Volunteers from all over the world meet up in the Mongolia office.

Ankomst i Mongoliet

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Mongoliet

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Mongoliet. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Mongoliet


Du kommer anlända tidigt på morgonen på flygplatsen Ulaanbaatar Airport, där vår vänliga Projects Abroad personal kommer välkomna dig till Mongoliet. De kommer hålla i en tydlig Projects Abroad-skylt.


Från flygplatsen kommer vår personal ta dig med bil hem till din värdfamilj. Du kommer också få ditt introduktionspaket, som innehåller all information du kan behöva under din resa.


Våra värdfamiljer är trevliga välkomnande familjer som kommer bo bekvämt i staden Ulaanbaatar. Du kommer bo en kort bussresa ifrån Projects Abroads kontor.

Efter att du blivit välkomnad av din värdfamilj och lagt dina saker i ditt rum, kommer du ha chansen att smaka på god traditionell hemlagad frukost. Vår personal kommer lämna dig att vila när du har blivit hemmastadd.


Projects Abroad står för transportkostnaderna när det gäller hämtning och lämning på flygplatsen.

Boka dina flyg till Mongoliet

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Mongoliet

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Mongoliet

När du vilat upp dig efter din flygresa kommer du vakna upp och energisk och förväntansfull inför din första dag i Mongoliet! Vår personal kommer hämta upp dig hemma hos din värdfamilj och ta dig på en rundtur i staden. Först kommer du bli visad var närmaste postkontor och internetcafé ligger. Personalen kommer även peka ut viktiga landmärken. Du kan också köpa ett lokalt SIM-kort,


Sen kommer du åka till Projects Abroads kontor och bli introducerad till personal på kontoret. Vi kommer visa dig runt och berätta om hur vi driver projekt i Mongoliet. Det här är ett bra tillfälle att fråga om du har några funderingar.


Efter besöket på kontoret kommer vi ta dig till några intressanta museum och tillsammans kommer vi även åka till ett lokalt kloster och besöka munkarna.

Om du anländer på en veckodag kommer din introduktion ske nästa dag. Anländer du en helg sker din introduktion efterföljande måndag.

Första dagen på ditt projekt i Mongoliet

På din första dag på projektet, kommer vår personal följa med dig på bussen till ditt projekt. Du kommer få en rundtur av projektet och bli introducerad till din handledare och dina nya kollegor.


Det kommer inte förväntas av dig att du sätter igång och arbetar direkt. Du kommer få chansen att lugnt komma igång med arbetet. Personalen kommer berätta vilka som är dina ansvarsområden och hur ditt schema kommer se ut. Du kommer först börja arbeta på “riktigt” din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer