Projects Abroad volunteers interact with a child in Argentina during a community day at a local care centre.

Volontärarbeta med barn i Argentina

Bo i färgstarka Argentina och hjälp förskolebarn klara skolstarten genom att arbeta med små barns utveckling

Översikt

Volontärarbeta med barn i Argentina på förskolor eller dagcenter. Du kommer fylla dina dagar med lärande lekar som gynnar små barns utveckling. Bäst av allt! Du kommer vara en del av vårt långsiktiga arbete att stötta barn i Argentina.


De förskolor och dagcenter som vi arbetar med har för många barn och är underbemannade. Lärarna och förskolepersonalen har inte tid att ge varje barn individuell uppmärksamhet, så de barn som inte hänger med får ingen extra hjälp. Det är här du kan göra en insats och du kommer vara en välkommen resurs som stöttar personalen på plats. Med din hjälp kan de barn som halkat efter komma ikapp genom att de får lära sig i små grupper. Om du vill, kan du även hjälpa funktionshindrade barn och vuxna på ett särskilt dagcenter.


När du är i Argentina kommer du att leva i den färgstarka staden Córdoba, där din värdfamilj kommer ta hand om dig som en familjemedlem. De kommer introducera dig till utsökt mate och dulche de leche och ge dig de bästa tipsen på vad du borde se under din resa.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med barn i Argentina rätt för mig?

Om du har massor av energi, ser lekfullt på livet och gillar alla upptåg som småttingar gör, så är att volontärarbeta med barn i Argentina rätt för dig. Du hjälper till och förbättrar små barns utveckling, en erfarenhet som kommer ger dig värdefull kunskap inom barnomsorg. Det här är särskilt rätt för dig som vill arbeta med barnomsorg i framtiden.

 

Har du ingen tidigare erfarenhet av att arbeta med små barn? Ingen fara! Du stöttar lärare och förskolepersonal som jobbar på förskola och dagcenter. Vår egen Projects Abroad personal kommer att även att stötta och guida dig rätt. Genom hela projekttiden kommer vår personal att hålla i regelbundna studiecirklar som kommer förbättra hur du undervisar och planerar lektioner. Du kommer även ha tillgång till vår databas Global Impact Database som är full av lärorika spel, bildövningar och pyssel.

 

Det här projektet drivs året runt och du kan därför välja när du vill åka.

 

A child talks to a Projects Abroad Childcare volunteer during an outdoor activity at a kindergarten in Argentina.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med barn i Argentina?

Din främsta roll kommer vara att stötta lärare och förskolepersonal på plats i förskolor och dagcenter. Det här är några uppgifter som du kan vänta dig att göra:


 • Lära barn att läsa, skriva och räkna
 • Planera roliga aktiviteter som lär barn grundläggande färdigheter
 • Gör barn medvetna om vad det innebär att leva hälsosamt och vilka fördelar det innebär
 • Förbättra livskvalitén för de som lever med funktionshinder

Ditt volontärarbete inom barnomsorg i Argentina kommer att fokusera på dessa huvudområden:

Lära barnen att läsa, skriva och räkna

Du kommer hjälpa till att lära barn grundläggande färdigheter som att läsa, skriva och räkna. På så sätt är de bättre förberedda när de börjar skolan. Du kommer att främst hjälpa de som riskerar att halka efter, genom att göra grundläggande läs-, skriv- och räknelekar i små grupper.

Medverka till förbättrad utveckling hos små barn

Du kommer hjälpa till att hålla i roliga lekar och aktiviteter som utvecklar och lär barn grundläggande färdigheter. Det är ett en viktig del i att förbättra utvecklingen hos små barn. Genom att göra dina lektioner till roliga lekar håller du barnen engagerade.

Du kommer hjälpa lärare och förskolepersonal på plats med att organisera:

 • Sportaktiviteter som uppmuntrar till samarbete och som utvecklar grundläggande motorik, som att kasta, fånga och balans
 • Musiklektioner som förbättrar logiskt tänkande och kreativitet
 • Bild -och pyssellektioner som lär barnen om färger, former och hur de kan använda sin fantasi

Öka medvetenheten kring hälsa

För barn är det viktigt att leva hälsosamt, aktivt och vistas i rena miljöer. Du kommer att hjälpa till att göra barn medvetna om hälsa genom roliga och lärande workshops. Du kommer att gå igenom ämnen som:

 • God personlig hygien och vikten av att tvätta sina händer ofta
 • Munhygien och korrekt tandborstning
 • Varför det är viktigt att städa hemma
 • Hälsosam mat och om hur viktigt det är att vara aktiv

Förbättrade livskvalité för de som har funktionshinder

Du kan välja att bli placerad i ett dagcenter där du hjälper till att ta hand om barn med funktionshinder. Skulle du vilja, finns även en möjligheter att arbeta med vuxna. På detta dagcenter hjälper du till med dagliga aktiviteter som måltider, träning och aktiviteter som hjälper mental och fysisk utveckling. Du kommer även att observera patienter och uppdatera rapporter på vår Global Impact Databas, något som hjälper framtida volontärer.

Om du vill volontärarbeta med barn eller vuxna med funktionshinder, kontakta oss, så kommer vi göra vårt bästa att arrangera en lämplig projektplacering.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Du kommer vara placerad i Córdoba, en livlig och färgstark stad med mycket gatukonst. Du kommer arbeta med samhällsgrupper som står inför utmaningar som fattigdom, dåliga möjligheter till utbildning och drogmissbruk.

Din placering kommer vara i en förskola eller ett dagcenter. Om du är intresserad av att arbeta med barn eller vuxna som har funktionshinder, kan vi ordna att du blir placerad på ett lämpligt projekt. Många av dessa projekt är väldigt underbemannade, vilket innebär att det ofta inte finns tid att ge individer den uppmärksamhet de behöver och det är där din hjälp behövs.

 

 

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


En vanlig dag på barnomsorgsprojektet i Argentina

Din dag kommer att börja med frukost tillsammans med din värdfamilj. Efter din frukost kommer du att ta kollektivtrafiken till din placering. På din första dag, kommer vår personal följa dig så du hittar till din placering. De ser till att du känner dig omhändertagen och att du vet var du ska.

En vanlig dag volontärarbetar du från kl. 8 -17, som också är öppettiderna för förskolor och dagcenter.

Målet för varje dag är att förbättra utvecklingen hos små barn och ge barnen en bättre chans att lyckas i skolan. För att nå detta mål kommer du göra följande:

 • Läs- och rollspelsaktiviteter som lär barnen grundläggande engelska
 • Räknelekar som lär barnen grundläggande matte som plus och minus
 • Sport och rörelseaktiviteter som förbättrar barnens balans och motorik
 • Bild, musik och pysselaktiviteter som utvecklar fantasi och kreativt tänkande hos barnen

Du kommer också att kunna ta del av regelbundna workshops som leds av vår barnomsorgskoordinator. Dessa workshops kommer att ge dig information om hur du kan arbeta med barnomsorg. Du kommer även få verktyg och tips på hur du kan organisera ditt arbete. Använd dig av dessa workshops för att få och ge feedback och dela idéer på olika aktiviteter du kan göra på din projektplacering.

Under kvällar och helger är du ledig och du kan slappna av och upptäcka Argentina med andra volontärer eller med vänner som du lär känna där. Du kan vandra i de nationalparker som finns kring Córdoba eller besöka lokala attraktioner som Che Guevaras hus.

Projects Abroad volunteer working with children in Argentina prepares fruit in dining halls during a Childcare project.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Argentina?

Målet med det här projektet är att förbättra utvecklingen hos små barn i utsatta grupper i och runt staden Córdoba. Vi gör det genom att hjälpa lärare och förskolepersonal på plats, så att de kan på bästa sätt förbereda små barn inför skolstarten.

I Argentina är förskolor och dagcenter ofta överfulla. Det innebär att lärare och förskolepersonal ofta har svårt att ge alla barn tillräckligt med uppmärksamhet. Vissa barn halkar då efter.

Vi arbetar tillsammans med volontärer som dig för att hjälpa de barn som halkat efter. För att bäst vägleda vårt arbete har vi identifierat fem viktiga och långsiktiga mål som du kommer att jobba med i Argentina:

 • Arbeta med aktiviteter som gynnar små barns utveckling
 • Förbättra läs- och skrivkunnighet
 • Förbättra räknefärdighet
 • Öka medvetenhet om hälsosamt leverne, natur och miljö och ett hälsosamt familjeliv
 • Öka livskvalitén för de som lever med funktionshinder

Hjälp oss att nå våra långsiktiga mål och stötta små barns utveckling, genom att volontärarbeta med barnomsorg i Argentina.

Projects Abroad Childcare volunteers help paint an educational mural on a wall at a care centre in Argentina.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Argentina.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Argentina är ett färgstarkt sydamerikanskt land som har en rik kultur och historia. När du deltar på ett av våra projekt kan du förutom att göra en insats för andra, även utforska detta fascinerande land. I Córdoba där vi arbetar, kan du beställa en cappucino på Plaza de San Martin och titta på gatukonstnärernas upptåg. Passa på att ta ett kort vid den ikoniska statyn av General Jose de San Martin.

Älskar du äventyr? Åk på en helgresa till La Cumbre där du kan skärmflyga från hisnande klippor. Naturen i området är andlöst vacker och du kan även välja att utforska vandringslederna från hästryggen.

För den kulturintresserade finns det massor att utforska i Córdoba som Evita Fine Art Museum och Teatro del Libertador General San Martin. Det finns även mängder av små lokala museum för dig som vill lära dig mer om Argentinas historia. Det finns ofta andra Projects Abroad volontärer i Córdoba, så du kan välja mellan att utforska Argentina tillsammansmed andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer