Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia helps a child draw around their hands during an educational acitivity.

Volontärarbeta med barn i Mongoliet

Volontärarbeta med barn från utsatta familjer i Ulaanbaatar och stötta utvecklingen hos små barn.

Översikt

Volontärarbeta med barn i Mongoliet och arbeta i förskolor och dagcenter som hjälper familjer från utsatta områden. Du stöttar lärare och personal på plats och ditt fokus kommer vara att lära ut engelska och förbättra utvecklingen hos små barn.


Det är viktigt att tidigt stötta och förbättra utveckling hos små barn, på så sätt byggs en bra grund så att barnen senare har större möjligheter att lyckas i skolan. Du kommer att hjälpa till genom att använda dig av roliga lärande aktiviteter som spel, bild och pyssel. Aktiviteterna är utformade för att hjälpa barnen att möta sina åldersrelaterade utvecklingsmål. Ditt arbete kommer vara viktigt för att vi ska kunna stötta barn i Mongoliet.


När du volontärarbetar med barn i Mongoliet kommer du få praktiskt erfarenhet av arbeta inom barnomsorg, något som du kan ha nytta av i din framtida karriär. Du kan även välja att arbeta med barn med funktionshinder.


Du kommer bo och arbeta i Ulaanbaatar, den största staden på den mongoliska stäppen. Något som gör den här volontärresan en upplevelse utöver det vanliga.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Mongoliet rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för den som älskar att arbeta med barn. Du ger av din tid och energi för att göra en bra insats och samtidigt har du roligt med engagerade små elever. Barnen kommer tycka att det är roligt att lära sig nya saker och leka. Det här projektet kommer ge dig värdefull erfarenhet om du planerar att jobba inom barnomsorg i framtiden.

 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, vår utbildade personal kommer hjälpa dig hela vägen. De stöttar dig när du behöver extra hjälp, idéer eller goda råd. Vi håller även i regelbundna workshops med alla barnomsorgsvolontärer, där du kan dela dina tankar och få hjälp med utmaningar.

 

I Mongoliet kommer du även få lära dig att planera och samarbeta, något som du kommer ha nytta av oavsett vilken karriär du väljer. Använd dina erfarenheter för att stå ut lite extra på CV:t eller arbetsintervjun.

 

Det här projektet drivs året runt och du kan delta när som helst.

Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia helps a group of children with mathematic skills at a care centre.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med barn i Mongoliet?

Du kommer bli placerad hos en av våra samarbetspartners, antingen på en förskola eller ett dagcenter. Om du vill kan du också arbeta med barn med funktionshinder.


Här är några saker du kan komma att göra:


  • Lära barn att läsa, skriva och räkna på engelska
  • Förbättra undervisningsmiljön
  • Förbättra livskvalitén för barn med funktionshinder
  • Uppmuntra bra hygienvanor

Ditt volontärarbete kommer fokusera på följande områden:

Lära barn läsa, skriva och räkna på engelska

En viktig del i vårt barnomsorgsprojekt är att ge barn the byggklossar de behöver för att lära sig engelska. Du kommer skapa roliga, engagerande och lärande aktiviteter för barnen. Du kan sjunga sånger om ABC, eller räkna med rytmer från 1-10.

Som volontär kommer du även att observera utvecklingen hos varje barn. Du kommer notera förbättringar och områden som behöver mer arbete. Observationerna registreras sen i vår databas Global Impact Database, där vi håller reda på varje barns individuella utveckling.

Förbättra undervisningsmiljön

När barn är små sker mycket av deras sociala, fysiska och kognitiva utveckling. Du kommer att fokusera på att boosta dessa områden genom lekar, aktiviteter och genom att skapa färggranna omgivningar.

Ta färgkritor till hjälp och skapa flashcards eller lägg ihop återvinningsmaterial och skapa ett planetsystem. Noga planerade aktiviteter kommer att stimulera barnens hjärnor och uppmuntra lärande.

Den bästa delen av att skapa undervisningsmaterial? Materialet kan användas av andra volontärer och personalen efter det att du åkt.

Förbättra livskvalitén för barn med funktionshinder

Du kan välja att arbeta med funktionshindrade barn. Ditt arbete kommer innebära att stötta personal på plats och hjälpa till med att lära och se efter barnen. Fokus kommer vara att mata barnen, lära ut grundläggande engelska och skapa aktiviteter för en roligare miljö för barnen.

Om du väljer att arbeta med barn som har funktionshinder kommer vi att guida dig och stötta dig hela vägen.

Uppmuntra bra hygienvanor

En del av ditt arbete kommer vara att se till att barnen håller goda hygienvanor. Barnen måste borsta deras tänder ordentligt, tvätta händer innan måltider och efter de gått på toaletten. Du kommer använda en hygienchecklista för att vara säker på att varje barn gör det den ska.


Var i Mongoliet kommer jag att arbeta?

Ulaanbaatar

Beroende på vad du är intresserad av kommer du antingen att arbeta på en förskola, dagcenter eller ett center för barn med funktionshinder. En del av de förskolor och dagcenter som vi samarbetar med är underbemannade, med ungefär 30 barn på en lärare. De här förskolorna behöver alltid hjälp och stöttning.

Du kan även att komma att arbeta i ett center för barn med funktionshinder. Många av de här barnen kommer från ensamstående mammor som behöver arbeta. Tack vare centret kan de gå till sitt arbete och veta att deras barn tas hand om på dagarna.

Du kommer att volontärarbeta i Mongoliets största stad Ulaanbaatar och bo hos en värdfamilj. Staden är fylld med höghus i Sovjetstil och traditionella “gers” tält. Utanför staden kommer du att se nomadfamiljer som bor utspridda på den vidsträckta mongoliska stäppen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Mongoliet.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Mongoliet

Efter en trevlig frukost där du kan småprata med din värdfamilj, kommer du att gå eller ta bussen till din projektplacering.


En typisk arbetsdag i Mongoliet är mellan kl. 9-17, måndag till fredag.


När du anländer till din projektplacering kommer du hjälpa barnen att äta frukost. Efter frukosten kommer du starta dagens aktiviteter som att sjunga sånger, lära ut engelska och leka lekar.


Efter maten kommer barnen att ha en sovstund från kl. 13.30–15.30. Du kan använda tiden för att hjälpa personalen att planera nästa dag eller arbeta på dina aktiviteter. Efter barnens sovstund kommer du hålla i några fler aktiviteter innan det är dags för barnen att åka hem.


I slutet på dagen möter du antingen upp andra volontärer, slappnar av hos din värdfamilj eller utforskar Mongoliet.

Dina helger i Mongoliet är den bästa tiden för att utforska landets vidder och historia. Du kan besöka nomaderna, lära dig om Djingis Khan eller planera en tur genom vackra Gobiöknen. Med så mycket att utforska i detta fantastiska asiatiska land är varje stund viktig!

A group of female volunteers working with children in Mongolia demonstrate personal hygiene at a care centre.

Vad är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Mongoliet?

De långsiktiga målen med det här projektet är att stötta och förbättra utvecklingen hos små barn och att förbättra undervisningen i allmänhet i Mongoliet. Vi på Projects Abroad har valt att inte arbeta på barnhem i Mongoliet, utan arbetar istället med projekt som stöttar samhället och som hjälper barn att stanna hos sina föräldrar.


Våra samarbetspartners som hjälper familjer i Mongoliet är underbemannade och har för många barn per antalet personal. De behöver volontärer som stöttar arbetet och hjälper fler barn att nå kunskaper som är normala för deras ålder.


Vi arbetar även med barn som har funktionshinder, där vi fokuserar på att förbättra deras livskvalité. Du kommer även att stötta barnens familjer. En av våra samarbetspartners arbetar specifikt med ensamstående föräldrar där barnen tas hand om medan deras förälder är och arbetar. Vi gör även hembesök där vi stöttar och hjälper föräldrarna att ta hand om deras barn.


Vi har identifierat fem huvudmål med vårt barnomsorgsprojekt i Mongoliet:


  • Förbättra utvecklingen hos små barn
  • Förbättra hygienen hos barn
  • Öka barnens kunskaper i engelska
  • Förbättra livskvalitén för barn med funktionshinder
  • Öka nivån av lärande aktiviteter hos varje barn


Volontärarbeta inom barnomsorg i Mongoliet och hjälp oss att nå våra långsiktiga mål.

A young child reads to a Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia at a local school.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Ulaanbaatar. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Mongoliet.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Mongoliet är ett av de mest avlägsna länderna i världen. När du volontärarbetar i Mongoliet har du möjligheten att upptäcka ett helt nytt sätt att leva. Våra projekt är baserade i huvudstaden Ulaanbaatar som är en eklektisk blandning av modernt och traditionellt. Det statliga palatset är ett perfekt exempel, med sin arkitektur i romersk stil och skinande blå och gyllene ljus.

Även när du är mitt i huvudstaden är du ändå inte långt från landsbygden. Endast en kort resa kan ta dig till ett nomadläger ute på stäppen, där du kan besöka nomadfamiljer som bor i traditionella gers (tält). Vi rekommenderar att du vandrar eller tar en ridtur, för att verkligen ta in den vida skönheten av den ändlösa mongoliska stäppen.

Ett måste i Mongoliet är att besöka Djingis Khans staty! Vill du lära dig mer om Mongoliets unika historia rekommenderar vi ett besök till National Museum of Mongolia.

Vi driver många olika projekt i Mongoliet, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja att utforska Mongoliet självständigt eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer