A student finishes an English exercise on the white board at a volunteer teaching placement in Peru.

Volontärarbeta som lärare i Peru

Volontärarbeta på skolor i Peru och hjälp elever och lärare att förbättra sin engelska

Översikt

Volontärarbeta som lärare i Peru och hjälp lärare och barn förbättra sin engelska. Du arbetar i skolor i utsatta områden där du får assistera och sen när du är bekväm i din lärarroll, leda lektioner. Det här är en fantastisk möjlighet att få praktisk undervisningserfarenhet att lägga på cv:t, samtidigt som du hjälper andra.

Peru har en blomstrande turistindustri, vilket innebär att människor som förstår och pratar engelska har större möjligheter att få arbete. Eleverna kommer öva sin engelska med dig och det kommer hjälpa dem att våga prata engelska.

I början på varje år anordnar vi även kurser för lärare i engelska. Peruanska lärare har ofta själva lite problem med engelskan och om du vill kan du hjälpa till. Kurserna är ett utmärkt tillfälle att lära känna lärarna bättre och diskutera nya undervisningstekniker.

Du kommer bo och arbeta i Inkaimperiets forna huvudstad Cusco. En lokal värdfamilj kommer välkomna dig med öppna armar till deras hem.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över
Du måste kunna tala grundläggande spanska


Är att volontärarbeta som lärare i Peru rätt för mig?

Vårt lärarprojekt passar dig som vill få praktisk undervisningserfarenhet och samtidigt göra en insats för andra. Genom att volontärarbeta i skolor i Peru visar du på engagemang och framåtanda, egenskaper som alltid är bra att ha på cv:t oavsett yrke. Funderar du på en framtid som lärare är det förstås extra värdefullt.

Du behöver ingen tidigare undervisningserfarenhet, eftersom vi lär dig allt du behöver för att delta projektet. Vår egen personal finns på plats för att stötta och hjälpa dig. Du kommer få en handledare och vi anordnar även regelbundna workshops för alla våra lärar- och barnomsorgsvolontärer. På våra workshops kan du bolla idéer och utbyta erfarenheter med andra volontärer och lärare.

Vänligen notera att föra att lära ut engelska till mindre barn på grundskolenivå behöver du kunna enklare spanska. Om du arbetar med högstadieungdomar eller med lärare klarar du dig med enbart engelska.

Vår kurs för peruanska lärare som vill bättra på sin engelska, hålls under de peruanska skolloven i januari och februari. Fokus ligger på uttal, som många peruanska lärare upplever är svårt. Du kan även ta chansen att diskutera undervisningstekniker och bolla idéer kring nya sätt att lära ut genom lek och spel.

Projektet drivs året runt, så du kan åka när det passar dig bäst. Vi rekommenderar att du stannar längre så du hinner göra en större insats för elever och lärare.

Vänligen notera även att under december-mars samt juli-augusti är det skollov och därför hålls ingen klassrumsundervisning. Under den här tiden kan du antingen arbeta på lärarkursen eller undervisa elever på sommarskola.

Projects Abroad volunteer has a conversation with one of his students during his teaching work experience in Peru

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare i Peru?

Som lärarvolontär i Peru undervisar du både elever och lärare i engelska. Det här aktiviteter du kan förvänta dig att göra:

  • Hjälpa lärare med att undervisa i engelska och ge eleverna bättre självförtroende och karriärmöjligheter
  • Hjälpa lärare att utveckla undervisningen
  • Hålla i workshops för lärare för att förbättra undervisningsstandarden
  • Delta i workshops och i olika nätverk för att diskutera utbildningsväsendet i Peru

Som lärarvolontär i Peru kommer du att arbeta inom följande områden:


Undervisa i engelska tillsammans med lärare


Du arbetar på grundskola eller gymnasium och kommer främst att fungera som lärarassistent. Din roll kommer vara att hjälpa till med planering och aktiviteter, där eleverna övar sig att tala engelska och förbättrar sitt uttal. Du kommer lära dig massor från att arbeta tillsammans med en erfaren lärare, och med tiden kan du själv börja ta större och större ansvar i undervisningen.


Planera och utforma undervisningen tillsammans med lärarna


Lärarna ska följa den läroplan som det peruanska utbildningsministeriet har tagit fram, men på många skolor i framförallt fattigare områden har detta visat sig vara lättare sagt än gjort. Inte minst har det blivit problem med just engelskan, eftersom lärarna ofta själva har bristande kunskaper i språket. Du och andra volontärer är därför till stor hjälp när ni är med och planerar och lägger upp undervisningen. Under din tid på projektet kan du även skapa undervisningsresurser som posters och flashcards, som lärarna kan använda efter det att du åkt hem.


Hålla i workshops för lärare för att förbättra undervisningsstandarden


Vi erbjuder en kurs för lokala lärare under skollovet i januari och februari varje år. Vi gör det därför att det finns ett stort behov av bättre kunskaper i engelska hos peruanska lärare. På kursen anordnas även workshops om klassrumsundervisning. Våra workshops är utmärkta tillfällen att utbyta nya idéer kring olika typer av kreativa aktiviteter och spel som lärarna kan använda i klassrummet.


Kursen har hittills varit mycket uppskattad med ett stort intresse bland lärarna. Din hjälp är verkligen värdefull för desto fler volontärer vi har, desto fler lärare kan vi undervisa.


Delta i workshops och i olika nätverk för att diskutera utbildningsväsendet i Peru


Vi ordnar veckovisa workshops för alla våra lärarvolontärer. På våra workshops vi diskuterar vi hur vi kan förbättra vårt arbete i skolorna. En gång i månaden anordnar vi även en workshop där du kan diskutera engelskundervisningen tillsammans med peruanska lärare och andra volontärer.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Cusco

Du kan välja att undervisa på en grundskola, ett gymnasium eller på en kurs för lärare, i staden Cusco.

Cusco har en fascinerande historia som huvudstaden i det storslagna Inkariket. Du kommer se massor av lämningar från Inka- och Waririket när du vandrar genom staden. Arkitekturen i staden är en vacker blandning av antika och koloniala civilisationer, allt inramat av de mäktiga Andernas bergskedja.

De skolor där du arbetar ligger oftast i utsatta områden på landsbygden. Skolorna är många gånger underfinansierade och lärarna har ofta själva svårigheter med engelska.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag på lärarprojektet i Peru

Vakna i lugn och ro och njut av en härlig frukost tillsammans med din värdfamilj. När du gjort dig redo för dagen, tar du dig smidigt till arbetet med hjälp av kollektivtrafiken, eller till forts om du bor nära skolan. Första dagen kommer vår personal visa dig vägen så du hittar.


En vanlig dag kommer du arbeta från kl 8 till ungefär kl. 13:45. På en del skolor kan du på eftermiddagarna få möjlighet att bli delaktig i aktiviteter som sport och musik. Som ett exempel kan du välja att coacha fotboll eller något annat du är intresserad av.


Din huvudroll på projektet kommer vara att assistera lärarna med engelskalektioner. Senare kan du själv hålla i lektioner med lärarens hjälp. Vi rekommenderar att du planerar din undervisning väl, eftersom det ger dig större frihet i undervisningen och bättre självförtroende.


Om du väljer att undervisa på lärarkursen kommer du ha ett annat schema. Du undervisar då från kl. 8:30 till runt kl. 17, med du får både lunchrast och många pauser mellan lektionerna.


När dagen är slut åker du hem till din värdfamilj, där ni äter middag tillsammans och kan småprata om dagens händelser.


Passa på att utforska Cusco under din lediga tid. Det finns massor att se och göra, allt från att vandra i bergen och forsränning, till traditionella teater- och dansföreställningarna.

Teaching volunteer in Peru explains to her student where she went wrong in her work and how to correct it

Vilka är de långsiktiga målen med lärarprojektet i Peru?

Målet med det här projektet är att förbättra engelskakunskaperna hos både elever och lärare i Peru.

Perus växande turistindustri kräver goda kunskaper i engelska. Människor i Peru som kan engelska har större möjligheter att få arbete. På många skolor i Peru försvåras elevernas engelskalektioner av att lärarna själva har svårigheter med sin engelska.

Vi arbetar främst med skolor i utsatta områden, för att eleverna där ska ges bättre möjligheter till likvärdig utbildning. Utöver att lära eleverna engelska, arbetar vi även med att utveckla lärarnas kunskaper.

När du volontärarbetar som lärare i Peru får du praktisk undervisningserfarenhet, samtidigt som du gör en insats för elever som verkligen behöver den. Det här projektet kommer även ge dig en djupare insikt i de utmaningar som elever möter i utvecklingsländer.

Vi har satt upp tre långsiktiga gör vårt lärarprojekt i Peru:

  • Öka kunskaperna i engelska
  • Utveckla och förbättra undervisningen
  • Stötta lärare i klassrumsundervisningen

Volontärarbeta som lärare i Peru och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

A group of girls pose for a photo outside our volunteer teaching placements in Peru

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Peru.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer