A Projects Abroad volunteer working with children in the Philippines sits with a group of kindergarten children in a classroom during his Childcare Project.

Volontärarbeta med barn på Filippinerna

Hjälp barn att lära sig nya kunskaper och upplev det dagliga livet på den vackra ön Cebu

Översikt

Volontärarbeta med barn på Filippinerna och stötta personalen på plats. Du kommer volontärarbeta på en förskola där du hjälper barn nå utvecklingsmålen för deras ålder. Det finns även en möjlighet att volontärarbeta med barn som har funktionshinder. Det här projektet ger en möjlighet att få praktisk erfarenhet inom barnomsorg och lära sig nya kunskaper.


Projektets huvudfokus är att stötta och förbättra utvecklingen hos små barn. Du kommer ha chansen att vara kreativ och använda dig av sånger och lekar för att göra undervisningen rolig och uppmuntra barnens lärande. På Filippinerna är många av de statliga skolorna överfulla, vilket gör ditt arbete än mer viktigt. Du kommer bli en del av vårt långsiktiga arbete att hjälpa barn från utsatta områden.


Du kommer bo och leva i Cebu och en lokal värdfamilj kommer varmt välkomna dig till deras hem. Under din lediga tid kan du resa med andra volontärer och utforska de lokala attraktionerna.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn på Filippinerna rätt för mig?

Volontärarbete inom barnomsorg på Filippinerna är öppet för alla åldrar. Det är perfekt för dig som är kreativ, energisk och gillar att tillbringa din tid med barn. Du kan delta på projektet så länge du vill, men minimitiden att delta är en vecka. Våra startdatum är flexibla och du kan själv välja att börja när det passar dig.


Är du intresserad av att arbeta som lärare eller inom barnomsorg i framtiden? På det här projektet kommer du arbeta med professionell personal och få praktisk erfarenhet, samtidigt som du hjälper barnen utvecklas och lära sig nya saker.


Alla våra volontärer får en projektintroduktion när de anländer, vilket ger dig all kunskap du behöver. Ditt projekt har en egen handledare som är där för att guida dig och svara på dina frågor. Du har även tillgång till vår resursdatabas, som är full av inspiration till lärande lekar och spel som du kan använda.


Vår personal på plats är där för dig 24/7 för att hjälpa dig med vad du än kan behöva. Vi håller även i regelbundna workshops med alla våra lärar -och barnomsorgsvolontärer, där du kan dela idéer och fråga om råd om du stöter på problem.

Projects Abroad volunteer working with children in Philippines leads school children outside their kindergarten at her Childcare Project.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar inom barnomsorg på Filippinerna?

Det finns så många olika aktiviteter du kan bli involverad i, när du volontärarbetar inom barnomsorg på Filippinerna. Allt du gör är en del av vårt arbete att hjälpa barn på våra projektplaceringar. Under din tid utomlands kan du komma att göra följande:


  • Lära små barn på förskolor grundläggande kunskaper
  • Förbättra klassrumsundervisningen
  • Uppmuntra lärande genom kreativitet
  • Ge individuell stöttning och uppmärksamhet till barn med funktionshinder

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Lära små barn på förskolor grundläggande kunskaper


Det tidiga utvecklingsstadiet som små barn går igenom är en otroligt viktig del av utvecklingen hos barn. Det lägger grunden för fortsatt lärande. Din roll kommer vara att ge dem de enkla men grundläggande kunskaper som de behöver kunna för sin ålder. Det inkluderar att känna igen färger och former, lära sig räkna, ABC och finmotorik.


På förskolan kommer du arbeta med olika grupper av barn och då filippinska barn börjar skolan när de är fem, kommer förskolan sakta förbereda barnen inför skolstarten.


Förbättra undervisningen i klassrummet


Din roll kommer vara att stötta lärare på plats. En del av arbetet kommer vara att planera lektioner, hålla i aktiviteter och hjälpa till att hålla ordning i klassrummet. Du kan även komma att hålla i stödgrupper för barn som har halkat efter.


Överfulla skolor är ett stort problem på Filippinerna, du kommer vara ett välkommet extra par händer och hjälpa barn som halkat efter att få extra undervisningsstöd.


Uppmuntra lärande genom kreativitet


Viktigast av allt är att du kommer kunna göra barnens undervisning stimulerande och kreativ. Oavsett om det är genom dans, sånger, konst eller spel, så finns det många olika sätt att göra undervisningen rolig.


Skulle du behöva inspiration finns vår databas full med kreativa lektioner som tidigare volontärer använt sig av. Projects Abroad kommer även att tillhandahålla material för pyssel och bildaktiviteter.


Individuellt stötta och uppmärksamma barn med funktionshinder


Istället för att volontärarbeta på förskola kan du volontärarbeta på en skola för barn med funktionshinder. Du kommer att arbeta i små grupper med barn som har hörselnedsättningar eller med barn som har inlärningssvårigheter. Den individuella undervisningen och stöttningen du ger kommer underlätta för barnen att lära sig nya kunskaper.


Tillgången till särskild undervisning för barn med funktionsnedsättningar är väldigt begränsad på Filippinerna. Många vuxna och barn som lever med funktionshinder är marginaliserade och har en mycket begränsad tillgång till utbildning. Du kan hjälpa dem klara skolan bättre och bli mer självständiga i deras lärande.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

Bogo City

På det här projektet kommer du vara baserad i Bogo City som ligger i Cebuprovinsen. Provinsen består av en stor huvudö och 167 kringliggande öar, så det finns massor av möjligheter att “ö-hoppa”. Bogo City ligger på den nordöstra kusten av den största ön, som är känt som Cebu.

Du kommer tillbringa största delen av din arbetstid i och runt stadskärnan där förskolorna och skolorna ligger. Kollektivtrafiken tar dig enkelt till din projektplacering. Du kommer att volontärarbeta inom barnomsorg antingen i en förskoleklass, i en underbemannad statlig skola eller i ett center för barn med funktionshinder.

När du är ledig finns det massor av spännande saker att se och platser att besöka. Om du älskar äventyr, missa inte chansen att dyka på en av öns många dykspots. Tillbringa en del av din lediga tid solandes på en av Cebus många fantastiska vita sandstränder. Du kan även utforska kulturen genom att besöka historiska platser, monument och marknader.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet på Filippinerna

Du kommer vakna upp hemma hos din värdfamiljs och de kommer ta hand om dig som en familjemedlem. Efter du ätit frukost kommer du att åka till din projektplacering. En vanlig arbetsdag börjar kl. 8, måndag till fredag. Väljer du att volontärarbeta på förskola kommer din dag vara uppdelad mellan olika grupper av barn. Ditt morgonskift är mellan kl. 8 -10.30 och eftermiddagsskiftet mellan kl. 13 - 15.30. Du kommer även behöva lägga tid på planering och på att skapa undervisningsresurser.


Alla studenter följer det filippinska utbildningsdepartementets K-12 läroplan. För förskolebarnen kommer det innebära att lära sig grundläggande färdigheter som ABC och finmotorik. Du kommer att hålla i lektioner och aktiviteter som lär barnen viktiga koncept. Din dag slutar kl.16 och kommer inkludera en lunchpaus.


Om du väljer att arbeta med barn som har funktionshinder kommer du tillbringa mest tid med att hjälpa din handledare och arbeta i små grupper med barnen. Barnen är mellan 6-19 år och uppdelade i två klasser. En klass är för de som har hörselnedsättningar och den andra är för de som har inlärningssvårigheter. Din arbetsdag kommer sluta kl.15 och inkluderar en lunchpaus.


När du är klar med arbetet för dagen, finns det massor av tid att utforska staden med andra volontärer och prova på lokala delikatesser på strandrestauranger.

Local children use their creativity during an arts and crafts lesson run by Projects Abroad Childcare volunteers in the Philippines.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet på Filippinerna?

De långsiktiga målen med det här projektet är att stötta små barns utveckling. När du volontärarbetar inom barnomsorg på Filippinerna ser du till att barnen får en bra grund för deras fortsatta utbildning.

Ungefär en fjärdedel av den filippinska populationen lever i fattigdom. Det skapar flera följdproblem som låg läskunnighet och sjukdomar. Barn är särskilt sårbara och har dålig tillgång till sjukvård och utbildning. Det är vanligt med överfulla skolor och förskolor med för få lärare per antalet barn, det är inte ovanligt med 60 barn per lärare. Tillgången för specialiserad undervisning för barn med funktionsnedsättningar och inlärningssvårigheter är mycket begränsad.

Fokus ligger på att utveckla inlärningen hos små barn, det är ett viktigt steg i att kunna bryta fattigdomscykeln i många utsatta delar i Bogo City. För att inte bidra till fattigdom har vi på Projects Abroad valt att inte arbeta med barn på barnhem, utan istället fokusera på initiativ som hjälper barn stanna hos sina föräldrar.

Med hjälp av volontärer som dig kan vi hjälpa uppfylla behovet av undervisning och stöd för de här barnen. Våra mål för det här barnomsorgsprojektet är:

  • Förbättra läs- och skrivkunnighet
  • Stötta små barns utveckling
  • Förbättra barnens hygien
  • Öka den känslomässig stöttningen
  • Förbättra livskvalitén för barn med funktionshinder

Följ med oss och volontärarbeta med barn på Filippinerna och skapa långsiktig positiv förändring i utsatta områden.

A group of children listen to a class taught by a Childcare volunteer working at a kindergarten in the Philippines.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Fllippinerna består av över 7000 öar, så du kommer kunna välja och vraka bland vackra stränder. Och få saker är bättre än att se en solnedgång över havet efter en dags volontärarbete. Skulle du få nog av att bara slappa på stränderna, kan du snorkla i det klara vattnet eller spela volleyboll.

I staden Cebu rekommenderar vi att du utforskar det traditionella Carbon Market. För att lära dig mer om landets historia besök Fort San Pedro och Magellan’s Cross. Här kommer du lära dig mer om de spanska conquistadorerna och hur Filippinerna till slut blev självständigt. Influenserna efter de spanska kolonialtiden syns fortfarande i de regelbundna fiestas och parader som fortfarande hålls på Filippinerna.

Om du volontärarbetar på Filippinerna i januari kan du även få uppleva Sinulog festival, en nio dagars fest i Mardi Gras-stil.

Filippinerna är en populär destination med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja mellan att utforska Filippinerna självständigt, eller tillsammans med likasinnade reskompisar


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer