Volunteers work with sea turtles in Mexico on a project for teenagers

Volontärarbeta med havssköldpaddor i Mexiko som ungdomsvolontär

Bo med ungdomar i samma ålder och arbeta tillsammans för att rädda utrotningshotade havssköldpaddor

Samarbeta med andra ungdomar och hjälp till med naturskyddsarbete i Mexiko. Du kommer bo nära de svarta sandstränderna i Cuyutlan och arbeta tillsammans med erfaren personal för att rädda utrotningshotade havssköldpaddor. Under din tid på projektet kommer du både lära dig massor om miljön runtomkring dig och att prata spanska. I Mexiko kan du öva din spanska varje dag med lokalbefolkningen. På det här projektet kan du hjälpa naturen, få arbetslivserfarenhet och ha riktigt kul på samma gång!


Den största delen av din tid i Mexiko kommer du arbeta på El Tortugario Centro Ecológico de Cuyutlan. Det är ett miljöskyddscenter som ligger bredvid en lagun. Du kommer hjälpa till att skydda sköldpaddsägg och bon, göra studier om biologisk mångfald i lagunen och resa till ett krokodilcenter för att studera djuren där. Ditt arbete kommer handledas av naturskyddsexperter som har många års erfarenhet av att arbeta ute i fältet.


Du kommer bo och arbeta i Cuyutlan och dela lägenhet med andra ungdomsvolontärer. Lägenheten ligger nära stranden och stadens centrum. När du inte arbetar har vi organiserat roliga sociala och kulturella aktiviteter och en spännande weekendresa. Allt arbete och aktiviteter sker i grupp och genom hela projektet finns vår Projects Abroads personal som hjälper och stöttar dig.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Ungdomsvolontär - Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Project Name:

Mexiko > Bevara havssköldpaddor & Spanska

Startdatum:

Fasta datum under skollov

Minimitid:

Två veckor

Projektplacering:

Cuyutlan (Läs mer)

Boende:

Delat boende Läs mer

Krav :

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Stöd och hjälp med visum

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Organiserade turistresor över helgen

 • Dedikerad heltidsanställd personal som är med dig 24h om dygnet

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att volontärarbeta med havssköldpaddor i Mexiko som ungdomsvolontär rätt för mig?

Vill du arbeta tillsammans med andra ungdomar för att skydda naturen? Kan du se dig själv försiktigt flytta sköldpaddsägg till säkra kläckningsplatser? Vill du släppa ut nykläckta sköldpaddsungar och se dem kila över stranden för att nå havet? Om svaret är ja på någon av de här frågorna, kommer det här projektet passa dig perfekt!


Du kommer arbeta tillsammans med andra ungdomar i samma ålder och arbeta praktiskt med naturskyddsinsatser. Erfarna naturskyddsexperter kommer handleda dig och de andra ungdomarna i ert arbete. Tillsammans kommer ni gräva i sanden efter sköldpaddsägg, räkna de djur ni ser i lagunen och mycket mer. Det här är den perfekta kombinationen mellan naturskyddsarbete och äventyr!


Det här projektet kommer lära dig massor och du kommer få mycket värdefull erfarenhet av naturskyddsarbete. Ett fantastiskt sätt att lägga arbetslivserfarenhet på CV:t och få intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Du kommer även utveckla dina färdigheter inom planering, samarbete och kommunikation. Något du kommer ha nytta av oavsett vilken karriär du väljer.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Allt ditt arbete kommer handledas av naturskyddsexperter och vår personal finns alltid på plats för att hjälpa och stötta dig. Du behöver endast fokusera på att jobba hårt, lära dig så mycket som möjligt och ha kul!


Vårt havssköldpaddsprojekt i Mexiko för ungdomsvolontärer har fasta start och slutdatum. Du kan välja de datum som passar dina sommarplaner bäst. Hela resan har ett färdigt schema, så allt från att du kliver av planet är färdigorganiserat för dig.

Conservation volunteer work in Mexico for teenagers involves lots of work with turtle hatchlings

Ditt arbete på projektet kommer fokusera på följande områden:


Leta efter och flytta sköldpaddsbon till säkra kläckningsplatser


Kusterosion är ett stort problem för havssköldpaddorna i Mexiko men det största problemet är tjuvjägare. När en havssköldpadda har lagt sina ägg gräver tjuvjägarna upp dem för att sälja på lokala marknader. För att skydda äggen patrullerna vi stränderna dagligen. När vi hittar ett sköldpaddsbo flyttar vi det till en säker kläckningsplats på sköldpaddscentret. Här får äggen utvecklas och kläckas ifred. När äggen kläcks släpper vi sköldpaddsungarna fria i havet.


Ta hand om sköldpaddor på centret


Centret har fått tillstånd av den lokala myndigheten att hålla sköldpaddor som blivit skadade och inte kan släppas ut i det vilda. De behöver din hjälp att ta hand om sköldpaddorna. Din grupp kommer hjälpa till att rengöra tankar, mata och ta hand om sköldpaddorna. Varje sköldpadda vägs och mäts också varje månad.


Städa stränder


Det är otroligt viktigt att minska på skräpet i havet för att undvika att marina djur skadas. Havssköldpaddor fastnar i olika typer av skräp och ofta är det olika typer av plastskräp. De misstar även plasten för mat som kan skada eller i värsta fall döda dem.


Din grupp kommer arbeta tillsammans för att städa stränderna. Med så många hjälpande händer som möjligt kan vi få bort mycket skräp från naturen.


Delta i spanskalektioner


Mexiko som ett spansktalande land är det perfekta platsen att lära dig eller förbättra din spanska. Du kommer dagligen få två timmar av lärarledda lektioner i spanska. Lektionerna hålls i små grupper och är väldigt interaktiva. Läraren kommer anpassa nivån efter dig, så du behöver inte oroa dig för att inte hänga med.


Arbeta med krokodiler


Du kommer besöka krokodilcentret La Colorada Crocodile Centre i Cofradia de Morelos en gång i veckan. Här kommer du hjälpa till med att hålla efter inhägnaderna och centret. Du kan även få mäta biometrisk data och märka krokodiler i närliggande laguner.


Utforska Mexiko


Sist men inte minst är det här projektet en möjlighet för dig att resa, lära dig och växa som person i en säker miljö. Du kommer bo och arbeta tillsammans med en grupp ungdomar i samma ålder. På helgen kommer vi ta dig till ett lokalt strandhotell så att du hinner se mer av Mexiko och få ut det mesta från din resa. Här kan du ha roligt på stranden med dina nya vänner!

Var i Mexiko kommer jag att arbeta?

Cuyutlan

Under din tid i Mexiko kommer du vara baserad i Cuyutlan. Med sina vackra svarta sandstränder, snälla vågor och avslappnade inställning känns Cuyutlan som en annan värld.

Du kommer tillbringa mest tid med att arbeta på sköldpaddscentret El Tortugario Centro Ecológico de Cuyutlan och du kommer arbeta direkt på stranden, eller i den närliggande lagunen. Under din tid på projektet kommer du en gång i veckan arbeta på krokodilcentret La Colorada Crocodile Centre

Ditt boende kommer vara i en delad lägenhet nära stranden. Lägenheten har flera singelrum och dubbelrum, det finns ett gemensamt kök och en pool. De volontärer som delar rum kommer vara uppdelade efter kön.

Vilka är det långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målen med det här projektet är: att skydda utrotningshotade havssköldpaddor i Mexiko och få ungdomar från hela världen att arbeta tillsammans. Vi arbetar även aktivt med att bevara miljön i närområdet.


De utrotningshotade sköldpaddorna som vi arbetar med kan endast lägga deras ägg på stranden. Tyvärr försvinner deras boplatser i rasande fart på grund av klimatförändringar och mänsklig bebyggelse. Det här är varför vi arbetar hårt med att skydda så många bon som möjligt och vi behöver hjälp från volontärer som dig.


Genom att volontärarbeta i Mexiko som ungdomsvolontär kommer du vara ett välkommet par extra händer. Du kommer att hjälpa att identifiera och flytta ägg till säkra kläckningsplatser. Äggen måste även övervakas noga och när äggen kläcks hjälper du till med att släppa sköldpaddsungarna ut i havet.


Följ med oss och volontärarbeta med att rädda havssköldpaddor i Mexiko som ungdomsvolontär. Du kommer bli en del av våra långsiktiga naturskyddsinsatser och samtidigt lära dig spanska.

A volunteer cleans a sea turtle in Mexsico on a project for teenagers

PROJEKTHANDLINGSPLANER

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer under din tid i Cuyutlan. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!