Läkarpraktik i Aten

Läkarpraktik i Grekland

Lär dig sjukvårdsmetoder från engelsktalande läkare samtidigt som du vistas i Greklands kulturellt rika huvudstad

Översikt

 • Följ med lokala läkare och sjuksköterskor på deras ronder och få förstahandsinformation om hur sjukvården fungerar i Grekland.
 • Tillbringa tid på både offentliga och privata sjukhus, inklusive en mängd olika avdelningar så att du kan utforska olika specialiseringar.
 • Lär dig viktiga medicinska färdigheter av erfarna läkare under medicinska workshops.
 • Utforska historiska platser och de livfulla kulturella landmärken som gör Aten till en turistattraktion.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

18 eller över


Är en medicinsk praktikplats i Grekland rätt för mig?

Om du vill få kliniska skuggtimmar och få förstahands medicinsk erfarenhet är denna praktikplats något för dig. Praktiken riktar sig till studenter som läser till läkare och grundutbildningsstudenter som brinner för sjukvård och är angelägna om att få praktisk, förstahandsobservationserfarenhet.

Du kan gå med när du vill och stanna så länge du vill. Ju längre du stannar, desto mer kommer du att lära dig och desto större inverkan kommer du att ha.

AT-läkare i Aten

Vad ska jag göra på en medicinsk praktikplats i Grekland?

Denna praktikplats ger en sällsynt möjlighet att få praktisk medicinsk erfarenhet genom att lära sig av läkare på välstrukturerade sjukhus.

Under den här praktikperioden kommer du att:

 • Observerar professionella läkare på sjukhus eller klinik
 • Rotera genom flera sjukhusavdelningar
 • Förvärva praktiska medicinska färdigheter under medicinsk workshop

Lär dig av erfarna läkare

Du kommer att skugga medicinsk personal, delta i patientkonsultationer och fördjupa dig i de dagliga rutinerna för läkare i Grekland. Denna erfarenhet kommer att ge insikt i hur läkare hanterar olika medicinska tillstånd, anpassar sig till resursbegränsningar och utför olika medicinska ingrepp.

Arbete på olika avdelningar

Beroende på hur lång din praktikperiod är får du möjlighet att arbeta på olika sjukhus och avdelningar, vilket ger dig möjlighet att utforska olika medicinska standarder och specialiseringar Detta kan hjälpa dig att identifiera dina intresseområden och forma din framtida karriär.

Som AT-läkare får du möjlighet att observera medicinska procedurer tillsammans med läkare, kirurger, sjuksköterskor och annan personal. Du kommer att delta i dagliga rutiner på olika avdelningar och specialiteter. Denna praktik är strukturerad så att du roterar genom alla större avdelningar. Den kan också skräddarsys efter dina specifika medicinska intressen.

Det medicinska teamet består huvudsakligen av yrkesverksamma som har utbildat sig eller arbetat utomlands i Storbritannien eller USA. Detta undanröjer språkbarriärer samtidigt som det ger internationell expertis.

Vårt medicinska praktikprogram erbjuder studenter som läser medicin, hälsa och forskarutbildning chansen att få högkvalitativ erfarenhet inom det medicinska området. Detta kommer garanterat att förbättra färdigheter och förståelse inom olika medicinska yrken.

Du kan rotera genom följande avdelningar:

 • Anestesiolog
 • Kardiologi
 • Dialys
 • Akut Roo
 • Endokrinologi
 • Gastroenterologi
 • Allmän kirurgi
 • Hematopatologi
 • Intensivvårdsavdelning
 • Nukleärmedicin
 • Orofacial kirurgi
 • Ortopedisk kirurgi
 • Onkolog
 • Pneumologi
 • Radiologi

Delta i medicinska seminarier

Som en del av din utbildning kommer du att delta i workshops som leds av lokal sjukvårdspersonal. Under dessa sessioner, som vanligtvis hålls varannan vecka, får du lära dig praktiska färdigheter som att mäta vitala tecken och ge grundläggande första hjälpen. Dessutom får du lära dig om diagnos, förebyggande och behandling av vanliga sjukdomar.


Var i Grekland kommer jag att arbeta?

Förbered dig på att praktisera i Aten, Greklands historiskt rika huvudstad. Här kommer du att få möjlighet att arbeta på olika sjukhus och vårdinrättningar. Även om Aten har moderna bekvämligheter och livliga kulturella attraktioner kan vissa områden verka mindre utvecklade än ditt hemland.

Aten är en livlig metropol som ligger mitt i ett fantastiskt landskap och är full av historiska platser. Som hjärtat i Greklands medicinska landskap erbjuder Aten olika möjligheter för praktikanter som vill fördjupa sig i hälso- och sjukvården.

I Aten kan du praktisera på sjukhus eller vårdcentraler, varav vissa har begränsade resurser och operativa utmaningar. Erfarenheten kan skilja sig något från de sjukvårdssystem du är bekant med, vilket ger en unik inlärningsmiljö. Det här är perfekt för praktikanter med medicinsk erfarenhet som vill bidra i en dynamisk miljö.

UPPHÄMTNING PÅ FLYGPLATSEN, FLYG OCH VISUM

När du anländer till din respektive flygplats kommer en medlem av Projects Abroad-personalen att vara där för att möta dig. Du kan hitta mer detaljerad information om ankomstflygplatser, orientering och visum på vår sida om Greklands ankomstprocedurer.


Vilka är syftena med och effekterna av en medicinsk praktikplats i Grekland?

Det primära syftet med denna praktikplats är att underlätta ett utbyte av medicinsk kunskap och ge praktikanterna värdefulla inlärningsmöjligheter. Ta chansen att ställa frågor, anteckna och aktivt samarbeta med kvalificerad medicinsk personal som är angelägen om att dela med sig av sin expertis.

Delta i vår medicinska praktik i Grekland och bidra till att uppnå dessa mål samtidigt som du får ovärderlig medicinsk erfarenhet.

Läkarpraktikanter i Grekland

Måltider och boende

Studenterna får en veckopeng som täcker frukost, lunch och middag. Detta gör att du kan utforska lokala matställen och uppleva det autentiska grekiska köket.

Du bor i bekväma lägenheter med plats för en till fyra studenter, inom 30 minuter från sjukhusen. Dessa lägenheter ligger i säkra områden och har bekvämligheter som Wi-Fi och luftkonditionering.

Läsmer om vårt boende.

Du kan inte besöka Grekland utan att smaka på det världsberömda köket. Från taramasalata till tzatziki, en värld av autentiska smaker väntar. Med sitt kustnära läge har Grekland också några av de färskaste och mest utsökta skaldjuren i hela världen.

Vi kan tillgodose en rad olika dieter, inklusive vegetarisk och vegansk, så att du äter bra under din tid i Aten.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Är du redo att påbörja din medicinska praktik?

Kontakta oss för att komma igång

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer