A Projects Abroad volunteer working with children in Kenya gives soap to a child washing their hands outdoors.

Volontärarbeta med barn i Kenya

Volontärarbeta med barn som lever i en utsatt tillvaro och stötta utvecklingen hos små barn i Nanyuki

Översikt

Volontärarbeta med barn i Kenya och upplev ett nytt sätt att leva samtidigt som du stöttar barn från utsatta delar av samhället. Du kommer fokusera på att förbättra små barns utveckling och öka läs -och skrivkunnigheten. Använd den här möjligheten till att få arbetslivserfarenhet inom barnomsorg och samtidigt hjälpa andra. Du kommer lära dig mer om barnsomsorg, något som du kan ha nytta av i din framtida karriär.


Ditt arbete kommer vara en viktig del i vårt långsiktiga arbete att stötta lärare och barnomsorgspersonal på plats i Kenya. Fokus för dig kommer vara på att lära ut engelska och se till att alla barn har de grundläggande färdigheterna de behöver för att lyckas i skolan. Du kan även hjälpa till att förbättra livskvalitén för barn som har funktionshinder.


Du kommer volontärarbeta och bo i Nanyuki och ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Gör det bästa av din resa genom att smaka på lokala delikatesser, lär dig kenyanska traditioner och utforska den afrikanska savannen!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Kenya rätt för mig?

Volontärarbete inom barnsomsorg i Kenya passar dig som gillar att arbeta med barn och vill stötta små barns utveckling i utsatta samhällen. Det här projektet är även ett utmärkt sätt att få arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV, samtidigt som du hjälper de som behöver det mest. Det kommer även att hjälpa dig att stå ut bland alla arbetssökande i ansökningar och arbetsintervjuer om du vill ha en karriär inom barnomsorg.

 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Ditt arbete kommer vara att stötta personal på plats och du kommer få en grundlig introduktion när du börjar. Vi lär dig allt du behöver veta och vi håller regelbundna workshops där du kan bolla idéer och utmaningar. Du kan även närsomhelst be om hjälp från vår Projects Abroads personal på plats i Nanyuki.

 

Det här projektet drivs året runt och du kan åka närsomhelst under året. Vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra en större insats. Vänligen notera att några projektplaceringar håller stängt för en längre tid över jul och nationella helgdagar. Kontakta oss så kan vi ge dig råd om vilken tidpunkt det är bäst att åka till Kenya.

A group of Childcare volunteers working with children in Kenya pose for a photo before they start a community day event.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar inom barnomsorg i Kenya?

Vi har många olika möjligheter där du kan volontärarbeta med barn i Kenya. Du kan volontärarbeta på förskola, skola eller skola för barn med funktionshinder, där du kommer hjälpa personalen på plats. Det här är några av sakerna du kan komma att göra:


 • Hjälp lärare och personal hålla i aktiviteter och lekar som gynnar små barns utveckling och läs -och skrivkunnighet
 • Skapa undervisningsresurser som flashcards och posters
 • Dela idéer med andra volontärer och personal
 • Uppmuntra barn att hålla goda hygienvanor
 • Hjälp personal och barn med deras engelska

Ditt arbete kommer vara uppdelat på fem huvudkategorier:

Hjälp lärare och personal hålla i lekar och aktiviteter

Förskolor, dagcenter och skolor är ofta underbemannade på grund av att det är för många barn och för lite personal. Du kan hjälpa till genom att planera och hålla i lärande aktiviteter som hjälper till att förbättra exempelvis läs- och skrivkunnighet. Exempel på aktiviteter kan vara:

 • Leka med bollar för att förbättra motorik
 • Skapa bilder, pyssel och att träna barnen i att måla innanför linjerna
 • Sjunga en alfabetssång
 • Lära barnen ramsor som lär dem räkna från 1-10

Du kommer arbeta med barnen i små grupper för att ge dem individuell uppmärksamhet.

Skapa undervisningsresurser

Många av de projektplaceringarna vi samarbetar med har mycket begränsade resurser, så du kommer behöva vara kreativ med de resurser som finns. Du kan skapa många av de resurser som du behöver såsom posters och flashcards. Projects Abroads kontor kommer tillhandahålla material. Det här är viktigt arbete, då personal och andra volontärer kan fortsätta använda dem efter att du åkt.

Det finns också ett stort behov för lärande spel och aktiviteter för barnen, så du kan brainstorma fritt över aktiviteter som du och personalen kan implementera.

Dela idéer med andra volontärer och personal på plats

Öppen bra kommunikation är väldigt viktigt på det här projektet när det kommer till att skapa och dela kreativa idéer. Vi uppmuntrar dig att dela dina idéer och bolla dem med andra volontärer och personalen på plats. Vi tror på kunskapsutbyte och du kommer lära dig från personalen och de kan också lära sig från dig.

Det är viktigt att du kommer med tankar, erfarenheter och idéer från ditt hemland. Tack vare tidigare volontärers idéer och kunskaper har den lokala personalen förbättrat sitt sätt att lära ut till barnen.

Uppmuntra barnen till goda hygienvanor

Goda hygienvanor som praktiseras varje dag är viktigt för att hålla sig frisk. En del av din roll kommer vara att uppmuntra barnen att praktisera goda hygienvanor. Det kan innebära att se till att barnen tvättar sina händer innan varje måltid och borstar sina tänder ordentligt åtminstone en gång per dag.

Hjälpa barnen och personalen med deras engelska

Engelska är ett av Kenyas officiella språk och att tala engelska ökar markant chanserna till arbete. Under din tid på projektet kommer du lära barn nya ord och sjunga sånger som hjälper barnen med uttalet. Ditt huvudmål kommer vara att uppmuntra dem att prata så att de får självförtroende.

Du kan även använda tiden till att lära engelska till lärare och barnomsorgspersonal på plats om de verkar intresserade.

 


Var i Kenya kommer jag att arbeta?

Nanyuki

Du kommer volontärarbeta på en förskola, grundskola eller skola för barn med funktionshinder. Många av dessa projektplaceringar är underbemannade, med för många barn per lärare. Det är här ditt arbete blir extra viktigt, då du kommer stötta lärare och personal på plats och hjälpa barn få individuell uppmärksamhet och utvecklas.

Marknadsstaden Nanyuki ligger i mitten av Kenya, norr om ekvatorn belägen precis i vid foten av det episka berget Mount Kenya. Känt för sina många nationalparker och djurreservat, kommer du ha massor av helgsafaris att välja på under din vistelse.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kenya.


En vanlig dag när du volontärarbetar inom barnomsorg i Kenya

En vanlig dag kommer du att äta frukost med din värdfamilj före du åker in till din projektplacering. Ditt arbete kommer börja ungefär vid kl. 9. Du kommer åka med kollektivtrafik eller gå om det är tillräckligt nära. På din första dag kommer vår Projects Abroads personal följa dig så du hittar rätt.


Ingen dag kommer vara densamma när du volontärarbetar inom barnomsorg i Kenya! Du kommer kanske den ena dagen fokusera på aktiviteter som lär barnen alfabetet eller att räkna från 1 till 10. En annan dag kan du vara kreativ och hålla i en bild och pysselklass.  


Vi har även så kallade “community days” då vi hjälper det lokala samhället med de behov de har just nu.


Efter att ditt arbete slutar mellan kl. 15-16, är du fri att upptäcka Nanyuki och slappna av innan det är dags för middag. Du kommer då att åka hem och äta middag med din värdfamilj.


Spendera dina lediga dagar med att utforska Kenya med andra volontärer och praktikanter. Passa på att njuta av de vackra omgivningarna och de vilda djuren.

Female Projects Abroad volunteer working with children in Kenya sits with kindergarten children in a classroom during an educational activity.

Vad är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Kenya?

De långsiktiga målen med det här projektet är att stötta och förbättra små barns utveckling. Du kommer även arbeta med att öka läs -och skrivkunnigheten bland barn som lever i utsatthet i Nanyuki. Vi på Projects Abroad har valt att inte arbeta med barnhem i Kenya, utan fokuserar istället på program som stöttar samhället och som hjälper barn att kunna stanna hos sina familjer.

I Kenya är många av de förskolor och skolor i Nanyuki som vi arbetar med underbemannade. Även om personalen på plats är väldigt engagerade, är mängden elever mot antalet lärare för stort och de behöver extra hjälp. Med din hjälp kan vi se till att alla barn lär sig de kunskaper som barnet behöver för att lyckas i skolan. Vi hjälper barnen genom att arbeta med fyra långsiktiga mål:

 • Hjälpa och förbättra små barns utveckling
 • Förbättra läs- och skrivkunnighet
 • Förbättra engelskakunskaper
 • Öka mängden utvecklande stimuli för barnen

Hjälp oss att nå våra långsiktiga mål genom att volontärarbeta med barn i Kenya.

Projects Abroad volunteers working with children in Kenya help build an outdoor jungle gym with wood for a school.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nanyuki. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Kenya.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Ditt volontärarbete i Kenya kommer ge dig en fantastisk möjlighet att utforska landet närmare. Med så många olika aktiviteter att välja mellan kommer du ha fullt upp på kvällar och helger.

Ingen resa till Östafrika är komplett utan en safari. När du utforskar Kenyas savanner kan du se vilda djur som elefanter, lejon och även den utrotningshotade Rothschildgiraffen.

Våra projekt ligger i Nanyuki som även är känt som ”gateway to Mount Kenya”. Med det majestätiska berget som granne, är det värt att åka på en dagsresa och vandra längs med foten av berget.

Du kan även tillbringa dina kvällar med att lyssna på livemusik och smaka utsökta lokala rätter på livliga restauranger. Kenya har även många marknader som är ett måste att besöka! Här hittar du färgstarka textiler och handgjorda skulpturer.

Du kan utforska Kenya självständigt eller i grupp. Vi har många volontärer i Kenya så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer