A student participates in class at one of our volunteer teaching placements in Cambodia

Volontärarbeta som lärare i Kambodja

Volontärarbeta i skolor i Kambodja och lär ut engelska till barn från utsatta områden

Översikt

Volontärarbeta som lärare i Kambodja och hjälp barn från utsatta områden få en bättre utbildning. Du arbetar på en förskola eller i en grundskola som drivs av någon av våra fristående partnerorganisationer. Det här är ett utmärkt tillfälle att hjälpa till där det behövs och samtidigt skaffa dig praktisk undervisningserfarenhet.

Du arbetar främst med att utveckla barnens engelskakunskaper och att uppmuntra deras inlärning. Undervisningen på de här skolorna är kostnadsfri. För en del barn är det här enda möjligheten till utbildning, medan andra barn kommer hit för att få extra stöd i sin ordinarie skolgång.

Funderar på att bli lärare? Då kommer du ha nytta av dina erfarenheter från att volontärarbeta i skolor i Kambodja. Du kommer även utveckla dina kunskaper inom planering och ledarskap, något som alltid är meriterande kunskaper att lägga på CV:t.

Du bor och arbetar i Kambodjas huvudstad Phnom Penh och du kommer kunna resa och utforska landet. Det här är en möjlighet att göra en insats för andra och samtidigt få minnen för livet.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över
You should have completed at least one year of medical related studies or training.


Är att volontärarbeta som lärare i Kambodja rätt för mig?

Om du gillar att undervisa och trivs med att jobba med barn, då är du varmt välkommen till vårt lärarprojekt i Kambodja! Ingen tidigare undervisningserfarenhet krävs, men du ska ha en vilja att lära ut.

Studerar du till lärare? Då har du möjlighet att göra din lärarpraktik i Kambodja med oss. Du lär dig interagera med barn och växer in i din lärarroll. Det här är en bra möjlighet att kunna lägga undervisningserfarenhet på ditt CV, samtidigt som du gör en insats.

Du kommer få vägledning och stöd av din handledare. Under din tid på projektet har du även tillgång till en databas med arbetsscheman, klassrumsaktiviteter och kreativa lekar som kan underlätta undervisningen. Vår egen Projects Abroad personal anordnar också regelbundna workshops, där du kan bolla idéer och hämta inspiration från andra volontärer.

An English book is read to the students by a Projects Abroad volunteer teaching in Cambodia

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare i Kambodja?

Du kommer arbeta med barn på förskolor och i grundskolor. Under din tid på projektet kan du förvänta dig att:


  • Förbättra elevernas engelskakunskaper med roliga och interaktiva lektioner
  • Ordna med aktiviteter som idrott, musik och bild
  • Planera spännande lektioner med tydliga mål till nästa dag

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Engelskalektioner

Det engelska språket har blivit en allt viktigare kunskap världen över, eftersom det används i stor utsträckning inom media och i yrkeslivet. Därför är det viktigt för människor att lära sig engelska från tidig ålder. Språkkunskaper öppnar fler karriärvägar och ger bättre möjligheter till jobb.

Du undervisar barnen i grundläggande engelska som exempelvis alfabetet, räkneord och namn på färger. Undervisningen anpassas efter barnens kunskapsnivåer. Använda gärna kreativa aktiviteter som rollspel, för att uppmuntra barnen att tala engelska och öka deras självförtroende.

Lektioner i sport, musik och bild

Du kan också planera och ordna lektioner i estetiska ämnen och idrott. Låt barnen få idrotta och röra på sig. Ordna med fysiska aktiviteter som balans- och kastövningar, löpning, hoppning och mycket mer.

Ta även vara på barnens kreativa ådra! Många barn är kreativt lagda, några uppskattar musik och sång, medan andra gillar att teckna och måla.

Planera lektioner

Se till att alltid vara förberedd så du kan vara säker på att dagarna flyter på smidigt. Ägna gärna någon timme om dagen åt lektionsplanering. Varför inte samarbeta med andra volontärer så kan ni bolla idéer? Bra planerade lektioner underlättar undervisningen och ger dig större frihet.


Var i Kambodja kommer jag att arbeta?

Phnom Penh

När du volontärarbetar som lärare i Kambodja bor och arbetar du i den livliga och charmiga huvudstaden Phnom Penh. Staden har länge varit känd som Asiens pärla och genom denna mångsidiga storstad flyter Sydostasiens längsta flod, Mekongfloden. Trots att staden fortfarande återhämtar sig efter alla år av oroligheter, är det en dynamisk stad och människorna är vänliga och tillmötesgående.  

Som lärarvolontär i stadens utsatta delar kommer du se en annan sida än turisterna. Här har många familjer svårt att försörja sig och ge sina barn en bra utbildning. Du kommer undervisa på en skola som drivs av en av våra partnerorganisationer. Skolan erbjuder kostnadsfri utbildning som är ett ovärderligt komplement till den ordinarie skolgången.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kambodja.


En vanlig dag på lärarprojektet i Kambodja

Tänk dig att solens första strålar väcker dig på morgonen i din lägenhet, där du bor tillsammans med andra volontärer. Ni avnjuter tillsammans en härlig och stadig kambodjansk frukost med ägg och friterat ris, bananpannkakor och färsk frukt. Packa det du behöver för dagen och hoppa på en tuk tuk som väntar på dig utanför.

En arbetsvecka är från måndag till fredag och du arbetar från ungefär kl. 9 till kl.16-17. Så fort barnen får syn på dig kommer de ropa ”teacher, teacher” och dra dig mot klassrummet. Beroende på var du arbetar, får du antingen undervisa i engelska eller ordna med musik- bild- och idrottslektioner. För att undvika den värsta hettan mitt på dagen får du rast kl. 11 så att du kan åka hem till lägenheten för lunch. Väl i lägenheten kan du passa på att äta lunch och ägna lite tid åt lektionsplanering. Undervisningen börjar igen kl. 15.

Mot slutet av dagen kan du välja att åka tillbaka till lägenheten tillsammans med de andra volontärerna, eller ta en tuk tuk till floden för en strandpromenad. På helgerna kan du passa på att lära dig mer om Kambodjas historia på museet S-21, det så kallade Dödens fält, eller det kungliga palatset. Ett utflyktsmål du inte får missa är det medeltida templet Angkor Wat utanför staden Siem Riep. Det enorma 1100-talstemplet är en mäktig syn.

Two students receive class work assistance from a volunteer teaching English in Cambodia

Vilka är de långsiktiga målen med lärarprojektet i Kambodja?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att erbjuda barn från utsatta områden utbildningsstöd och en chans att lära sig engelska.

Utbildningsnivån i Kambodja är fortfarande låg. Det beror på utbredd fattigdom på landsbygden, samt brist på både skolor och lärare. Det händer ofta att barn och ungdomar avbryter sin utbildning när de når högstadiet. Många familjer klarar inte kostnaderna för utbildningen.

När du undervisar i Kambodja hjälper du barn att få bättre förutsättningar att klara sig i skolan och livet. För att det arbete vi utför ska ge bästa möjliga resultat har vi satt upp fyra långsiktiga mål:

  • Förbättra barns engelska
  • Förbättrad kvalitet på undervisningen
  • Uppmuntra kreativitet och nytänkande i utbildningen
  • Öka läs- och skrivkunnigheten

Alla aktiviteter du gör med barnen bör sträva mot åtminstone ett av dessa mål. Hjälp oss att nå våra långsiktiga mål genom att volontärarbeta som lärare i Kambodja.

Students pose with their handmade masks at one of our teaching placements in Cambodia

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Phnom Penh. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du utforskar Kambodja kommer du bli förundrad över mängden av livliga städer, scenisk natur och kända historiska landmärken. Det här landet har otroligt mycket att erbjuda och du kommer ha massor av roliga saker att se och göra på din fritid.

Den världskända tempelgruppen nära Siem Riep är ett måste när du besöker Kambodja. Missa inte det magnifika Angkor Wat! Du kommer känna dig som Indiana Jones när du kliver över gigantiska trädrötter och mellan vildvuxna klätterväxter i ingången till templet.

Men Kambodja har mycket mer att erbjuda än bara antika tempel. Du kan vandra i djungeln, snorkla, eller åka på en båttur havet kring Sihanoukville och titta efter delfiner. För en mer avslappnad eftermiddag kan du sola på en de många vackra stränderna.

Det finns ett nätverk av internationella volontärer i Kambodja så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer