Male Projects Abroad intern giving a baby a check up whilst on his nursing internship in Sri Lanka where there are lots of nursing internship oppurtunities.

Praktik som sjuksköterska på Sri Lanka

Upplev vackra Sri Lanka samtidigt som du får arbetslivserfarenhet av att arbeta på sjukhus

Översikt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Följ med och praktisera som sjuksköterska på Sri Lanka och lär dig från erfarna sjuksköterskor på sjukhus. Du kommer kunna observera sjukdomar som du endast läst om och lära dig hur du diagnostiserar och behandlar dem. Det finns även en möjlighet att lära sig mer om traditionell ayurvedisk medicin.

Du behöver inte studera på en utbildning för att göra praktik, det är aldrig för tidigt att lära sig mer om sjuksköterskeyrket. Vill du göra din sjuksköterskepraktik i Sri Lanka går det naturligtvis också bra.

Under din praktik kommer du få praktisk medicinsk arbetslivserfarenhet, som du kommer ha nytta av i din framtida karriär inom sjukvården. Om du vill kan du även rotera mellan flera avdelningar, vilket kommer hjälpa dig att utforska ditt medicinska intresse och välja specialitet.

Vi organiserar regelbundet sjukvårdsinsatser ute på landsbygden där det saknas tillgång till regelbunden sjukvård. Det här är ett mycket viktigt arbete då du kommer hjälpa människor att få grundläggande sjukvård. Du kommer samtidigt få praktisk medicinsk erfarenhet när du hjälper till att göra hälsoundersökningar.

Du kommer bo och arbeta på en av tre otroligt vackra platser på Sri Lanka. Ta verkligen in kulturen och sättet människor lever på Sri Lanka. Din värdfamilj kommer lära dig mer om kulturen och religionen, vilket kommer hjälpa dig utforska så mycket som möjligt av landet.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

18 eller över


Är att praktisera som sjuksköterska på Sri Lanka rätt för mig?

Det här projektet är öppet för alla som är intresserade av att arbeta som sjuksköterska. Det är ett fantastiskt sätt att boosta din karriär eller förbereda dig för din karriär inom sjukvården.


Om du gillar tanken på lära dig mer om praktisk sjukvård från erfarna sjuksköterskor utomlands, är den här praktikplatsen perfekt för dig. Du kommer få värdefull medicinsk arbetslivserfarenhet som du kommer ha nytta av i din karriär som sjuksköterska.


Sjuksköterskeprojektet på Sri Lanka är upplagd som en praktikplats med mycket observation och fokus på att du ska lära dig nya kunskaper inom medicin. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra att även göra din sjuksköterskepraktik på Sri Lanka.


Arbetar du redan som sjuksköterska och vill du ha ett mer traditionell praktiskt volontärarbete som sjuksköterska utomlands? Kontakta oss så vi hjälper vi dig!


Vi arbetar hårt med att skräddarsy våra sjukvårdsprojekt så att de passar dina intressen och behov, så låt oss veta om du vill specialisera dig inom en speciell medicinsk inriktning. Du kan även välja att rotera mellan flera avdelningar för att lära dig mer om olika specialiteter. Möjligheten att rotera beror även på hur länge du stannar på projektet, tillbringar du en längre tid i Sri Lanka har du även större möjligheter att rotera på olika avdelningar.


Du kommer få en egen handledare under din på projektet, som kommer se till att du har möjlighet att lära dig så mycket som möjligt under din tid utomlands.

Även om din roll på sjukhuset kommer vara att begränsad till att observera, kommer du ha möjlighet att hjälpa till med att ge grundläggande sjukvård när du följer med på våra sjukvårdsinsatser ute i samhället.


Vänligen notera att du måste vara minst 18 år för att praktisera på det här projektet. Du kan åka närsomhelst under året då projektet drivs året runt. Minimitiden är fyra veckor men vi uppmuntrar dig att stanna längre för att du ska hinna få mer arbetslivserfarenhet som sjuksköterska på Sri Lanka.

An intern from Projects Abroad is pictured taking blood sugar levels of a local woman whilst undertaking her nursing internship in Sri Lanka.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar som sjuksköterska på Sri Lanka?

Den här praktikplatsen är en blandning mellan observation på sjukhus och praktisk sjukvård under våra sjukvårdsinitiativ. Det här är några saker du kan komma att göra:


 • Observera läkare och sjuksköterskor när de går sina ronder
 • Assistera under sjukvårdsinsatser ute i utsatta delar av samhället
 • Öka medvetandet och kunskapen om viktiga hälsoproblem
 • Lära dig om traditionell ayurvedisk medicin

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Observera sjuksköterskor och läkare i deras arbete


Genom att observera läkare och sjuksköterskor på plats kommer du lära dig massor om sjukvården i ett utvecklingsland. Vi lär dig om de olika sjukdomar och medicinska problem som finns i regionen och hur du diagnostiserar och behandlar dem.


Det finns även en möjlighet att rotera mellan avdelningar eller så kan du välja att specialisera dig.


Hjälpa till på sjukvårdsinsatser ute på landsbygden


Vi anordnar regelbundet sjukvårdsinsatser ute i utsatta delar av samhället. Det är här du kommer få göra praktiskt arbete och allt arbete sker under handledning av en läkare. Mät vitala tecken som blodtryck och blodsocker samt hjälp till att dela ut mat till de hundratal människor som kommer för sjukvård.


Öka medvetandet och kunskapen om viktiga hälsoproblem


Du kan även komma att tillsammans med andra praktikanter hålla i informationskampanjer på lokala skolor där du presenterar om olika hälsoproblem. Det kan vara hälsoproblem som diabetes, denguefeber, vikten av goda hygienvanor och undernäring.


Lär dig om traditionell ayurvedisk medicin


Alla vår sjuksköterskepraktikanter på Sri Lanka har möjlighet att lära sig mer om traditionell ayurvedisk medicin. Det är det äldsta medicinska systemet i världen och innefattar bland annat örtterapi, speciella dieter och akupunktur. Om du vill kan du även praktisera på ett ayurvedisk sjukhus. Du kommer att hjälpa till med att förbereda olika örtmixer, ta hand om patienter och andra dagliga saker som sjukhuset behöver hjälp med.


Vilka praktikplatser finns det inom sjukvården på Sri Lanka?

Under din praktik på sjuksköterskeprojektet i Sri Lanka kan du välja att rotera mellan olika avdelningar, eller att specialisera dig på en avdelning. Här är några av de olika avdelningar som du kan praktisera på:


 • Allmänmedicin
 • Obstetrik
 • Mödravård
 • Öra, näsa och hals
 • Pediatri
 • Akuten
 • Gynekologi


Om du redan studerar till sjuksköterska kan du välja mellan följande specialiteter:


 • Sjuksköterska till vuxna
 • Sjuksköterska till barn
 • Sjuksköterska till de med funktionshinder


Det finns även en möjlighet att lära sig mer om traditionell ayurvedisk medicin, men låt oss veta det när du ansöker. Du kommer att bli placerad på ett sjukhus som är specialiserat på ayurvedisk medicin. Det går även att kombinera modern och ayurvedisk medicin. Som exempel kan du spendera två veckor på ett vanligt sjukhus och sen två veckor på ett ayurvedisk sjukhus. Det här är en fantastisk chans att få både annorlunda och värdefull arbetslivserfarenhet som sjuksköterska på Sri Lanka.

Two female interns on a nursing internship in Sri Lanka are seen helping at a medical camp assisting patients.

Var i Sri Lanka kommer jag att arbeta?

De flesta av våra sjuksköterskepraktikanter blir placerade på sjukhus i Colombo eller Galle. De är alla kuststäder och passar dig som gillar hav och stränder.

Det går enkelt att sig runt i Sri Lanka då landet har ett billigt och bra kollektivtrafiknät. Du kommer bo hos en värdfamilj i den stad där din praktikplats ligger.

Colombo

Colombo ligger på Sri Lankas västkust och är en populär turistdestination. Staden var tidigare Sri Lankas huvudstad och är en salig mix av modernt och traditionellt. Moderna byggnader och shoppingcenter trängs bredvid historiska byggnader, gatumarknader och monument. Colombo är en stad som har något för alla, så ta dig verkligen tid att utforska staden och uppleva atmosfären.

Du kommer arbeta i ett av våra partnersjukhus på den södra sidan av staden och du kommer enkelt ta dig dit med kollektivtrafik.

Galle

Galle är en storstad som ligger på Sri Lankas sydvästra spets och delar av staden är med på UNESCO:s världsarvslista. Det som gör staden till ett världsarv är att Gallo är en fantastisk bevarad fästningsstad med en blandning mellan europeisk och asiatisk kolonialtidsarkitektur. Utforska staden till fots, ät lunch på ett av de många caféer, besök ett museum eller två och köp några souvenirer på vägen.

Din praktikplats kommer vara antingen på ett undervisningssjukhus eller på ett privatsjukhus.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Sri Lanka.


En vanlig dag på sjuksköterskeprojektet i Sri Lanka

Börja morgonen med att äta frukost med din värdfamilj och ta sen en buss eller rickshaw till sjukhuset där du praktiserar. På din första dag kommer vår personal att följa med dig så du hittar.


Dina arbetsdagar är måndag till fredag och ditt schema kommer att variera från vecka till vecka. Morgonskiftet kommer vara ungefär från 08.30-12.30, med två timmars lunchpaus. Eftermiddagsskiftet kommer vara ungefär mellan kl. 14-16.


Du kommer observera läkare och sjuksköterskor när de går sina dagliga ronder. Vi kommer även att regelbundet ungefär en gång per månad organisera medicinska workshops. Medicinska workshops är ett utmärkt sätt för dig att lära dig mer om sjukvården på Sri Lanka. Workshopen kommer ledas av en läkare och fokusera på vanliga hälsoproblem i området. Passa på att ställa frågor för att få mer information om olika medicinska procedurer du sett på sjukhuset.


En gång i månaden kommer du att följa med på en sjukvårdsinsats ute i samhället. Du kommer att hjälpa till att göra grundläggande hälsoundersökningar.


Efter ditt arbete är slut för dagen är du ledig och kan slappna av eller utforska Sri Lanka. Ät middag med de andra praktikanterna och prata om vad du sett på sjukhuset över en tallrik curry. Beundra den vackra arkitekturen, se en cricketmatch på stadion eller vandra genom livliga gatumarknader.

A female health care student is seen taking blood pressure and sugar levels ina . local surgery as part of her nursing internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Vilka är de långsiktiga målen med sjuksköterskeprojektet på Sri Lanka?

Målet med sjuksköterskeprojektet på Sri Lanka är att ge praktikanter arbetslivserfarenhet av att arbeta på sjukhus utomlands.


Många av våra praktikanter har ingen tidigare arbetslivserfarenhet men de vill lära sig. Vårt mål är att skapa en plattform för kulturellt och medicinskt kunskapsutbyte. Du kommer observera erfarna sjuksköterskor i deras arbete och samtidigt kunna dela med dig av dina erfarenheter. Det här är ett bra sätt att få en insikt i hur sjukvården i ett utvecklingsland fungerar. Du kommer även lära dig om sjukdomar och medicinska åkommor som är vanliga i området och hur de diagnostiseras och behandlas.


Det här projektet hjälper även den lokala befolkningen. På grund av brist på kunskap och resurser dör många människor från sjukdomar som kunnat förebyggas med bättre hygienvanor. Ändringar i mat och livsvanor innebär även att icke-smittsamma sjukdomar som hjärtsjukdomar och diabetes ökar. Du kan hjälpa till genom att följa med på våra sjukvårdsinsatser i samhället, samt hålla informationskampanjer för att förbättra hälsan hos människor på Sri Lanka.


Med din hjälp kan vi nå våra långsiktiga mål i Sri Lanka:


 • Öka medvetenheten om icke-smittsamma sjukdomar
 • Förbättra tillgången till grundläggande sjukvård för utsatta grupper
 • Förbättra hygienstandards
 • Minska antalet människor som insjuknar i denguefeber


Oavsett om du hjälper till att göra hälsoundersökningar eller lär människor hur de kan förebygga att insjukna i denguefeber, kommer du att hjälpa oss att förbättra sjukvården på Sri Lanka

Projects Abroad intern is pictured greeting a group of children at a medical outreach during her nursing internship in Sri Lanka.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Sri Lanka. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sri Lanka.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Sri Lanka är känt för sina mäktiga landskap. Från stränder till tropisk regnskog, det finns något för alla! Besök Pettah Market som surrar av liv och rörelse. Här kan du småprata med vänliga handlare, köpa handgjorda souvenirer och njuta av den energiska atmosfären.

För att fördjupa dig i Sri Lankas kultur kan du besöka National Museum of Colombo. En höjdpunkt är även Gangaramaya Buddhist Temple med sin många artefakter. Vill du se vacker kolonialtidsarkitektur rekommenderar vi ett besök till hamnstaden Galle med sitt nederländska arv.

Du kan även utforska inlandet för att vandra över böljande kullar, simma i svala vattenfall och besöka traditionella byar. Sri Lanka har många nationalparker och safariparker där du kan se vilda djur som leoparder och elefanter. Är du morgonpigg kan du åka på fågelskådning i någon av de fridlysta våtmarkerna Det finns även möjlighet att utforska artrika regnskogar.

Vi har många volontärer som åker till Sri Lanka, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja att utforska Sri Lanka självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer