An intern participates in health screenings as part of their medical work experience in Nepal.

Praktik inom sjukvården i Nepal

Lär dig mer om medicin när du observerar kvalificerade läkare och sjukvårdspersonal i deras arbete

Översikt

Följ med och gör praktik inom sjukvården i Nepal och kickstarta din framtida karriär inom medicin. Du kommer lära dig massor när du observerar läkare och sjukhuspersonal i deras arbete på antingen sjukhus eller rehabiliteringscenter. Det kommer ge dig värdefull kunskap om de utmaningar som sjukvården i ett utvecklingsland handskas med dagligen.

Vårt projekt inom sjukvården i Nepal är upplagd som en praktikplats med mycket observation och fokus på att du ska lära dig nya kunskaper inom medicin. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra.

Du kommer få praktisk arbetslivserfarenhet när du följer med på våra hjälpinsatser ute i samhället, där du kommer hjälpa till med grundläggande hälsoundersökningar och administration av medicin. Allt arbete kommer ske under övervakning och handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal.

Var förberedd på att lära dig om ovanliga sjukdomar som du endast läst om i böcker. Vi kommer lära dig hur du diagnostiserar och behandlar dessa sjukdomar samt visa dig verkliga patientfall.

Du kommer vara placerad i antingen Kathmandu eller Chitwandistriktet. Få många minnesvärda upplevelser när du bor i mitten av Himalayas majestätiska bergskedja.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att praktisera inom sjukvården i Nepal rätt för mig?

Du kan göra praktik inom sjukvården i Nepal oavsett ålder och det här sjukvårdsprojektet passar särskilt bra för den som funderar på en framtida karriär inom medicin.


Oavsett om du studerar på gymnasiet, förbereder din universitetsansökan eller redan är intagen på läkarlinjen kommer det här projektet hjälpa dig i din karriär inom medicin. Även om projektet är upplagd som en praktikplats behöver du inte vara formellt antagen på en utbildning.


Vårt sjukvårdsprojekt i Nepal anpassas efter din utbildningsnivå. Det här är en fantastisk chans att få medicinsk arbetslivserfarenhet utomlands, samtidigt som du observerar kvalificerade läkare och sjukvårdspersonal i deras arbete.


Du kommer även få en bra insikt i hur sjukvårdssystemet i ett utvecklingsland fungerar, något som kommer få ditt CV att stå ut från mängden.

A group doing medical internships in Nepal help teach young children about oral hygiene at a local school.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom sjukvården i Nepal?

Du kommer praktisera antingen på ett sjukhus eller ett rehabiliteringscenter. På båda praktikplatserna finns det många olika typer av medicinska områden som du kan lära dig mer om. Det här är några uppgifter du kan komma att göra:


 • Observera läkare och annan sjukvårdspersonal under deras dagliga ronder
 • Hjälpa till med gratis hälsoundersökningar ute i samhället
 • Informera om bra hygienvanor i skolor
 • Hjälpa till med att träna personal och föräldrar på skolor och förskolor i första hjälpen

Ditt arbete kommer vara uppdelat på fyra olika områden:


Observation


Största delen av din praktik kommer tillbringas med att observera kvalificerade läkare och sjukvårdspersonal i deras arbete. Du kommer att lära dig hur landets vanligaste sjukdomar och åkommor diagnostiseras och behandlas.


Vi vill skapa en plattform för kulturellt utbyte mellan sjukvårdspersonal från olika länder. Du kommer lära dig från sjukvårdspersonalen på plats och i sin tur dela med dig av dina erfarenheter till andra praktikanter.


Hjälparbete ute i samhället


Vi organiserar regelbundet hjälpande sjukvårdsinsatser ute i samhället. När du följer med kommer du få möjlighet till praktiskt arbete. Ditt schema på praktikplatsen kommer att anpassas så att du och andra volontärer och praktikanter kan följa med. Du kommer att assistera läkare och annan kvalificerad sjukvårdspersonal i att ge gratis hälsoundersökningar och administrera grundläggande medicinering i utsatta delar av Kathmandu. Uppgifter som kan ingå är:


 • Mäta blodtryck
 • Vägning
 • Mäta hjärtfrekvens


Workshops om hygien


Vi arrangerar regelbundet workshops om hälsa och hygien i lokala skolor. Här kommer du lära barnen grunder som:


 • Tandhälsa och munhygien
 • Handtvättningstekniker
 • Personlig hygien


Första hjälpen


Nepal är ett särskilt sårbart land när det gäller naturkatastrofer som jordbävningar. Därför anordnar vi regelbundna workshops där vi lär ut första hjälpen till personal och föräldrar i skolor och förskolor. Du kommer vara en del i vårt arbete att ge människor de kunskaper de behöver för att kunna hjälpa till vid en naturkatastrof.


Vänligen notera att din roll som praktikant inom sjukvården i Nepal är strikt begränsad till observation. Den nepalesiska staten är mycket strikt med all typ av praktiskt arbete om personen inte är registrerad som utbildad sjukvårdspersonal i Nepal. Om du vill göra din läkarpraktik i Nepal eller volontärarbeta som sjuksköterska eller läkare kontakta oss för mer information.


Vilka praktikplatser finns det inom sjukvården i Nepal?

När du gör din praktik inom sjukvården i Nepal kommer du ha möjlighet att arbeta på ett flertal olika avdelningar som:


 • Allmän medicin
 • Ortopedi
 • Pediatrik
 • Tandläkare
 • Öron, näsa och hals
 • Röntgen
 • Ultraljud
 • Oftalmologi


Om du är intresserad av att praktisera på en särskild avdelning, var vänlig och kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

A hospital in Chitwan, Nepal, where Projects Abroad places medical interns.

Var i Nepal kommer jag att arbeta?

Beroende på dina kunskaper och vad som intresserar dig, kommer vi att placera dig antingen på ett sjukhus eller ett center för barn med funktionshinder.

Våra praktikplatser finns i antingen Kathmandu eller Chitwan.

Kathmandu

Kathmandu är en fest för sinnena, där Himalayas äventyrare och heliga män går sida vid sida i denna vidsträckta bergsstad.

Ungefär 3 miljoner människor bor i Kathmandudalen och på landsbygden saknas många människor tillgång till sjukvård.

Chitwan

Chitwan är känt som sjukvårdshuvudstaden i Nepal och har flera sjukhus i toppklass.

De senaste åren har staden blivit en hubb för sjukvårdsturism och staden drar till sig människor från hela Nepal, norra Indien och andra delar av Himalayaregionen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag på sjukvårdsprojektet i Nepal

Du kommer dagligen att arbeta i skift under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal.


Oavsett om du har ett tidigt morgonskift eller ett sent kvällsskift, kommer du skugga läkare och annan sjukvårdspersonal när de går sina ronder.


Minst en gång under din praktiktid kommer du att åka med oss till skolor eller ut på landsbygden och hjälpa till att ge grundläggande sjukvård.


På din fritid kommer du tillsammans med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter utforska Nepals spektakulära natur och rika kulturella historia. Besök ett av de många templen i den gamla delen av Katmandu, smaka på lokala delikatesser eller vandra i bergen.


Använd din fritid till att lära känna din lokala värdfamilj, de kommer göra så att du verkligen lära känna livet i Nepal från en lokalbos ögon.

A female Projects Abroad intern is pictured cleaning a patients wound whilst on her medical internship in Nepal.

Vilka är de långsiktiga målen med sjukvårdsprojektet i Nepal?

Det huvudsakliga målet med sjukvårdsprojektet i Nepal är att ge dig möjligheten att utöka din medicinska kunskap och ge dig en insikt i hur sjukvården i ett utvecklingsland i Asien fungerar.


Över 25 % av populationen i Nepal lever under fattigdomsgränsen och utan tillgång till grundläggande sjukvård. Vi arrangerar sjukvårdsinsatser ute i fältet där vi arbetar med att ge dessa människor tillgång till grundläggande sjukvård. Du kommer att hjälpa till under dessa fältinsatser under överseende av kvalificerad sjukvårdspersonal. Vi kommer även med din hjälp sprida kunskap om lokala hälsoproblem som drabbar befolkningen.


För att säkra att vi arbetar långsiktigt och hållbart har vi fyra långsiktiga mål med sjukvårdsprojektet i Nepal:


 • Uppmuntra till kunskapsutbyte mellan sjukvårdspersonal och öka kunskapen om olika medicinska procedurer
 • Förbättra hygienstandards
 • Förbättra kunskapen om icke-smittsamma sjukdomar
 • Förbättra tillgången till grundläggande sjukvård för utsatta grupper i samhället


Följ med oss och gör praktik inom medicin i Nepal och hjälp människor få tillgång till grundläggande sjukvård.

Female Projects Abroad intern taking a photo with local doctors towards the end of her medical internship in Nepal.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nepal. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer