On the Spanish Language Course in Peru, students explore the local area and stop by a cathedral.

Studera spanska i Peru

Lär dig spanska samtidigt som du bor i ett spansktalande land i Sydamerika

Översikt

Följ med oss och lär dig spanska i Peru. Det här är det bästa sättet att lära sig spanska, genom att helt enkelt bli omgiven av spansktalande människor i ett spansktalande land. Du kommer lära dig nya ord, fraser och samtalskunskaper från din lärare. Sen är det bara att ge sig ut praktisera dina nya kunskaper och prata spanska med lokalborna. Vår spanska språkkurs kommer även ge dig en djupare insikt i kulturen och traditionerna i Peru.


Dina lektioner kommer skräddarsys efter din nivå och dina intressen. Du kan välja att studera spanska på heltid 15h i veckan, eller kombinera din spanska språkkurs med volontärarbete eller praktik på ett av våra projekt.


Du kommer studera spanska och bo hos en värdfamilj i staden Cusco. Det kommer finnas massor av tid att utforska staden och praktisera din spanska. Och glöm inte att resa till Machu Picchu!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att studera spanska i Peru rätt för mig?

Vill du lära dig spanska genom att bo i ett spansktalande land? Vill du praktisera din spanska med spansktalande människor? Då är den här språkkursen en fantastisk chans att lära sig spanska och samtidigt utforska Peru.

Oavsett om du studerat spanska i skolan, universitetet eller bara är intresserad av att lära dig spanska, då är det här projektet för dig! På den här kursen kommer du utvidga dina kulturella vyer och samtidigt vässa ditt cv med spanskakunskaper.

På den här spanskakursen är både nybörjare och de som redan studerat spanska välkomna. Vi skräddarsyr lektionerna efter dina behov.

Du kan även välja att lägga spanskakursen som tillval vid sidan av ditt volontärarbete eller din praktik. På så sätt kan du lära dig spanska samtidigt som du exempelvis stöttar små barns utveckling på förskola eller lär ut engelska på skolor. Den här spanskakursen kan väljas som 5h, 14h och 30h tillval.

Kursen är tillgänglig året runt så du kan åka när det passar dig bäst. Den kortaste tiden du kan delta är en vecka, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner lära dig mer.

On the Spanish Language Course in Peru, students explore the local areas.

Vad kommer jag att göra när jag studerar spanska i Peru?

Dina exakta aktiviteter kommer variera beroende på hur mycket spanska du väljer att studera och om du studerar spanska på heltid, eller deltid vid sidan av ditt volontärarbete eller praktik. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Lär dig spanska på lektioner anpassade efter din nivå
  • Utforska den fantastiska staden Cusco
  • Volontärarbeta eller praktisera om du väljer att kombinera spanskakursen i Peru med ett annat projekt

Du kommer fokusera på följande aktiviteter under din spanskakurs i Peru:

Lära dig spanska

Du kan välja att studera spanska på heltid eller kombinera spanskakursen på deltid med ett av våra andra projekt i Peru. Om du väljer att studera spanska på heltid kommer du få 15h lärarledda lektioner i veckan. Väljer du att studera spanska på deltid tillsammans med ett av våra andra projekt, kan du välja att studera 5h, 15h, eller 30h.

Dina spanskalektioner kommer vara lärarledda och anpassade efter dina kunskaper och intressen. Din lärare kommer både lära dig spanska och om kulturen och traditionerna i Peru. Du kommer få en bredare kunskap om det spanska språket och hur det talas i Peru.

Utforska Peru

Det som är fantastiskt med att lära sig spanska i ett spansktalande land är att du kan dagligen praktisera vad du lärt dig. Res runt Peru och Cusco och prata med lokalborna. Pruta på marknader och småprata med din värdfamilj. Om du deltar på ett av våra andra projekt i Peru kommer du kunna träna din spanska med dina peruanska kollegor. Genom att prata med lokalborna kommer du ta dina samtalskunskaper och uttal till nästa nivå!

Delta i våra andra projekt

Du kan även välja att kombinera vår spanskakurs med volontärarbete eller praktik på våra andra projekt i Peru. Välj att lägga till spanska för 5h, 14h eller 30h i lektioner.

I Peru kan du välja att volontärarbeta med barn på förskola och stötta små barns utveckling, eller lära ut engelska till skolbarn. Om du är nyfiken på vilka projekt som finns i Peru kan du hitta dem här.

Den här kursen passar även bra om du behöver förbättra din spanska innan du börjar på ditt projekt. Vi rekommenderar att du studerar lite spanska innan, om projektet du valt har som krav att du ska kunna prata spanska. Lektionerna kan skräddarsys så att du lär dig spanska som är relevant för projektet. Exempelvis ska du volontärarbeta på vårt lärarprojekt, kan du välja att fokusera på undervisningstermer och fraser på spanskakursen. Det kommer hjälpa dig att kommunicera mer effektivt med dina läkarkollegor i Peru.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Cusco

Din spanska språkkurs kommer vara baserad i staden Cusco och dina lektioner kommer ske hemma hos din lärare.

Cusco är en av de mest fascinerande städerna i världen. Staden var en gång i tiden huvudstad i det historiska Inkariket. Idag är Cusco på UNESCO:s världsarvslista och du kommer se arkeologiska lämningar från den gamla inkacivilisationen när du utforskar staden.

Cusco ligger även nära Urubamba-dalen och omringas av Andernas bergskedja där lamorna strövar fria.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag när du studerar spanska i Peru

En vanlig dags aktiviteter kommer vara beroende av om du väljer att studera spanska på heltid, eller om du studerar spanska som tillval.

Oavsett vad du väljer så kommer du oftast ha några timmar av spanskalektioner varje dag. Du kan komma överens om ett exakt schema tillsammans med din spanskalärare.

Din dag kommer börja med en frukost tillsammans med din värdfamilj och är du morgonpigg kan du välja att ha dina spanskalektioner på morgonen. Är du mer en kvällsmänniska kan du välja att ha dina spanskalektioner på eftermiddagen. Du kommer ha dina spanskalektioner hemma hos en spanskalärare som vi organiserar åt dig. Dina lektioner är antingen individuella eller med en annan student på samma nivå.

Efter du är klar med dina lektioner kan du träna din spanska på sightseeing runt om i Cusco. Om du kombinerar vår spanska språkkurs i Peru med ett annat projekt, kommer du tillbringa resten av dagen med att volontärarbeta på projektet. Du kan volontärarbeta med barn på förskola eller lära ut engelska.

On the Spanish Language Course in Peru, a student also volunteers at a local school, teaching children.

Vilka är de långsiktiga målen med vår spanska språkkurs i Peru?

Det huvudsakliga målet med vår spanska språkkurs i Peru är att hjälpa dig att lära dig mer spanska. Din spanskalärare kommer anpassa lektionerna efter din nivå och dina intressen.

Du kommer ha möjlighet att praktisera ditt ordförråd och fraser med lokalborna när du utforskar Cusco. Genom att prata och lära känna människor i Cusco kommer du även lära dig mer om deras kultur och traditioner.

Om du kombinerar vår spanska språkkurs med ett annat projekt i Peru, kommer du även hjälpa oss att nå våra andra långsiktiga mål i Peru. Deltar du exempelvis i vårt barnomsorgsprojekt stöttar du små barns utveckling i utsatta områden i Peru.

Den här kursen är perfekt för dig som vill delta på ett av våra projekt som har spanskakunskaper som krav. Passa på att damma av dina spanskakunskaper och lär dig ord och fraser som du kommer ha nytta av på ditt projekt. Ska du praktisera på vårt arkeologiprojekt kommer din spanskalärare fokusera på ord och fraser som du kommer ha nytta av på utgrävningen.

Följ med och lär dig spanska i Peru och utforska samtidigt ett spansktalande land i Sydamerika.

On the Spanish Language Course in Peru, a student also volunteers at a local school, helping with English lessons.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Peru.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer