A Projects Abroad volunteer teaching sports in Peru leads children in a warm up stretch

Volontärarbeta som idrottslärare i Peru

Arbeta med barn från utsatta områden och hjälp dem utvecklas inom sport och idrott

Översikt

Volontärarbeta som idrottslärare i Peru och hjälp barn från utsatta områden utvecklas inom olika sporter och leva aktivt. Du kommer arbeta tillsammans med idrottslärare på Peruvian Sports Institute och lära dig massor om att coacha i idrott. Det här är en fantastisk chans att göra en insats och samtidigt få praktiskt arbetslivserfarenhet att lägga på cv:t.

I Peru har många familjer inte råd att betala för barnens träningar och sportutrustning. Du kommer hjälpa till att ge fler barn möjligheten att delta i populära sporter som fotboll, basket och volleyboll. Utöver att barnen utvecklas i sin sport lär de sig även viktiga livskunskaper som teamwork och utvecklar hälsosamma vanor.

Du kommer vara baserad i Cusco där du kommer bo hos en lokal värdfamilj. Under din tid i Cusco kommer du ha massor av tid att utforska denna fascinerande stad, som en gång var huvudstaden i Inkariket.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta som idrottslärare i Peru rätt för mig?

Om du brinner för sport, fitness och vill hjälpa barn, så är det här projektet perfekt för dig!

Du kommer även kunna lägga praktisk arbetslivserfarenhet som idrottslärare på ditt cv. Under din tid på projektet kommer du utveckla ditt ledarskap och din organisationsförmåga, något som kan hjälpa dig oavsett vilken karriär du väljer.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, eftersom idrottslärare på plats kommer hjälpa och guida dig i ditt arbete. Du kan även närsomhelst fråga vår personal om råd och tips.

Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för två veckor. Vänligen notera att projektet är stängt några månader per år, så kontakta oss så kan vi ge dig råd om när det är bäst att åka till Peru.

A sports instructor works with children during his volunteer sports coaching in Peru

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som idrottslärare i Peru?

Det här är saker du kan komma att göra under din tid på projektet:


  • Coacha fotboll, basket eller volleyboll till barn från utsatta områden
  • Researcha och planera nya och kreativa sätt att lära ut sport
  • Utveckla dina kunskaper i ledarskap, teambuilding, planering och hur man motiverar andra

Du kommer fokusera på följande områden:


Coacha fotboll, basket eller volleyboll till barn från utsatta områden

Din främsta roll kommer vara att lära ut sport i Peru till barn som kommer från utsatta områden. Fokus kommer ligga på att lära ut fotboll, basket och volleyboll.


Under din tid på projektet kommer du assistera en coach på plats och arbeta med olika åldersgrupper. Du kan hjälpa till att coacha nybörjare i fotboll ålder 6-9 år eller mellangruppen ålder 12-13 år. Volleyboll i åldersgruppen 6- 16 år eller basket 8-17 år. Vilken grupp du kommer arbeta med beror på dina tidigare erfarenheter.


Förutom att utveckla barnen i olika sporter kommer du lära dem viktiga kunskaper som teamwork. Något som barn har nytta av även utanför planen.


Researcha och planera kreativa sätt att lära ut sport


Innan du börjar på projektet är det bra om du gör research på nya och kreativa sätt att lära ut sport. På så sätt kan du och de lokala idrottslärarna utbyta idéer och erfarenheter, samt utveckla nya sätt att lära ut sporter.


Utveckla dina kunskaper i ledarskap, teambuilding, planering och hur man motiverar andra


Under din tid på projektet kommer du att utveckla dina personliga färdigheter. Coachning av barn och ungdomar är ett fantastiskt sätt att utveckla sitt ledarskap och sin organisationsförmåga. Du kommer även att lära dig hur du ska motivera individer på bästa sätt. Det här är en unik chans för dig att få praktiskt kunskap i att coacha barn och ungdomar i idrott, samtidigt som du bor i Peru.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Cusco

Du kommer vara baserad i staden Cusco, där du kan välja mellan coacha på Peruvian Institute of Sports eller i en sport som du är mest intresserad av. Sportklubbarna i Cusco behöver hjälp av volontärer för att kunna coacha alla barnen som kommer för gratis träningar.

Cusco är en betydelsefull stad, både från ett historiskt och ett kulturellt perspektiv. Staden var en gång i tiden huvudstaden i Inkariket och du kommer kunna se dessa historiska lämningar runt om i staden. Gatorna är även fyllda av vacker arkitektur från olika historiska århundraden som alla lämnat sin speciella prägel.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag på sportprojektet i Peru

Du kommer arbeta måndag till fredag på sportprojektet i Peru. På morgonen kommer du planera dagens träningar och researcha nya sätt att lära ut sport. På eftermiddagarna ungefär mellan kl. 15 till kl. 18 hålls själva träningarna. Du kommer fokusera på att olika drillövningar, förbättra tekniken hos barnen och att bygga upp barnens atletiska förmåga. Efter träningen kommer du äta middag med din värdfamilj.


Vi rekommenderar att du utforskar så mycket som möjligt av Peru under din lediga tid. Det finns massor att se och göra runt Cusco. Smaka på olika rätter på peruanska restauranger eller planera en weekendresa till Machu Picchu.

A Projects Abroad volunteer gets hands-on coaching experience in Peru working with school children

Vilka är de långsiktiga målen med sportprojektet i Peru?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge barn från utsatta områden en möjlighet att delta i sport. Genom att få barn aktiva kan vi bygga livslånga hälsosamma vanor.


I Peru är sport otroligt populärt men tillgången är begränsad. Många familjer har inte råd att betala för träningar eller betala för sportutrustning. Vi arbetar med lokala klubbar och Peruvian Institute of Sports för att ge fler barn chansen att delta i sportaktiviteter. Fokus ligger även på att utveckla barns hälsa och fitness, men även på att utveckla kunskaper som teamwork och disciplin.


Vi behöver din hjälp för att nå så många barn som möjligt. Som volontär kommer du att stötta och uppmuntra barnen att utvecklas inom sin sport och lägga grunden för hälsosamma vanor.


Följ med och volontärarbeta som gymnastiklärare i Peru och hjälp barn utvecklas och vara aktiva.

A Projects Abroad volunteer teaching sports in Peru shows children a football kicking technique

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Peru.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer