Children are taught by female volunteers working with children in Cambodia inside a community care centre to further their childhood development.

Volontärarbeta med barn i Kambodja

Volontärarbeta med barn i Kambodja och skapa en lekfull och stöttande miljö där barn kan utvecklas

Översikt

Volontärarbeta med barn i Kambodja på förskolor och dagcenter och fyll dagarna med lekfullt lärande. Vi arbetar med barn från utsatta områden och vi behöver din hjälp för att ge barnen det extra stöd de behöver. Det här är en fantastisk chans att göra en insats och samtidigt få värdefull erfarenhet av att arbeta inom barnomsorg.


Som volontär kommer du vara en del i en långsiktig satsning för att stötta barnen i Kambodja. Du kommer göra detta genom att planera och genomföra roliga lärande aktiviteter som förbättrar utvecklingen hos små barn. Som exempel kan du leka bollekar för att förbättra barnens motorik.


Ditt arbete är viktigt då många föräldrar arbetar heltid och de behöver lämna sitt barn på en säker plats under dagarna. När ett barn är på förskola eller dagcenter kan båda föräldrarna arbeta, vilket innebär att familjen kan få in två löner och familjen får en säkrare ekonomisk framtid.


Du kommer vara placerad i Phnom Penh, Kambodjas livliga huvudstad och bo i en lägenhet med andra volontärer. När du är lediga kan du passa på att upptäcka så mycket som möjligt av Kambodja.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är volontärarbete med barn i Kambodja rätt för mig?

Gillar du att arbeta med mindre barn och vill stötta deras utbildning? Vill du samtidigt resa i Asien? Då är det här projektet för dig. När du volontärarbetar inom barnomsorg i Kambodja kommer du vara en del i vårt långsiktiga arbete att förbättra utvecklingen hos små barn i utsatta områden.

 

Du behöver ingen tidigare erfarenhet då du kommer arbeta med personalen på plats och stöttas av din Projects Abroad handledare.

 

Innan du börjar volontärarbetet kommer du få en grundlig introduktion till projektet av din Projects Abroad koordinator, som kommer förklara i detalj vad som förväntas av dig. Du kommer ha tillgång till vår databas av undervisningsresurser som arbetsblad, aktiviteter du kan göra i klassrummet och kreativa spel. Vi kommer även att hålla i regelbundna workshops för alla barnomsorgs – och lärarvolontärer i Kambodja. Där kan ni utbyta tips, idéer och diskutera de utmaningar ni möter.

 

Det här är ett utmärkt sätt att hjälpa till där det behövs mest och samtidigt lära sig nya färdigheter. Du får arbetslivserfarenhet och förbättrar både din kommunikation och din problemlösningsförmåga.

 

Vårt barnomsorgsprojekt i Kambodja drivs året runt och du kan åka närsomhelst. Vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra en större insats.

 

Projects Abroad Childcare volunteer helps children improve their English skills a a local community centre in Cambodia.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med barn i Kambodja?

När du volontärarbetar inom barnomsorgsprojektet i Kambodja kommer du att fokusera på att förbättra utvecklingen hos små barn. Många av de barn som vi arbetar med kommer från ekonomiskt utsatta familjer. Vårt mål är att ge dem samma möjligheter som andra barn ute i världen. Det här är några saker du kan komma att göra:

 • Organisera lärande aktiviteter för att förbättra barnens kognitiva, sociala och motoriska utveckling
 • Se till att barnen lär sig god hygien och hjälpa till vid hälsokontroller
 • Stötta förskole- och barnomsorgspersonal på plats i förskolor och dagcenter

Ditt arbete kommer vara uppdelat på fyra huvudområden:


Organisera lärande aktiviteter


I Kambodja är vårt huvudmål att förbättra utvecklingen hos små barn. Vi vill säkra att varje barn vi arbetar med är väl förberett för att börja skolan. Du kan hjälpa oss nå målet genom att förbättra barnens läs -och räknefärdigheter samt lära dem engelska. Du kommer också att spela spel och leda sportaktiviteter för att förbättra balans, koordination och allmän motorisk utveckling hos barn.


Varje vecka kommer du att spendera minst fem timmar med att lära dem engelska. Det här arbetet är särskilt viktigt då barnen har en stor fördel av att praktisera med en engelsktalande person.


Initiativ för att förbättra hygien och hälsa


Ett av våra mål är att förbättra hygienen hos barnen. Vi lär barnen om fördelarna med att ha dagliga bra hygienvanor. Det kommer att minska risken för sjukdomar och förbättra deras livskvalité. I Kambodja gör vi detta främst genom undervisningskampanjer, praktiska demonstrationer och rollspelsaktiviteter.


Du kommer även att hjälpa till vid hälsokontroller som sker varannan vecka, där barnens vikt och längd kontrolleras för att säkerställa att de växer som de ska. Visa dem genom att själv göra en hälsokontroll och sen heja på när de gör sin, så kommer de vara först i kön nästa gång.


Stötta personalen på plats


Många av de förskolor och dagcenter som vi samarbetar med är underbemannade. Det gör att barnen inte alltid får den individuella uppmärksamhet som de behöver och som är så viktig under de första åren. Personalen på plats är väldigt engagerade men behöver extra stöd och det är där du som volontär kan hjälpa till. När du hjälper till med att hålla i några aktiviteter, ger du personalen mer tid att fokusera på andra uppgifter som annars inte skulle hinnas med. Det gör att barnomsorgsprojekten kan planeras och drivas mer effektivt. Du kommer även att hjälpa till med förskolans -och dagcentrets dagliga aktiviteter som att duka, städa och annat underhållsarbete.


Var i Kambodja kommer jag att arbeta?

Phnom Penh

Vårt barnomsorgsprojekt i Kambodja är baserat i Phnom Penh, en andlöst vacker stad belägen mellan Tonlé Sapflodens och Mekongflodens strandbäddar. Kambodja som land utvecklas snabbt och städer moderniseras i rasande fart. Under bara några månader kommer du se markant skillnad runt Phnom Penh. Det magnifika templet Angkor Wat, som är enastående i sin skönhet och storlek, är nära nog för att du ska kunna se det över en weekendresa.

Du kommer arbeta i förskolor och dagcenter på landsbygden. De kommer hålla en mycket enklare standard jämfört med vad du är van vid hemma.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kambodja.


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Kambodja

Varje morgon kommer du väckas av doften av en nylagad kambodjansk frukost i lägenheten där du bor. Efter frukosten kommer en tuk tuk som organiserats av oss på Projects Abroad att hämta upp dig för att köra dig till ditt volontärarbete.

En vanlig dag kommer du arbeta mellan kl. 8-16 måndag till fredag. Du kommer börja dagen med att lära ut engelska och sedan fortsätta arbetet med att förbättra barnens kognitiva, sociala och motoriska färdigheter. Du kan göra detta genom:

 • Rollspel
 • Öva hälsningar
 • Läsa sagor
 • Sjunga sånger
 • Dansa till musik

Du kommer även att hjälpa till med dagliga aktiviteter som att servera barnens måltider. Barnen får två huvudmål samt ett mellanmål per dag och du kommer också få en lunchpaus.

På eftermiddagarna kommer du förbereda aktiviteterna för nästa dag. När du är klar för dagen kan du slappna av i lägenheten, umgås med andra volontärer och äta middag tillsammans.

Under helgerna har du ledigt och du kan upptäcka Kambodjas kulturarv och besöka sevärdheter. Vi rekommenderar ett besök i det kungliga palatset, S21 Museet, eller “the Killing Fields” för att en djupare förståelse för Kambodjansk historia och kultur. Eller organisera en helgresa till det kända Angkor Wat Templet och spendera helgen vandrandes i templet och solandes på stranden.

Children at a day care centre listen to a book being read by two female volunteers working with children in Cambodia.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Kambodja?

Barnomsorgsprojektets långsiktiga mål är att förbättra utvecklingen hos små barn i Kambodja.

 

Befolkningen i Kambodja saknar bra möjligheter till utbildning och förskolor är ofta underbemannade. Många familjer har inte råd att skicka deras barn till förskolor och dagcenter.

 

Barn som fått en bra grund i förskolan presterar bättre i skolan och är mer benägna att fortsätta sin utbildning.

 

När du volontärarbetar med barn i Kambodja kommer du att arbeta med följande mål i vår barnomsorgsplan:

 

 • Arbeta för att förbättra utvecklingen hos små barn
 • Förbättra barnens engelskakunskaper
 • Förbättra hygienen hos barnen
 • Skapa en mer kreativ och stimulerande miljö för barnen

 

Vänligen notera att vi på Projects Abroad har valt att inte arbeta med barn i barnhem i Kambodja. Istället arbetar vi med projekt som stöttar hela samhället och där barnen ges möjligheten att stanna hos sina föräldrar.

 

Hjälp oss att nå våra långsiktiga mål genom att volontärarbeta inom barnomsorg i Kambodja.

A young child gets a high five from a Projects Abroad volunteer working with children in Cambodia at a local kindergarten.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Phnom Penh. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du utforskar Kambodja kommer du bli förundrad över mängden av livliga städer, scenisk natur och kända historiska landmärken. Det här landet har otroligt mycket att erbjuda och du kommer ha massor av roliga saker att se och göra på din fritid.

Den världskända tempelgruppen nära Siem Riep är ett måste när du besöker Kambodja. Missa inte det magnifika Angkor Wat! Du kommer känna dig som Indiana Jones när du kliver över gigantiska trädrötter och mellan vildvuxna klätterväxter i ingången till templet.

Men Kambodja har mycket mer att erbjuda än bara antika tempel. Du kan vandra i djungeln, snorkla, eller åka på en båttur havet kring Sihanoukville och titta efter delfiner. För en mer avslappnad eftermiddag kan du sola på en de många vackra stränderna.

Det finns ett nätverk av internationella volontärer i Kambodja så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer