You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med barn i Ghana

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Accra, Akuapem Hills, Cape Coast
  • Placering? Vårdhem, barnhem och skolor för barn och vuxna med särskilda behov
  • Min roll? Volontärer arbetar mot att uppfylla de fastställda målen i vår Care Management Plan.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vi har volontärarbete på ett flertal dag- och barnhem och i och omkring Accra, Cape Coast & Akuapem Hills där vi med hjälp av er volontärer och lokala anställda fångar upp de barn som hamnat snett. Volontärer höjer livskvalitén för många barn genom att ta med dem på utflykter och tillföra det där lilla extra i vardagen som den ordinarie personalen inte hinner med.

Volunteer on a care project in Ghana blows bubbles with the girls from the care center

Barnen och ungdomarna på dessa hem varierar i ålder mellan 0-14 år och har du en särskild preferens om ålder så ange det i din ansökan. Projekten finns tillgängliga från två veckor för dig som inte har mer tid, men vi rekommenderar att du stannar minst en månad.

Våra projekt varierar i storlek, vissa är stora institutioner med drygt hundra barn och vuxna. Andra är mindre privatfinansierade barnhem med färre barn. Under dagtid är barnen på barnhem vanligen i närbelägna skolor och återkommer på eftermiddagarna. Många volontärer följer med dem till skolan eller dagiset under dagen och följer med dem tillbaka till hemmet efter avslutad dag.

Som volontär i Ghana med barn hjälper du dem att komma upp på morgonen och tar emot dem när de slutat skolan, förbereder måltider och hjälper dem med läxor. Oavsett var du arbetar blir det en otrolig upplevelse och en väldigt meningsfull sådan dessutom.

Vår personal  anordnar regelbundna workshops där du får lära dig mer om din placerings bakgrund och hur omsorgen fungerar generellt i Ghana.

Har du något speciellt intresse som du vill dela med dig av så berätta för oss så anpassar vi din volontärresa efter det. Innan du ansöker ber vi dig kontakta oss så att vi kan kolla platstillgång, särskilt under sommaren är det väldigt populärt att åka som volontär till Ghana.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Ghana Care Management Plan.

Ghana Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲