för barnen i Peru.


Om små barn får en bra grund tidigt i sin utveckling så får de lättare i skolan. Du kommer lära dem viktiga kunskaper som samarbete, finmotorik och grunderna i att läsa, skriva och räkna. Under din tid på projektet kommer du även fokusera på att hålla barnen hälsosamma genom att uppmuntra bra hygienvanor. Det finns även en möjlighet att arbeta specifikt med barn som har funktionshinder som behöver extra stöd.


Du kommer arbeta och leva i staden Cusco och bo hos en värdfamilj. Vi uppmuntrar dig att skapa minnen för livet genom att utforska landet och kulturen så mycket som möjligt.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Peru rätt för mig?

Om du brinner för att hjälpa barn från utsatta områden och ge dem bättre möjligheter i framtiden är det här projektet för dig.

Det är projektet passar även för dig som planerar att arbeta med barn i framtiden. Om du har planer att arbeta inom socialomsorg eller som lärare kommer det här projektet ge dig värdefull praktisk erfarenhet. Du kommer även att utveckla dina kunskaper inom planering och ledarskap, vilket kommer hjälpa dig i vilken karriär du än väljer.

Bäst av allt, du kommer arbeta med långsiktiga mål och där hjälpen behövs mest.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att volontärarbeta inom barnomsorg i Peru. Vi lär dig allt du behöver veta. Vår lokala personal och lärare och förskolepersonal på plats kommer att guida dig. Under din tid på projektet kommer vi även att hålla i regelbundna workshops för alla våra lärar- och barnomsorgsvolontärer. På dessa workshops kan du utbyta idéer och fråga om råd från vår personal och andra volontärer.

Vårt barnomsorgsprojekt i Peru drivs året runt och du kan volontärarbeta med oss när som helst på året. Vi uppmanar dig att volontärarbeta längre så du kan göra en större insats för barnen.

A group of Projects Abroad volunteers working with children in Peru paint a school to help enhance the learning environment.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar inom barnomsorg i Peru?

Du kommer volontärarbeta med barn hos en av våra partnerorganisationer och vara en stöttande resurs för lärare och barnomsorgspersonal på plats. Det här är några aktiviteter du kan komma att göra:

  • Förbättra utvecklingen hos små barn genom roliga lärande aktiviteter
  • Förbättra läs-, skriv- och räknefärdigheter hos barnen
  • Stötta personal på förskolor och dagcenter
  • Uppmuntra regelbundna hygienvanor som att tvätta händer och borsta tänder
  • Hjälpa till på sommarskola genom att hålla i undervisande aktiviteter på skolloven

Din roll på projektet kommer vara följande:

Förbättra och stötta utvecklingen hos små barn genom lärande aktiviteter

Barn lär sig väldigt mycket under sina första år. Det är under de här åren som det går att lägga en stark grund som gör att barnen får det lättare i skolan. Varje individuellt barn som vi arbetar med har en individuell utvecklingsplan, där vi jobbar med deras fysiska, sociala och kognitiva utveckling.

Du kommer att hjälpa till att hålla i aktiviteter och lekar, exempelvis kan bollekar förbättra hand-ögon koordination. Under din tid på projektet kommer du även att observera och registrera varje enskilt barns utveckling i vår Global Impact Database.

Hjälpa barn lära sig läsa, räkna och skriva

Genom att lära barnen grunderna i att läsa, skriva och räkna kan vi öka barnens självförtroende och ge dem en bra start i skolan. Du kommer att hjälpa att öka läs -, skriv -, och räkneförmågan genom roliga kreativa lekar och spel. Sånger om siffror och bokstäver kan också vara ett effektivt sätt att lära barn.

Stötta personal i förskolor och dagcenter

Som volontär kommer du vara ett välkommet extra par händer för personalen på plats. Du kommer att hjälpa till med att skapa och förbereda lärarmaterial, planera aktiviteter i klassrummen och mycket mer. Det kommer även vara viktigt att skapa undervisningsresurser som flashcards och posters. Lärare och förskolepersonal kommer kunna använda materialet långt efter det att du åkt hem.

Uppmuntra bra hygien som att tvätta händer och borsta tänder

En viktig del i ditt arbete kommer vara att hjälpa barnen hålla sig friska. Det bästa sättet att göra det är att uppmuntra goda dagliga hygienvanor. Se till att de tvättar sina händer mellan varje lunch och mellanmål och visa dem de bästa sättet att borsta deras tänder.

Arbete på sommarskola

Om du väljer att volontärarbeta med barn i Peru under skolans lov mellan januari och februari kommer du att arbeta på sommarskola. Barnen som går i sommarskolan är mellan 7 och 14 år. Du kommer lära dem grundläggande engelska och göra roliga aktiviteter som bild och sport.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Cusco

Du kommer bo i Cusco, en fascinerande stad med en rik historia. Staden var en gång i tiden huvudstaden för Inkariket och resterna av Inkacivilisationen är synliga än idag. När du promenerar genom staden kommer du röra dig genom historien genom att bara titta på arkitekturen runt omkring dig. Cusco ligger nära Urubamba-dalen och är omringad av Andernas bergskedja.

Under din tid i Cusco kommer du att volontärarbeta inom barnomsorg hos en av våra partnerorganisationer. Du kan välja mellan att arbeta på förskola, dagcenter eller särskilt med barn som har funktionshinder. De flesta av barnen kommer från familjer från utsatta områden. Deras föräldrar arbetar ofta långa dagar för att ha en inkomst.

De förskolor och dagcenter vi arbetar med är underbemannade och personalen behöver hjälp för att kunna stötta varje individuellt barn.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Peru

Hur en vanlig dag i Peru kommer se ut beror på vilket projektplacering du kommer välja. Men oftast brukar volontärer börja kring kl. 8 på och sluta kring kl. 16 på vardagar. På några projektplaceringar slutar volontärer något tidigare på eftermiddagen.

Under dagen kommer du att hjälpa förskolan och dagcentret att hålla i olika aktiviteter. Som exempel kanske du planerar och håller i lärande lekar så att barnen lär sig någon ny kunskap. Du kan även bli involverad i att lära barnen grunderna i att läsa och skriva. Allt arbete du gör registreras i databasen Global Impact Database, så att vi kan följa varje enskilt barns utveckling.

Det kommer vara en rast kring kl. 10.30 där du kommer hålla ett öga på barnen medan de leker. Du kommer även få en lunch paus. Kom ihåg att påminna barnen att tvätta sina händer när de kommer springandes tillbaka efter rasten!

På kvällarna kommer du äta middag med värdfamiljen.

Ibland organiserar vi hjälpande aktiviteter ute i samhället utanför de vanliga skoldagarna. Det kan exempelvis vara att besöka ett äldreboende där du stöttar de äldre och är som sällskap. Du kan hjälpa till att förbereda maten eller ta de äldre för en promenad. Andra samhällsstöttande aktiviteter är att plantera en grönsaksträdgård eller måla lärande väggmålningar på skolor.

Du kan använda din lediga tid på vardagar och helger till att utforska staden och området runtomkring Cusco. Vi rekommenderar dig att vara äventyrlig och prova på så mycket som möjligt av maten. Och ett besök i Machu Picchu är ett måste!

 

 

Projects Abroad volunteers work together to create educational materials to help young children learn in Peru.

Vilka långsiktiga mål har barnomsorgsprojektet i Peru?

De långsiktiga målen med det här barnomsorgsprojektet är att stötta små barns utveckling och arbetet som personalen på plats gör.

De förskolor och dagcenter vi arbetar med hjälper barn från utsatta områden och deras föräldrar arbetar långa dagar för att ha en inkomst. Förskolorna och dagcentren är ofta underbemannade med för många barn per antalet personal, vilket gör det svårt för personalen att kunna hjälpa och ge uppmärksamhet för varje enskilt barn. Vi behöver volontärer för att stötta personalen och försäkra att varje barn lär sig de kunskaper som barnet behöver för en lyckad skolgång.

Vi har utarbetat långsiktiga mål för barnomsorgsprojektet i Peru, så att vi är säkra på att vi gör ett långsiktigt och hållbart arbete. Våra långsiktiga mål är:

  • Förbättra små barns utveckling
  • Förbättra läs- och skrivkunnighet
  • Förbättra räknefärdigheter
  • Lära barnen engelska
  • Öka livskvalitén för de som lever med funktionshinder

Volontärarbeta inom barnomsorg i Peru och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

Projects Abroad Childcare volunteer helps children in Peru draw within a care centre placement.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Peru.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer