A volunteer studying English in the Philippines attends a local festival to learn about the culture.

Studera engelska på Filippinerna

Lär dig engelska från en kvalificerad engelskalärare och genom att prata med lokalborna

Översikt

Studera engelska på Filippinerna och utveckla dina engelskakunskaper, samtidigt som du utforskar ölivet. Du kommer ha privatlektioner med en kvalificerad engelskalärare och du kan öva din engelska med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter. 

Passa även på att prata med lokalborna, då engelska är det officiella språket på Filippinerna och det pratas över hela landet. Det gör att du kan öva på saker som du lärt dig under lektionerna, exempelvis när du beställer lunch eller prutar på marknader. Du kan välja att studera heltid, eller deltid kombinerat med volontärarbete eller praktik på våra andra projekt på Filippinerna.

Du kommer vara baserad i Bogo City, ett litet och avslappnat område på Cebu-ön. Ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj, så du kan öva din engelska, samtidigt som du lär dig mer om traditioner och kulturen på Filippinerna.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att studera engelska på Filippinerna rätt för mig?

Om du vill resa och bli bättre på att prata engelska, då är det här projektet perfekt för dig. Du kommer studera med en erfaren engelskalärare och du kommer ha massor av människor att öva med.

Du kan delta på vår engelska språkkurs på Filippinerna oavsett om du är nybörjare, eller vill ta din engelska till nästa nivå. Varje lektion är anpassad efter din nivå och dina intressen. Den här kursen är särskilt användbar om du ska delta på ett av våra projekt som har engelska som krav. Engelskaläraren kan om du vill, fokusera på vokabulär och fraser som är särskilt användbara för ditt projekt. Om du exempelvis ska göra praktik på vårt medicinprojekt, kan läraren fokusera på att lära dig medicinska termer och fraser på engelska. På så sätt kan du lättare prata med dina kollegor på sjukhuset.

Vår engelska språkkurs på Filippinerna är tillgänglig året runt och du kan delta närsomhelst. Kortaste tiden att delta är en vecka. Du kan även välja språkkursen som tillval på 5h, 14h och 30h.

Projects Abroad Philippines volunteers take part in teamwork activities at the Heritage Plaza

Vad kommer jag att göra när jag studerar engelska på Filippinerna?

Du kommer att lära dig engelska från en erfaren engelskalärare, som kommer anpassa lektionerna efter din nivå och dina intressen. Hur många lektioner och hur ofta du vill ha dem, kan du själv välja oavsett om du studerar heltid eller deltid. Det här kan du förvänta dig att göra:

Lära dig engelska från en erfaren engelskalärare där lektionerna anpassas efter din nivå och dina önskemål

  • Prata engelska med våra andra Projects Abroad praktikanter och volontärer, samt prata med lokalborna
  • Utforska och uppleva Filippinerna
  • Delta som volontär eller praktikant på ett av våra projekt

Dina aktiviteter kommer vara uppdelade på tre områden:

Lära dig engelska

Huvudfokus för denna kurs är att förbättra din engelska. När du anländer till Filippinerna kommer engelskaläraren ge dig ett test för att utvärdera dina kunskaper. Det kommer hjälpa läraren att planera dina lektioner och för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Dina engelskalektioner kommer hantera ämnen som:

  • Grammatik
  • Ordförråd
  • Uttal
  • Samtalskunskaper

Engelska är ett av de officiella språken på Filippinerna, så du kommer ha massor av möjlighet att öva det du lärt dig utanför klassrummet. Prata med lokalborna och även med våra andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.

Om du vill kan du välja att studera heltid och då kommer du ha ungefär 15h engelskastudier i veckan. Väljer du att kombinera vår engelska språkkurs med ett av våra andra projekt, kan du välja ett tillägg på 5h, 14h, och 30h av lektioner.

Upplev Filippinerna

Du kommer ha dina kvällar och helger lediga så du kan utforska dina omgivningar och njuta av livet på Filippinerna. Besök turistattraktioner, historiska platser och “öhoppa” på helgerna. Smaka på fantastisk goda lokala rätter och sola på stranden. Bäst av allt! Samtidigt som du utforskar kan du öva på din engelska!

Volontärarbeta eller praktisera på våra projekt på Filippinerna

Vi driver ett flertal projekt på Filippinerna där du kan volontärarbeta eller göra praktik. Vårt fokus är att stötta människor från utsatta grupper i samhället. Utöver att lära dig engelska på Filippinerna kan du även delta på ett av våra andra projekt. Du kan stötta små barns utveckling på vårt barnomsorgsprojekt, hjälpa till att göra hälsoundersökningar på landsbygden på vårt folkhälsoprojekt och mycket mer. Du hittar mer information om våra projekt på Filippinerna här.

Du kan både kombinera projekten med vår engelska språkkurs eller studera engelska heltid innan du börjar på projektet.

Food parcel delivered to people in Philippines

Var på Filippinerna kommer jag att studera?

Bogo City

Du kommer vara baserad i Bogo City, en liten stad som ligger i norra delen av ön Cebu. Här finns fantastiskt vackra stränder, shoppingcenter och turistattraktioner, vilket gör Cebu till en riktigt bra utgångspunkt för att utforska Filippinerna.

Bogo City har många intressanta attraktioner, en livlig marknad och annat som du kan behöva som uttagsautomater och restauranger. Dina engelskalektioner kommet hållas på vårt kontor i staden.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


En vanlig dag när du studerar engelska på Filippinerna

Ditt dagliga schema kommer variera beroende på om du väljer att studera engelska heltid, eller deltid kombinerat med ett av våra andra projekt.

Oavsett vad du väljer kommer din dag börja med frukost tillsammans med din värdfamilj. Passa på att lära känna dem bättre och öva på din engelska. Ditt schema efter frukosten beror på vad du kommit överens om med din engelskalärare. Du kan välja att ha dina engelskalektioner på morgonen eller eftermiddagen.

När det är dags för din lektion kommer du bege dig till vårt kontor, där du kommer mötas upp med din lärare. Du kan använda tiden före eller efter lektionen till att utforska eller vila.

Dina kvällar och helger är lediga så du kan socialisera med andra Projects Abroad praktikanter och volontärer. Varför inte avsluta dagen med att se solnedgången över havet!

A scenic view of waterfalls flowing into a river

Vilka är de långsiktiga målen med vår engelska språkkurs på Filippinerna?

Det huvudsakliga målet med den här kursen är att hjälpa dig att lära dig mer och förbättra din engelska. En erfaren engelskalärare kommer hjälpa dig och anpassa nivån efter dina kunskaper och mål.

Engelska är ett globalt språk och en riktigt värdefull kunskap att kunna lägga på sitt cv i denna globaliserade värld. Filippinerna är ett utmärkt ställe att lära sig på eftersom engelska är ett av de officiella språken. Du kommer ha engelsktalande människor överallt som du kan öva med. På den här kursen kommer du förbättra din engelska och även lära dig mer om kulturen och traditionerna på Filippinerna. Din värdfamilj och lokalborna kommer vara de bästa lärarna.

Du kan även välja att lära dig engelska och samtidigt volontärarbeta eller göra praktik på ett av våra projekt. Det kommer göra att du blir en del av våra långsiktiga insatser för att förbättra livet för människor i utsatta grupper på Filippinerna. Genom att exempelvis volontärarbeta på vårt lärarprojekt kan du arbeta tillsammans med lärare på plats och stötta barns utbildning.

Följ med oss och lär dig engelska på Filippinerna, ta din engelska till nästa nivå och upplev livet på detta öparadis.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Fllippinerna består av över 7000 öar, så du kommer kunna välja och vraka bland vackra stränder. Och få saker är bättre än att se en solnedgång över havet efter en dags volontärarbete. Skulle du få nog av att bara slappa på stränderna, kan du snorkla i det klara vattnet eller spela volleyboll.

I staden Cebu rekommenderar vi att du utforskar det traditionella Carbon Market. För att lära dig mer om landets historia besök Fort San Pedro och Magellan’s Cross. Här kommer du lära dig mer om de spanska conquistadorerna och hur Filippinerna till slut blev självständigt. Influenserna efter de spanska kolonialtiden syns fortfarande i de regelbundna fiestas och parader som fortfarande hålls på Filippinerna.

Om du volontärarbetar på Filippinerna i januari kan du även få uppleva Sinulog festival, en nio dagars fest i Mardi Gras-stil.

Filippinerna är en populär destination med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja mellan att utforska Filippinerna självständigt, eller tillsammans med likasinnade reskompisar


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer