A training workshop on our medical internship for high school students in the Philippines

Volontärarbeta med hälsa och sjukvård på Filippinerna som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomar på våra sjukvårdsinsatser ute i samhället och lär dig mer om medicin från läkare på plats

Följ med oss och volontärarbeta inom hälsa och sjukvård på Filippinerna som ungdomsvolontär. Ett perfekt sätt att prova på att arbeta inom sjukvården. Du kommer även kunna lägga in internationell arbetslivserfarenhet på cv:t och lära dig massor från kvalificerade läkare på plats.

Läkare kommer lära dig hur du diagnostiserar och behandlar olika sjukdomar och åkommor. Vissa åkommor kanske du bara har läst om. Vi lär dig även att mäta blodsocker och blodtryck så att du kan hjälpa till på våra sjukvårdsinsatser ute i samhället. Där ger vi grundläggande sjukvård till människor som normalt sett inte kan besöka sjukvården.

Du kommer bo och arbeta med ungdomar i din egen ålder och ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Under din tid på projektet har vi planerat in roliga sociala och kulturella aktiviteter på helgerna. Vi kommer även ta dig och de andra ungdomarna på en weekendresa. På så sätt kommer du lära känna nya vänner och den filippinska kulturen på ett roligt sätt. Följ med oss till Filippinerna, få vänner från hela världen och minnen för livet!

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Ungdomsvolontär - Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Project Name:

Filippinerna > Medicin

Startdatum:

Fasta datum under skollov

Minimitid:

Två veckor

Projektplacering:

San Remigio (Läs mer)

Boende:

Värdfamilj Läs mer

Krav :

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Stöd och hjälp med visum

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Organiserade turistresor över helgen

 • Dedikerad heltidsanställd personal som är med dig 24h om dygnet

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att volontärarbeta som ungdomsvolontär på Filippinerna rätt för mig?

Funderar du på en karriär inom sjukvården? Vill du prova på att arbeta inom sjukvården och samtidigt resa och utforska en kultur? Om du har svarat ja på någon av frågorna så är det här projektet för dig!

På Filippinerna kommer du se hur det dagliga livet ser ut för läkare och sjuksköterskor på sjukhus. Den här upplevelsen kommer få att ditt cv att står ut från mängden och ge dig intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Ditt engagemang i våra sjukvårdsinsatser kommer även visa att du vill hjälpa andra.

När du deltar på vårt medicinprojekt för ungdomsvolontärer kommer du lära dig om hur sjukvården ser ut i ett utvecklingsland. Du kommer dessutom göra det tillsammans med andra i samma ålder och ha fullt stöd från vår personal. Vi vet att det kan vara läskigt att resa utomlands själv, därför har vi skräddarsytt det här projektet speciellt för ungdomar. Vår personal är med dig 24/7 för att se till att du känner dig bekväm och säker.

High school students practise first aid during their medical internship in the Philippines

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på Filippinerna?

På det här projektet kommer du delta i en mängd intressanta aktiviteter som:


 • Observera kvalificerad sjukvårdspersonal på ett sjukhus eller en klinik
 • Delta på sjukvårdsinsatser ute i samhället och i informationskampanjer om hälsa
 • Utforska en ny kultur med andra ungdomar i samma ålder

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Observera sjukvårdspersonal på sjukhus eller klinik


En stor del av din tid kommer du tillbringa med att observera läkare och annan sjukvårdspersonal när de går ronder antingen på ett lokalt sjukhus eller en klinik. Du kommer ha möjligheten att rotera på olika avdelningar, vilket kommer lära dig mer om olika specialiteter. Det kan vara avdelningar som:


 • Tandvård
 • Obstetrik
 • Apotek
 • Laboratorium
 • Allmänmedicin


Delta på sjukvårdsinsatser och informationskampanjer ute i samhället


På grund av att det saknas sjukvårdsfaciliteter och sjukvårdsinformation på landsbygden, kommer du bli delaktig i sjukvårdsinsatser och informationskampanjer. Vi organiserar regelbundet sjukvårdsinsatser på landsbygden där möjligheten för människor att få sjukvård är liten. Här kommer du hjälpa till med att göra enklare hälsoundersökningar som att mäta vitala tecken. Allt ditt arbete kommer överses av en kvalificerad läkare.


Utbildning är även en viktig del i arbetet att förebygga sjukdomar. Du kommer arbeta i grupp tillsammans med de andra ungdomarna och hålla i informationsworkshops. Ni kommer prata viktiga hälsoproblem som hur man förebygger och behandlar sjukdomar som denguefeber.


Utforska kulturen på Filippinerna med andra ungdomar


Det är inte bara arbete på det här projektet! Eftersom du rest hela vägen till Filippinerna vill vi se till att du hinner uppleva detta fantastiska land. Vi organiserar spännande weekendresor för dig och din grupp. Vad sägs om att simma och sola i Santa Fe? Du kommer även att delta i regelbundna sociala aktiviteter, där du kommer på ett roligt sätt lära känna de andra ungdomarna och kulturen på Filippinerna.

Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

San Remigio

Du kommer arbeta med andra ungdomar i staden San Remigio. Staden ligger i norra delen av Cebu-ön och även om staden är liten så har den flera strandresorts och alla moderna bekvämligheter som du kan behöva. Det finns mataffärer, restauranger och banker.

Som ungdomsvolontär kommer du tillbringa den största delen av din tid på ett sjukhus och klinik i området. De här sjukvårdsfaciliteterna håller ofta en mycket enklare standard än vad som finns i större städer. Våra sjukvårdsinsatser och informationskampanjer sker i utsatta delar i och runt San Remigio.

Ditt boende kommer vara hos en värdfamilj i Bogo City som ligger endast 12 km från San Remigio.

Vilka är de långsiktiga målet med det här projektet?

Det finns två huvudsakliga mål med det här projektet: att lära dig mer om medicin och att sprida information om hur man förebygger sjukdomar hos människor på Filippinerna.


Många tonåringar åker med oss för att få arbetslivserfarenhet av att arbeta med medicin utomlands. Det är projektet är perfekt om man planerar eller vill prova på att arbeta inom sjukvården. Den här resan kan hjälpa dig att bestämma om en karriär inom medicin är rätt för dig. Du kommer se läkare in action, rotera på olika avdelningar för att utforska olika specialiteter och lära dig grundkunskaper inom medicin.


På Filippinerna har många människor som lever i utsatthet nästan ingen möjlighet att få grundläggande sjukvård. Denguefeber är ett stort problem och sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar ökar. Därför organiserar vi regelbundna sjukvårdsinsatser ute i samhället där människor kan få gratis grundläggande sjukvård. Vi arbetar även aktivt med att sprida kunskap om hur man förebygger olika sjukdomar. Du kommer hjälpa till genom att utföra enkla hälsoundersökningar. Läkarna använder sedan resultatet från hälsoundersökningarna för att behandla de som behöver sjukvård. Du kommer även hjälpa till att förbereda och hålla i informationsworkshops.A nutrition presentation given on our medical internship for teenagers in the Philippines

PROJEKTHANDLINGSPLANER

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!