While doing community volunteer work in Ghana, teenagers take a group photo with children.

Volontärarbeta med barn i Ghana som ungdomsvolontär

Samarbeta med andra ungdomar i din egen ålder och stötta barn från utsatta områden

Översikt

Följ med som ungdomsvolontär till Ghana och hjälp människor från utsatta områden. Du kommer arbeta tillsammans med ungdomar i din egen ålder och hjälpa till med att undervisa barn på förskola. Under din tid på projektet kommer du även att hjälpa till med enklare renoveringsarbete på förskolan. Det här är en fantastisk chans att göra en insats för andra och utforska världen.

De förskolor och dagcenter som vi samarbetar med i Ghana är underbemannade och underfinansierade. Vi behöver din hjälp för att stötta lärare och personal i deras arbete. Du kommer att hjälpa till att undervisa barn genom lärande lekar och spel. Under din tid på projektet kommer du även att göra förskolan till en trevligare miljö för barnen. Det kan innebära att bygga en lekplats eller måla färgglada väggmålningar.

Du kommer bo och arbeta i Akuapem Hills tillsammans med ungdomar i din egen ålder. Ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Vår personal kommer även att vara med dig under alla steg på din resa för att hjälpa och stötta dig. På din fritid har vi organiserat roliga sociala och kulturella aktiviteter till dig och de andra ungdomsvolontärerna. Vi kommer även ta dig och din grupp på en spännande weekendresa.

Ta chansen att resa på ett helt nytt sätt och träffa ungdomar från hela världen!

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta med barn i Ghana som ungdom rätt för mig?

Om du vill hjälpa barn i utsatta områden i Ghana och inte är rädd för lite fysiskt arbete, är det här projektet för dig! Ditt arbete kommer både hjälpa barnen och samhället i utsatta delar i Ghana.


Du kommer även få arbetslivserfarenhet inom barnomsorg och utveckla din samarbetsförmåga, planeringsförmåga och ditt ledarskap. Något som du har nytta av oavsett vilken karriär du väljer. Det här projektet kommer även att ge dig massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.


Våra ungdomsvolontärprojekt är skräddarsydda för att du ska få ut så mycket som möjligt från din resa. Vår personal finns alltid där för att stötta och hjälpa dig. Du kommer arbeta, bo och umgås med grupp ungdomar i samma ålder och alla aktiviteter sker tillsammans. Oavsett om du volontärarbetar eller utforskar Ghana är du aldrig ensam.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, allt du behöver är ett glatt humör och en vilja att jobba hårt!


Vårt projekt för ungdomsvolontärer i Ghana har fasta start- och slutdatum, så allt du behöver göra är att välja det startdatum som passar dig bäst.

While doing community volunteer work in Ghana, teenagers use the weekends to visit local attractions like a forest walk.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Ghana?

På det här projektet kommer du hjälpa barn från utsatta områden genom att:


  • Stötta små barns utveckling genom roliga lärande lekar och spel
  • Renovera skolor för att ge barn en mer stimulerande omgivning
  • Träffa ungdomsvolontärer i samma ålder från hela världen

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Hjälpa barn att lära sig genom lekar

Genom att leka lärande lekar och spel uppmuntrar du barn att lära sig nya kunskaper på ett roligt och engagerande sätt. Du kommer stötta det arbete som lokala lärare redan gör genom att:


  • Läsa ur böcker
  • Lägga pussel
  • Rita och färglägga
  • Bild och pyssel


Din handledare kommer ha massor av aktiviteter planerade för dig och barnen. Känner du dig kreativ kan du alltid komma med egna idéer och föreslå nya spel och roliga aktiviteter.


Arbete ute i samhället

Tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna kommer du förbättra skolor och förskolor i utsatta områden i Ghana. Det kan vara att måla klassrum och skapa färgglada väggmålningar, eller att bygga bord och lekplatser. Du kan även använda färgad kartong och kritor för att skapa undervisningsresurser som flashcards, posters, eller annat kul som kan användas i undervisningen.


Allt du gör är en del i att skapa en mer rolig och stimulerande miljö för barnen. Det här är ett viktigt arbete då barnen kommer fortsätta att ha nytta av ditt arbete efter det att du åkt från projektet.


Vidga dina horisonter

På det här projektet kommer du och andra ungdomar i 15-18 års ålder resa och arbeta tillsammans. Det här är ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner från hela världen!


På din fritid har vi planerat in massor av roliga aktiviteter för dig och din grupp. Allt för att du ska få ut det mesta av din resa. Du och de andra ungdomsvolontärerna kommer tillsammans åka och utforska Cape Coast. Där kommer du besöka det gamla slavfortet och gå på hängbrospromenaden i Kakum nationalpark. Vi anordnar även många kulturella och sociala aktiviteter som trumlektioner och matlagningsklasser. På så du sätt kommer du lära känna Ghana och de andra ungdomsvolontärerna bättre.


Var i Ghana kommer jag att arbeta?

Akuapem Hills

Det här projektet är baserat i Akuapem Hills, som är ett område på landsbygden nära Ghanas huvudstad Accra.

Du kommer arbeta i en liten förskola eller skola. De förskolor och skolor vi samarbetar med är både underbemannade och underfinansierade, så de uppskattar verkligen all extra hjälp. Du kommer fokusera på att hjälpa till att undervisa barnen och skapa en mer stimulerande undervisningsmiljö

Tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna kommer du att utforska Ghana och lära dig mer om andra kulturer. Ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj, något som gör att du får uppleva den ghananska kulturen på nära håll.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


Vilka är de långsiktiga målet med det här projektet?

Målet med det här projektet är att stötta personal och lärare på förskolor och skolor i utsatta områden i Ghana.


De förskolor och skolor vi samarbetar med är underbemannade och underfinansierade. De saknar lekplatser och undervisningsmaterial. Det innebär att lärare har svårare att undervisa och barnen saknar en bra miljö att leka i. Med din hjälp kan vi skapa en bättre undervisningsmiljö och stötta barn och lärare i utsatta områden.


Våra volontärer hjälper till med många olika saker. Barn lär sig bäst genom att leka och du kommer hålla i roliga och lärande lekar. Arbetet du gör blir en del i vårt långsiktiga arbete att stötta små barns utveckling i Ghana.


Du kan även komma att måla klassrum, reparera ett golv på en förskola, eller bygga en lekplats. Det här är perfekt för dig som vill hinna se resultatet av ditt arbete och veta att du lämnat en bestående förändring för barnen.


Följ med oss volontärarbeta med barn i Ghana som ungdomsvolontär och stötta barn och lärare i utsatta områden.

While doing community volunteer work in Ghana, a teenager sits on the floor, reading a book to her students.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer