Teenage volunteers doing work with children in Nepal, do an activity with children on the playground.

Volontärarbeta med barn i Nepal som ungdomsvolontär

Samarbeta med ungdomar från hela världen och stötta barn från utsatta områden i vackra Nepal

Följ med oss och volontärarbeta i Nepal som ungdomsvolontär, du hjälper barn från utsatta områden och stöttar hela samhället. Ge av din energi och entusiasm och lär barn nya kunskaper som att räkna till 100 eller skriva alfabetet. Det här är ett bra sätt att få erfarenhet inom barnomsorg, samtidigt som du utforskar ett nytt land.


Barn lär sig bäst genom att leka. Ditt arbete med barnen kommer innebära mycket lärande lekar, roliga spel och aktiviteter. Arbetet du gör är en del i vår långsiktiga insats för barn i Nepal och du kommer bli en del i deras utveckling.


Under din tid på projektet kommer du även arbeta med saker som hjälper det lokala samhället. Exempelvis genom att måla klassrum och skapa inspirerande väggmålningar eller bygga lekparker.


Du kommer bo och arbeta med andra ungdomar i samma ålder. Ni kommer vara baserade i Kathmandu som är Nepals huvudstad. När du flyger in över Nepal och ser Himalayabergen, kommer det bli verkligt att du är i ett unikt äventyr!

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Ungdomsvolontär - Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Project Name:

Nepal > Barnomsorg & Samhälle

Startdatum:

Fasta datum under skollov

Minimitid:

Två veckor

Projektplacering:

Kathmandu (Läs mer)

Boende:

Värdfamilj Läs mer

Krav :

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Stöd och hjälp med visum

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Organiserade turistresor över helgen

 • Dedikerad heltidsanställd personal som är med dig 24h om dygnet

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att volontärarbeta med barn i Nepal som ungdomsvolontär rätt för mig?

Det här projektet är för dig som är brinner för att hjälpa barn och inte är rädd för lite fysiskt arbete för att hjälpa det lokala samhället.

Du kommer få erfarenhet inom barnomsorg och lära dig färdigheter som samarbete, ledarskap och planering. Något du har nytta av oavsett vilken karriär du väljer. Det här projektet kommer även få ditt cv att stå ut från mängden och ge dig intressanta saker att prata om på ansökningar och intervjuer.

Reser du utomlands för första gången själv? Ingen fara! Det här projektet är skräddarsytt för att ge dig all support du behöver under hela din resa. Vår personal finns alltid till hands. Du kommer också vara en del av en grupp med ungdomsvolontärer i samma ålder.

Det behövs ingen tidigare erfarenhet för att delta, eftersom du kommer handledas av erfaren personal. Det här projektet är öppet för alla ungdomar som vill göra en insats för andra människor.

Teenage volunteers doing work with children in Nepal, take a photo with their students.

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Arbeta med barnen


Du kommer vara en värdefull extrahjälp för lärarna. Ditt arbete kommer innebära att hålla i lärande lekar och spel tillsammans med andra ungdomsvolontärer. Organisera aktiviteter som ägget-i-skeden, läs böcker, lägg pussel, rita och måla, eller pyssla med barnen.


Din handledare på projektet kommer ha massor aktiviteter planerade som du kan göra med barnen. Får du en bra ide är du välkommen att hålla i egna lektioner, lekar och spel.


Arbete som gynnar samhället


Du kommer att tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna hjälpa till att rusta upp skolor och förskolor. Måla klassrum och skapa färgglada lärande väggmålningar. Eller hjälp till att bygga bord och lekparker. Du kan även ta fram kartong och färgglada pennor och skapa flashcards, posters, eller andra undervisningsresurser.


Det här är ett viktigt arbete då barn kommer fortsätta dra nytta av ditt arbete långt efter du åkt hem.


Vidga dina horisonter

Den här resan är chansen att uppleva något på din bucket list redan som tonåring! Res till detta mångsidiga och kulturrika land och möt andra ungdomar i samma ålder från hela världen. Du kommer bo och arbeta granne med Mount Everest!


På din fritid har vi planerat in massor av roliga aktiviteter tillsammans med de andra ungdomarna, så att du får ut det mesta av din resa. Se vilda djur i Chitwan nationalpark, pruta med handlarna på gatumarknader, eller ät din vikt i dumplings på en matlagningsklass.

Var i Nepal kommer jag att arbeta?

Kathmandu

När du volontärarbetar som ungdom i Nepal kommer du vara baserad i huvudstaden Kathmandu. Staden ligger i foten av Himalayabergen och attraherar många turister, bergsklättrare och äventyrare.

Du kommer antingen arbeta i skolor och förskolor i hjärtat av Kathmandu, eller i stadens utkant.

Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att stötta barn i skolor och förskolor i utsatta delar av Nepal. De skolor och förskolor vi samarbetar med är underfinansierade. De saknar saker som lekparker och undervisningsmaterial, vilket gör det svårt för lärare att hålla intressanta och stimulerande lektioner för barnen. Med din hjälp kan vi skapa bättre undervisningsmiljöer för barnen.


Du kommer att tillsammans med andra ungdomsvolontärer måla klassrum, reparera golv eller bygga bord. Mest sannolikt kommer du hinna se arbetet bli klart innan du lämnar projektet. Du kommer flyga hem med vetskapen att du lämnat något bestående till barnen.


Det är även viktigt att arbeta med barnen. Det är när de är små som de lär sig viktiga livskunskaper som de har med sig hela livet. Genom sport, lärande lekar och spel kan du hjälpa barnen att utvecklas socialt och fysiskt.


Följ med oss och volontärarbeta med barn i Nepal som ungdomsvolontär och stötta små barns utveckling.

Teenage volunteers doing work with children in Nepal, take a photo with children.

PROJEKTHANDLINGSPLANER

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Kathmandu eller Chitwan. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!