Projects Abroad volunteers assist with childcare volunteering for teenagers in Kenya as they play educational games with the children in the school yard

Volontärarbeta med barn i Kenya som ungdomsvolontär

Samarbeta med andra ungdomar i din egen ålder och hjälp barn från utsatta samhällen i Kenya

Samarbeta med andra ungdomar och hjälp barn från utsatta områden lära sig genom lek. Du kommer göra det genom att organisera roliga och samtidigt lärande aktiviteter. Du kommer även hjälpa utsatta samhällen genom att göra enklare renoveringsarbete. Ett lager färg kan verkligen göra klassrummet till en roligare plats att lära sig i. Det här projektet är ett fantastiskt sätt att ge tillbaka och samtidigt få arbetslivserfarenhet.


Många förskolor, dagcenter och skolor i Kenya är underfinansierade och underbemannade. Det gör att lärare har svårt att hinna se de som halkat efter och ge individuellt hjälp. Du kommer hjälpa till med aktiviteter som håller barnen upptagna, så att läraren får tid att ge extra hjälp till de som behöver.


Du kommer bo och leva i Nanyuki och ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Dina dagar kommer vara fyllda med aktiviteter. På dagen kommer du volontärarbeta och på kvällarna och helger organiserar vi roliga aktiviteter till dig och de andra ungdomsvolontärerna. Genom våra aktiviteter och events kommer du lära dig mer om Kenyas kultur och traditioner. Vi organiserar även en weekendresa för dig och din grupp. Under hela projektet och alla aktiviteter finns vår personal med dig. Du kommer både lära känna dem och de andra ungdomarna. Ta chansen och följ med oss till Kenya, du kommer skapa oförglömliga minnen!

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Ungdomsvolontär - Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Project Name:

Kenya > Barnomsorg & Samhälle

Startdatum:

Fasta datum under skollov

Minimitid:

Två veckor

Projektplacering:

Nanyuki (Läs mer)

Boende:

Värdfamilj Läs mer

Krav :

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Stöd och hjälp med visum

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Organiserade turistresor över helgen

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Dedikerad heltidsanställd personal som är med dig 24h om dygnet

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Volunteers talk with the children while they are eating as they complete volunteer work with children for teenagers in Kenya.

Är att volontärarbeta med barn i Kenya som ungdomsvolontär rätt för mig?

Är du mellan 15-18 år? Gillar du att arbeta med barn? Vill du göra en positiv insats, samtidigt som du reser och utforskar en ny kultur? Om svaret är ja, då är det här projektet perfekt!


Ditt arbete på projektet kommer vara uppdelat mellan att hålla i lärande aktiviteter i klassrummet och lättare renoveringsarbete. Det här är ett riktigt bra sätt att hjälpa andra, utforska ett nytt land och få arbetslivserfarenhet inom barnomsorg. Du kommer även lära dig viktiga färdigheter som kommunikation, samarbete och planering. Något du kommer nytta av oavsett vilken karriär du väljer.


Vi vet att det kan vara läskigt att resa utomlands själv. Oroa dig inte du är i säkra händer! Vår egen Projects Abroad personal är med dig under hela projektet, så att du har alltid hjälp och stöd när du behöver. Våra värdfamiljer kommer välkomna dig som en familjemedlem. Det finns alltid personal på alla aktiviteter på projektet, så du kommer inte bli lämnad ensam.


Du kommer arbeta i grupp tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder. Det gör att du kommer få nya vänner från hela världen. Det här projektet är väldigt strukturerat och har både arbete och sociala aktiviteter schemalagda. Projektet finns tillgängligt på sommaren och har fasta start- och slutdatum.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med barn i Kenya som ungdomsvolontär?

Det här är bara några saker du kan komma att göra när du volontärarbetar i Kenya som ungdomsvolontär:


 • Organisera roliga, lärande aktiviteter för att uppmuntra inlärning genom lek
 • Ta del i enklare renoveringsarbete som att måla klassrum och lekparker
 • Utforska den lokala kulturen med andra ungdomsvolontärer i samma ålder

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Organisera roliga och lärande aktiviteter för barn


Barn lär sig bäst genom att leka. Du kommer hjälpa dem nå sina åldersanpassade utvecklingsmål samtidigt som ni har roligt. Organisera bild och pyssel för att lära barn färger och former. Eller varför inte utomhusaktiviteter som bollekar, där de kan öva sin hand-ögon koordination. Lärare och vår Projects Abroad personal kommer även finnas på plats för att ge dig råd och tips om aktiviteter.


Hjälpa till med enklare renovering


Många av byggnaderna där barnen undervisas och leker behöver verkligen lite kärlek. Genom att samarbeta med andra ungdomsvolontärer kommer ni hjälpas åt med enklare renoveringsarbete. Det kan vara att ge väggarna lite ny färg, eller skapa väggmålningar som kan användas i undervisningen. En varm och ljus undervisningsmiljö kan göra stor skillnad!


Utforska den lokala kulturen med andra ungdomsvolontärer


Kenya är ett vackert land med mycket roligt att se och göra. Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av din resa. Du kommer följa med på en weekendresa till en lokal vilddjurspark och åka på safari. Vi organiserar även regelbundna sociala aktiviteter på kvällarna. På så sätt lär du känna de andra ungdomarna och den lokala kulturen. Genom hela din resa finns vår Projects Abroad personal vid din sida.

Var i Kenya kommer jag att arbeta?

Nanyuki

Du kommer vara baserad i staden Nanyuki. Även om Nanyuki är en liten stad har den alla vardagliga saker du kan behöva som restauranger, banker och mataffärer. Runt Nanyuki finns många nationalparker och djurreservat.

Du kommer volontärarbeta på en statlig grundskola och på ett dagcenter för barn med funktionshinder. Dagcentret ser efter barnen när föräldrarna jobbar så att de inte är hemma ensamma. De hjälper även till att utbilda vuxna med funktionshinder, för att förbättra deras möjligheter till arbete och ökad livskvalitet.

A volunteer assists with volunteer work with children for teenagers in Kenya while singing songs and having fun with her students.

Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge barn och personal stöd på en underbemannad förskola.


Många förskolor, dagcenter och skolor i Kenya är överfulla och har för lite personal. Det gör att lärare har svårt att ge individuell uppmärksamhet och stöd till barnen. Särskilt de med inlärningssvårigheter eller de som bara halkat efter, får svårt att hänga med i undervisningen.


Bristen på resurser gör att det ofta är svårt att göra undervisningen rolig och engagerande för eleverna. Många av byggnaderna behöver också uppmärksamhet, vilket gör att undervisningsmiljön i sin helhet inte är särskilt stimulerande eller bekväm.


Som ungdomsvolontär kommer du samarbeta med andra ungdomar i din egen ålder och bli en del av lösningen. Du kommer vara en välkommen extrahjälp för lärarna. På så sätt kan lärare ge extra stöd för de barn som halkat efter. Under din tid på projektet kommer du även att hjälpa till med göra enklare renoveringsarbete, så att undervisningsmiljön blir ljusare och roligare.


Följ med oss och volontärarbeta med barn i Kenya som ungdomsvolontär och hjälp stötta barns utbildning.

PROJEKTHANDLINGSPLANER

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nanyuki. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Kenya.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!