Ankomst till Aten

Procedurer för ankomst till Grekland

Upphämtning på flygplatsen, flyg och visum för din resa till Grekland

Vi har all information du behöver inför din resa, från att hjälpa dig med visumfrågor till att guida dig genom introduktionen på din första dag i Grekland.

Vårt problemfria tillvägagångssätt innebär att du kan koncentrera dig på din praktik och utforska detta otroliga land!

Ankomst flygplatser och upphämtning i Grekland

Din ankomstflygplats i Grekland är Atens internationella flygplats (ATH). En av våra vänliga medarbetare kommer att vara där för att hälsa dig välkommen på flygplatsen. De kommer att hålla en Projects Abroad-skylt, så de är lätta att upptäcka.

Atens internationella flygplats ligger cirka 30 minuters taxiresa från stadens centrum. Transporten till och från flygplatsen ordnas av oss och ingår i din projektavgift, vilket ger dig en sak mindre att oroa dig för när du anländer till Grekland.

När du anländer till din delade lägenhet kommer en anställd att presentera dig för ditt bostadsutrymme, och du får lite tid att packa upp och komma till rätta efter din resa.

Boka flyg till Grekland

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Om du behöver stöd har vår personal djupgående kunskaper om alla våra destinationer. Vi berättar vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan ge dig råd om hur du bokar de bästa returflygen och se till att du har de säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flygalternativen, oavsett hur komplexa dina resplaner är. Läs mer om flygbokningsprocessen.

Visumkrav för ditt volontärprojekt eller din praktik i Grekland

En av förmånerna med att volontärarbeta med oss är den visumvägledning vi ger dig. Vi har ett dedikerat team som arbetar före avresa och som har uppdaterad information om visumkrav för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan kontakta oss om du har några visumfrågor, stora eller små, så hjälper vi dig genom processen. När du ansöker får du också en länk till din egen MyProjectsAbroad-webbsida, som innehåller all nödvändig visuminformation.

De flesta nationaliteter får visum vid ankomst, som är giltigt i minst 90 dagar. I de flesta fall är kostnaden för detta visum gratis. En anställd på Projects Abroad kommer att hjälpa till med denna process, men eventuella kostnader ingår inte i Projects Abroad-priserna och måste betalas av dig.

Din introduktion och orientering i Grekland

Du kommer att ha din introduktion nästa arbetsdag efter din ankomst. Vår koordinator hämtar dig från din lägenhet för att visa dig runt. Du börjar dagen med att gå igenom viktig information om ditt projekt. Du får höra mer om hur vi driver våra projekt i Grekland och får användbar information, inklusive en stadskarta med viktiga platser markerade och kontaktuppgifter till lokal personal.

Du kommer sedan att tas runt i Aten och visas viktiga platser och landmärken. Din koordinator visar dig var viktiga bekvämligheter som internetkaféer, postkontor och växlingskontor finns.

Det kan vara svårt att ta sig fram med kollektivtrafiken i ett främmande land, så din koordinator tar sig tid att visa dig hur du använder tunnelbanan och bussarna. Du får också se den bästa rutten till och från din praktikplats så att du kan känna dig trygg med att ta dig dit varje dag. Projects Abroad täcker alla nödvändiga arbetsrelaterade transportkostnader.

Din första dag på din volontär- eller praktikplats i Grekland

Vi förstår att du behöver lite tid för att lära känna praktikplatsen innan du kastar dig in i arbetet. Det är därför din första dag på praktikplatsen handlar om att lära dig. Du kommer att få träffa den lokala personalen och andra volontärer på projektet.

Din handledare kommer också att visa dig runt, förklara hur saker och ting går till och ge dig en uppfattning om din roll och vad som förväntas av dig. Med en ordentlig introduktion till din placering ser vi till att du får ut det mesta av ditt projekt när det verkliga arbetet börjar på din andra dag.

Support, säkerhet och backup

Din trygghet och säkerhet är vår prioritet. Vi har många rutiner och system för att säkerställa att du får det stöd du behöver för att kunna njuta av din resa med sinnesfrid. Vår Projects Abroad-personal är tillgänglig 24 timmar om dygnet för att hjälpa till och kommer att finnas till hands för att se till att du trivs på ditt boende och din praktikplats. Om du stöter på några problem finns de tillgängliga för att hjälpa till när som helst.

Ta reda på mer om säkerhet och backup.

Våra samarbetsorganisationer