A staff member gives the Projects Abroad volunteers a cultural induction in Vietnam.

Ankomst i Vietnam

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Vietnam

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Vietnam. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Vietnam

Du kommer anlända på flygplatsen Noi Bai International Airport (HAN). En Projects Abroad chaufför kommer välkomna dig till Vietnam i ankomsthallen. Du kommer känna igen chauffören på Projects Abroad t-shirten och chauffören har även legitimation med sig.


Efter att du anlänt på flygplatsen kommer din chaufför ta dig till din värdfamilj. Det tar ungefär 40 min att resa från flygplatsen till din värdfamilj just utanför Hanois centrum. Vårt Projects Abroad kontor ligger nära Hanois centrum och är ungefär 45 min med bil från flygplatsen, beroende på trafiken. Vi ersätter kostnaden för transporten till och från flygplatsen.


När du anländer till din värdfamilj kommer en annan anställd från Projects Abroad att vänta på dig. Anländer du på kvällen kommer vår personal att kontakta dig för att säkerställa att resan gick smidigt.


Även om du ska volontärarbeta på landsbygden utanför Hanoi, såsom i Thuy An, kommer du följa samma process som de volontärer som arbetar inne i Hanoi. Du kommer resa till din projektplacering dagen efter din introduktion i Hanoi.

Boka dina flyg till Vietnam genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Vietnam

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Vietnam

Din introduktion till Hanoi sker dagen efter att du anlänt. Om du anländer till Hanoi på en helg sker din introduktion efterföljande måndag. Du kommer att ha massor att göra över helgen. Vi kommer introducera dig till andra volontärer och du kan lära känna din värdfamilj.


På din introduktionsdag kommer vår personal att hämta upp dig hemma hos din värdfamilj. Du kommer åka till huvudkontoret i Hanoi. Vår personal kommer gå igenom projekthandboken med dig och du kan passa på att fråga om du har några funderingar. Du kommer också få veta mer om hur vi driver projekt i Vietnam.


På kontoret kommer du få ett introduktionspaket som innehåller en karta av Hanoi med viktiga platser utmärkta, samt kontaktinformation till Projects Abroads personal.

Efter ditt stopp på vårt kontor kommer du få en rundtur av staden. Vi kommer visa dig viktiga landmärken och var du kan hitta postkontor, internetcaféer och växlingskontor. Du kommer också få veta hur du ska ta dig till de olika platserna från din värdfamilj. Vi hjälper dig även att köpa ett lokalt SIM-kort om du behöver.


Om ditt projekt ligger i Thuy An kommer du ha din introduktion till Vietnam i Hanoi. Du kommer ha möjlighet att resa in till Hanoi över helgen och vi vill att du ska känna dig trygg att resa runt i staden. Från Hanoi kommer du sedan att resa till ditt nya boende och projektplacering dagen efter din introduktion. Väl på plats kommer du få en rundtur av området.

Första dagen på ditt projekt i Vietnam

Du kommer åka till din projektplacering dagen efter din introduktion i Hanoi. Vi kommer visa dig exakt hur du ska ta dig till ditt projekt från ditt boende på din första arbetsdag. Vilket transportmedel du kommer använda beror på hur lång ifrån projektet du bor. Du kan komma att promenera, ta en motorcykeltaxi eller buss. Vi kommer hjälpa dig att välja det bästa alternativet.


Alla dina arbetsrelaterade transportkostnader betalas av Projects Abroad.


På ditt projekt kommer du presenteras för din handledare och dina nya kollegor. Vi kommer ge dig en rundtur av projektet, berätta hur vi arbetar och vad som kommer vara din roll. Du kommer arbeta på “riktigt” först på din andra dag på projektet.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer