A Projects Abroad Medicine intern listens as a doctor explains the results of an x-ray at a hospital in Vietnam.

Praktik inom sjukvården i Vietnam

Prova på en medicinsk specialitet genom att praktisera på en sjukhusavdelning som du själv väljer

Översikt

Följ med och praktisera inom sjukvården i Vietnam, välj den sjukhusavdelning som är mest intressant och lär dig genom att observera läkare i deras dagliga arbete. Du kommer att praktisera på ett sjukhus och se hur det dagliga livet för läkare ser ut i Vietnam. Under din tid på projektet kommer du få värdefull medicinsk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV och bredda dina kunskaper.

Vårt projekt i Vietnam är upplagd som en praktikplats med mycket observation och fokus på att du ska lära dig nya kunskaper inom medicin. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete.

Genom att praktisera inom sjukvården i Vietnam kommer du lära dig mer om vilka utmaningar som sjukvården i ett utvecklingsland kämpar med. Var förberedd på att se sjukdomar och medicinska åkommor som du endast läst om eller sett i dokumentärer. Vi lär dig hur du diagnostiserar och behandlar dem. Du kan även lära dig om traditionell vietnamesisk medicin.

Du kommer vara baserad i Hanoi, Vietnams huvudstad och uppleva hur det är att bo och arbeta i Sydostasien. Utforska landet under din lediga tid, ät massor av vårrullar och njut av livet i Vietnam.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta
Du ska ha genomfört minst ett år av medicinskt relaterade studier.


Är att praktisera inom sjukvården i Vietnam rätt för mig?

När du gör praktik inom sjukvården i Vietnam kommer du få massor av medicinsk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV. Det här sjukvårdsprojektet passar dig som har genomfört minst ett års medicinska studier och vill utforska sjukvården utomlands. Kanske vill du göra din sjuksköterskepraktik eller läkarpraktik i Vietnam?


Om du är redan utbildad sjuksköterska eller läkare som vill göra mer traditionellt volontärarbete inom sjukvården i Vietnam, vänligen kontakta oss.


Är du osäker på vilken medicinsk specialitet du vill rikta dig in på? Använd din praktik till att rotera på olika avdelningar för att ta reda på vad som är mest intressant för dig. Låt oss veta på förhand vilka avdelningar du är intresserad av så kan vi hjälpa dig.


Använd den här erfarenheten till att stå ut från mängden med ditt CV och på arbetsintervjun. Prata om vad du såg, lärde dig och hur du hanterade utmaningar.


För att kunna praktisera på sjukvårdsprojektet i Vietnam måste du ha studerat minst ett år på en utbildning inom medicin. Sjukvårdsprojektet drivs året runt och du kan åka när du vill.  Som kortast kan du stanna för två veckor.

A Projects Abroad intern in Asia performs a routine check up on a young local child as part of her Medicine internship in Vietnam.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom sjukvården i Vietnam?

Vänligen notera att din roll som praktikant inom sjukvården i Vietnam är strikt begränsad till att observera. Det här är några saker du kan komma att göra:


 • Skugga läkare och annan kvalificerad sjukvårdspersonal när de går sina dagliga ronder
 • Rotera på olika avdelningar
 • Skugga läkare som specialiserat sig på akupunktur
 • Lära dig om traditionell vietnamesisk medicin
 • Ta del av medicinska workshops och hålla presentationer om vad du lärt dig på sjukhuset

Skugga läkare och annan kvalificerad sjukhuspersonal på dagliga ronder


Genom att följa med läkare och kvalificerad sjukhuspersonal på deras dagliga ronder kommer du lära dig om det praktiska arbetet inom sjukvården. Fråga mycket och skriv anteckningar så att du lär dig så mycket som möjligt. Det kommer hjälpa dig att få mer praktiska kunskaper i medicin, något som du inte kan läsa dig till i böcker.


Rotera på olika sjukhusavdelningar


Våra partnersjukhus har olika avdelningar där du kan välja att praktisera. Låt oss veta vilka avdelningar du är särskilt intresserad av innan du åker, så organiserar vi det åt dig. Genom att rotera på olika avdelningar kan du även utforska vilken medicinsk specialitet du är mest intresserad av. Vänligen notera att du måste låta oss veta i förväg om du vill rotera mellan olika avdelningar.


Skugga läkare som har specialiserat sig på akupunktur


Ett av våra partnersjukhus har specialiserat sig på akupunktur, där de hjälper till att behandla många olika åkommor som nacktumörer, bröstcancer, leverproblem, urologi och gynekologi. Det finns även läkare som har specialiserat sig på att behandla barn med autism. Om du väljer att praktisera på det här sjukhuset kommer du lära dig mer om akupunktur. Du kommer att bland annat hjälpa till att fylla sprutor med medicin och sätta fast elektroder. Allt arbete sker dock under strikt övervakning av kvalificerad sjukvårdspersonal.


Lär dig om traditionell vietnamesisk medicin


På en del av våra praktikplatser kan du få möjligheten att lära dig mer om traditionell vietnamesisk medicin som är ett fascinerande medicinskt område. Lär dig så mycket som möjligt och tänk särskilt på kontrasten mellan traditionell och modern medicin.


Medicinska workshops


En gång i månaden organiserar vi medicinska workshops på vårt kontor. Dessa workshops ger dig chansen att lära dig nya kunskaper från läkare, gästtalare och annan kvalificerad sjukvårdspersonal. Vi driver även medicinska forskningstillfällen, där du håller i en presentation om ett ämne och lyssnar till andra praktikanter som presenterar om deras. På dessa workshops kan du även träna inför våra hjälpinsatser ute i samhället och skapa informationsblad som du kan ge till människor du möter under hjälpinsatserna.


Vilka praktikplatser finns det inom sjukvården i Vietnam?

I Vietnam kan du praktisera på följande sjukhusavdelningar:


 • Kirurgi
 • Invärtesmedicin
 • Kardiologi
 • Pediatrik
 • Onkologi
 • Akupunktur
 • Urologi
 • Gynekologi
 • Trauma
 • Akuten
 • Neurologi
 • Traditionell medicin


Vänligen notera att du måste låta oss veta i förväg om du vill praktisera på olika sjukhusavdelningar under din vistelse. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Local staff with a Projects Abroad intern at the end of his medical placement in Vietnam.

Var i Vietnam kommer jag att arbeta?

Hanoi

Du kommer att praktisera på ett sjukhus i Hanoi och du kommer märka att sjukhuset håller liknande standard som hemma.

Hanoi som är huvudstaden i Vietnam, är en stor och modern stad. På väg till arbetet kommer du navigera mellan tusentals motorcyklar som är vietnamesernas främsta transportmedel. Känn de goda dofterna från gatustånden och stannar till och köp några vårrullar till lunch. Passa på att smaka på den kända vietnamesiska rätte pho, som består av nudlar, ris, buljong, örter och kyckling eller nötkött.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Vietnam.


En vanlig dag på sjukvårdsprojektet i Vietnam

Du kommer arbeta måndag till fredag, men dina arbetstider kommer variera beroende på vilket praktikplats du väljer.


Oftast kommer du börja kring 8, där du tillbringar första halvan av dagen med att observera läkare och annan kvalificerad sjukvårdspersonal när de går sina ronder. Du kommer få en lunchpaus kring kl.11-12 och efter lunch kommer du arbeta ditt nästa skift från kl.14–16.30. Generellt sett kommer du märka att sjukhuset är som mest upptaget på morgonen och att det är då de flesta patienterna behandlas. Var förberedd på en livlig start på dagen!


En gång i månaden kommer du kunna delta i vår medicinska workshop och lära dig från traditionella läkare, gästföreläsare och annan kvalificerad sjukvårdspersonal. Vi ser även till att låta praktikanter presentera om deras olika sjukhusupplevelser. Du kan även träna inför våra sjukvårdsinsatser i samhället och skapa informationsblad som du kan ge till de människor du möter.


Dina helger kommer vara lediga och du kan besöka spektakulära attraktioner som Ha Long Bay, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan även besöka antika vietnamesiska tempel, shoppa loss på nattmarknaderna, dricka oändligt många koppar vietnamesiskt kaffe och sjunga på en de många karaokebarerna.

A Projects Abroad male intern is seen assisting a local doctor with examining a child whilst he is on his medical internship in Vietnam.

Vilka är långsiktiga målen med sjukvårdsprojektet i Vietnam?

Det långsiktiga målet med sjukvårdsprojektet i Vietnam är att du ska få medicinsk arbetslivserfarenhet utomlands och bredda dina praktiska kunskaper inom medicin.


Du kommer även följa med oss på hjälpinsatser ute i samhället, där vi erbjuder gratis grundläggande sjukvård till människor som normalt sett inte har tillgång till sjukvård. Ditt arbete kommer vara att följa med oss till skolor, förskolor och byar och hjälpa till med hälsoundersökningar och att sprida kunskap om vanliga hälsoproblem i Vietnam.


Vi har satt följande långsiktiga mål för sjukvårdsprojektet i Vietnam:


 • Uppmuntra till kunskapsutbyte bland sjukvårdspersonal och ökad förståelse för olika medicinska procedurer
 • Förbättra kvalitén av sjukvården för patienter
 • Förbättra kvalitén på specialiserad och alternativ sjukvård
 • Förbättra hygienstandards
 • Öka tillgången till grundläggande sjukvård för utsatta grupper i samhället


Följ med och gör praktik inom sjukvården i Vietnam, bredda dina kunskaper inom medicin och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

Female Projects Abroad intern can be seen playing with a young disabled boy during her medical internship in Vietnam, Asia.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Hanoi. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Vietnam.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Det finns även möjlighet att dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Vietnam erbjuder en mix av livliga städer och pittoresk landsbygd. Det finns något för alla så du kommer ha massor av saker att se och göra.

Vill du lära dig mer om Vietnams historia? Besök Vietnam Museum of Ethnology, National Museum of Vietnamese History eller Ho Chi Minh Mausoleum.

Kvällarna i Hanoi är fyllda med färgglada ljus, liv och rörelse. Om du är på jakt efter souvernier finns det mängder av lokala marknader att utforska. Du kan titta på gatukonstärer eller sätta dig på en de många restaurangerna för att smaka på lokala delikatesser.

Längtar du efter en paus från den livliga stadsmiljön? Då är landsbygden med sina smaragdgröna risfält som sträcker sig mot horisonten den perfekta platsen att vila upp sig på.

Vi driver många olika projekt i Vietnam, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Vietnam självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer