A child participates in a sports day during our volunteer sports coaching in Ecuador

Volontärarbeta som idrottslärare i Ecuador

Arbeta tillsammans med idrottslärare och hjälp ungdomar från utsatta områden få möjlighet att idrotta

Översikt

Volontärarbeta som idrottslärare i Ecuador och hjälpa till att utveckla ungdomar från utsatta områden. Du kommer arbeta tillsammans med andra idrottslärare från den lokala sportklubben. Det här är ett fantastiskt sätt att göra en insats samtidigt som du utvecklar dina egna kunskaper. 

Sport är otroligt populärt i Ecuador, men många barn och ungdomar hindras från att delta på grund av att deras familjer inte har råd. Vi arbetar med en lokal sportklubb som ger gratis inträde till dessa barn. Genom att hjälpa till på sportanläggningen kan du utveckla barnens kondition och atletiska förmåga. Du kommer främst coacha fotboll, men det finns även möjlighet att lära ut basket, zumba och taekwondo.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta som idrottslärare i Ecuador rätt för mig?

Brinner du för sport och träning? Gillar du att arbeta med barn? Då är vårt sportprojekt i Ecuador perfekt för dig!

Vi arbetar med flera sportklubbar som ger barn, ungdomar och vuxna möjlighet att gratis utöva olika sporter. Du kommer fokusera på att lära ut sport på Galapagosöarna till barn och ungdomar mellan 8-16 år.

Det här är en fantastisk möjlighet för dig att förfina dina kunskaper och få praktisk erfarenhet av att arbeta som gymnastiklärare på Galapagosöarna. Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, eftersom du kommer arbeta med erfaren personal som kommer hjälpa dig i ditt arbete.

Vänligen uppmärksamma att idrottslärarna på plats inte kan engelska, så vi rekommenderar att du lär dig lite spanska innan du åker. Vi erbjuder en språkkurs i spanska i Ecuador som du kan kombinera med det här projektet, kontakta oss för mer information.

Vårt sportprojekt i Ecuador drivs året runt så du kan åka när det bäst passar dig. Kortaste tiden att delta på projektet är två veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre för att kunna göra en större insats.

A Projects Abroad volunteer coaching sports in Ecuador helps out with a sports day

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som idrottslärare i Ecuador?

Du kommer arbeta på en sportklubb som drivs av allmänheten på ön San Cristobal. Ön San Cristobal är en del av Galapagosöarna. Det här är några saker du kan komma att göra:

  • Lära ut olika sporter men med fokus på fotboll
  • Hjälpa idrottslärare komma på intressanta och varierande träningar
  • Lära dig nya kunskaper som du kan ha nytta av i framtiden

När du volontärarbetar som idrottslärare i Ecuador kommer du fokusera på följande områden:

Lära ut sporter

Du kommer tillbringa största delen av din tid till att lära ut olika sporter till barn och hjälpa barnen att utveckla sin kondition och styrka.

Du kommer främst att lära ut fotboll men det finns även möjlighet att lära ut basket, zumba och taekwondo. Zumbaklasserna är öppna för både barn och vuxna. Många vuxna tycker om att delta i olika träningar som hålls av personal och volontärer. Det är en fördel för dig om du har tidigare kunskaper i zumba, men det är absolut inget krav. När det kommer till att lära ut taekwondo kommer en taekwondoinstruktör hålla i klasserna. Har du erfarenhet av kampsport kan du hjälpa till mer aktivt. 

Du kommer arbeta med små grupper uppdelade efter ålder och kunskaper. Under din tid på projektet kommer du märka att varje student är unik och behöver individuellt anpassad hjälp för att utvecklas bäst.

Hjälpa lokala idrottslärare planera träningarna

Oavsett vilken sport du väljer att lära ut, kommer du hjälpa barn och vuxna med grunderna. Du kommer märka att många barn och vuxna verkligen brinner för sin sport. Det viktigaste är dock att barn och vuxna tycker det är kul att delta.

Planera därför träningar som är roliga och lekfulla tillsammans med idrottslärarna på plats. På så sätt uppmuntrar ni studenterna att träna regelbundet.

Lär dig nya saker

Du kommer bredda dina kunskaper på det här projektet, oavsett om du har erfarenhet av att lära ut idrott eller inte.

Under din tid på projektet kommer du arbeta tillsammans med erfarna idrottslärare, som kommer hjälpa dig att utveckla din egen coachning. Du kommer även att lära dig massor av spanska.


Var i Ecuador kommer jag att arbeta?

San Cristobal

Du kommer bo och arbeta på ön San Cristobal som är en del av ögruppen Galapagos.

Galapagosöarna är fantastiska att besöka för den som är intresserad av biologi, vetenskap och vilda djur. De här vulkanöarna är hem till en stor mängd arter som inte finns någon annanstans på jorden. Några exempel på unika arter är Elefantsköldpaddan, olika havsiguaner, Galapagos pälssälar och Galapagos pingviner.

Även om staden San Cristobal är huvudstaden för Galapagosprovinsen, är det mer en mindre hamnstad än en stor huvudstad. Det finns ett flertal vackra vita sandstränder där två är öronmärkta för människor. Resterande sandstränder är till för sjölejonen, så att populationens överlevnad säkras.

Du kommer arbeta på en av de tre allmänna sportklubbar som finns på ön. Fokus är definitivt på fotboll, men om du brinner för andra sporter kan det finnas möjligheter att lära ut fler sporter.

För att du ska få en unik chans att lära dig mer om kulturen, traditionerna och maten på Galapagosöarna, har du möjlighet att bo hos en lokal värdfamilj. Du kan även om du vill välja att dela lägenhet med andra volontärer.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ecuador.


En vanlig dag på sportprojektet i Ecuador

Du kommer börja dagen med att äta en stadig frukost tillsammans med din värdfamilj. När du är klar med frukosten kommer du ta lokaltrafiken till ditt sportcenter. På din första dag kommer vår personal följa dig så du hittar.

Dina arbetstider kommer variera beroende på var du arbetar, men en normal dag kommer du arbeta kring 4-5 h per dag.

På vissa sportcenter kommer du börja kl. 7.30 och sluta kl.12.30, medan andra sportcenter har istället klasser på eftermiddagen. Det innebär att du börjar först kl. 16 och arbetar till kl.19. För de som arbetar på sportcenter på eftermiddagen, finns det möjlighet att kombinera sportprojektet med barnomsorgs -eller lärarprojektet.  På så sätt kan du även volontärarbeta på förmiddagen.

Du kommer börja din arbetsdag med ett möte med de andra idrottslärarna, så att ni kan planera och koordinera träningar. Passa även på att diskutera laguppställning och matchstrategier.

Det kommer finnas massor av ledig tid till att utforska Galapagosöarna, varför inte göra det med andra volontärer? Galapagos är en fascinerande plats där många roliga äventyr väntar på dig. Om du har hela helgen ledigt passa på att besöka nationalparkerna, åk på utflykt till stranden eller snorkla.

A sports instructor volunteers as a sports coach in Ecuador and leads a football practice

Vilka är de långsiktiga målen med sportprojektet i Ecuador?

Det huvudsakliga målet med sportprojektet i Ecuador är att lära ungdomar från utsatta områden viktiga livskunskaper genom sport. Barn som deltar i sporter lär sig teamwork, bygger en bra kondition och får bättre hälsa. Sport kan även öppna dörrar och ge möjligheter till ett bättre liv.

Sport är väldigt populärt i Ecuador och det är många barn som vill delta, men tyvärr har många inte råd. Genom vårt Non-School Sports Club Project får barn som normalt inte skulle kunnat delta, möjligheten att göra det gratis. Vi stöttar sportinitiativ eftersom det ger barn och unga viktiga kunskaper som teamwork och uppmuntrar till hälsosamma vanor.

Vi behöver din hjälp för att nå fler barn och ge fler barn möjlighet att delta i olika sportaktiviteter. Om du gillar sport, hälsa och att arbeta med barn kan du göra en viktig insats.

Följ med oss och volontärarbeta som idrottslärare i Ecuador, hjälp barn och ungdomar från utsatta områden utvecklas genom sport.

A warm up session as part of Projects Abroad's volunteer sports coaching in Ecuador

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i San Cristóbal. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Du kan även be oss att ordna boende i en värdfamilj i San Cristóbal.

Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Våra projekt i Ecuador ligger på Galapagosöarna. Området är känt för sina unika djur- och växtarter och Charles Darwin forskningsarbete. Det här är den perfekta platsen att utforska den vackra naturen i Ecuador.

Besök de vackra stränderna där du kommer se sjöfåglar cirkla över havet och sjölejon lata sig i solen. Du kan även snorkla eller dyka längs med kusten. Vandra längs med de vulkaner som gör Galapagosöarna så unika och spännande! Du kan även vandra längs med Darwin Trail eller genom Punta Pitt. För dig som vill ta det lugnare, så finns det massor av konstgallerier och marknader att besöka.

När du deltar på ett av våra projekt kommer du även att lära känna andra Projects Abroad volontärer, så du kan välja mellan att utforska Galapagos tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer