Volontärer får erfarenhet genom fotbollstränning i Ghana

Volontärarbeta som fotbollstränare i Ghana

Coacha barn och ungdomar från utsatta områden i Ghana att bli bättre på fotboll

Översikt

Volontärarbeta som fotbollstränare i Ghana och hjälp barn och ungdomar från utsatta områden utveckla sina fotbollskunskaper. Du kommer vara baserad på en fotbollsklubb i Accra som är grundat av oss på Projects Abroad. Tillsammans med tränarna på plats kommer du hjälpa till att lära ut fotboll.

Du kommer märka att människor i Ghana älskar fotboll! Vi stöttar barn och ungdomar som spelar för att det lär barn och ungdomar viktiga kunskaper som teamwork, disciplin och hur de kan träna sin fysik. De här kunskaperna kommer barnen och ungdomarna ha nytta av i framtiden, oavsett vad de väljer att arbeta med. Du kommer hjälpa till att lära barn och ungdomar dessa kunskaper, samtidigt som du kan förfina dina egna fotbollskunskaper och lära dig nya coachningstekniker från andra tränare.

Du kommer bo och arbeta i Accra som är Ghanas huvudstad. Ditt boende kommer vara hos en värdfamilj. Ta vara på din tid utomlands och utforska, upplev och inte minst smaka på så många olika traditionella rätter som möjligt!

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med fotboll i Ghana rätt för mig?

Brinner du för fotboll? Vill du lära dig mer om att träna fotboll? Vill du lära ut fotboll till barn och ungdomar från utsatta områden? Om svaret är ja, så är vårt fotbollsprojekt i Ghana perfekt för dig!

 

Det här projektet är en fantastisk möjlighet att utveckla fotbollskunskaperna hos barn och ungdomar från utsatta områden, samtidigt som du får mer erfarenhet av att coacha. Du kan även få möjlighet att själv spela i ett av de lokala fotbollslagen under lättsamma former under helgerna.

 

Det går att volontärarbeta under en kortare tid på projektet, men du kan göra mer av en insats om du stannar längre. Det här projektet drivs året runt så du kan åka när det bäst passar dig.

En fotbollstränare volontär i Ghana

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med fotboll i Ghana?

Som volontär fotbollstränare i Ghana kommer du att arbeta med barn från Tore Eikeland School i Akuapem Hills. Du kan också arbeta med Abiriw Youngster Football Club, en gemenskapsfotbollsklubb och afrikansk talangfotbollsakademi i Ghanas östra region. Här är några av de uppgifter du kan förvänta dig att göra under din praktik:

 

 • Förbereda träningstillfällen tillsammans med fotbollscoacherna på plats
 • Lära ungdomar fotarbete, passningar och bollkontroll
 • Coacha ungdomarna under matcher på helger
 • Följa med coacher och spelare till matcher och hjälpa till att utveckla spelarna

Förbereda träningstillfällena tillsammans med fotbollscoacherna på plats

 

Två gånger i veckan kommer du träffa andra coacher och planera fotbollsträningen. Det kommer att inkludera att göra matchanalys och diskutera veckoschemat. Genom att bolla saker med coacherna på plats kommer du lära dig olika tips och trix som du kan använda på dina träningar. Du kommer även lära dig mer om styrkorna och svagheterna hos dina spelare.

Vissa dagar kan du också behöva hjälpa till med underhållet av fotbollsplanerna och utföra liknande manuellt arbete.

 

Coacha ett ungdomslag

 

På eftermiddagarna kommer du coacha ett ungdomslag. Du kommer arbeta med att lära spelarna:

 

 • Bollkontroll
 • Bra passningar
 • Hålla positioner
 • Matchtaktik
 • Röra sig mot luckor

 

Tillsammans med coacherna på plats kommer du även diskutera och arbeta med matchstrategier, samt koordinera träningsmatcher.

 

Delta i lokala matcher

 

En av de bästa sakerna med det här projektet är att du också kan spela fotboll!

 

Som fotbollsentusiast är det sannolikt att du kommer bli tillfrågad att spela. Matcherna spelas på helger eller kvällar under vänskapliga former. Det kommer ge dig en unik chans att ta del av den lokala spelstilen och på så sätt kunna ge bättre tips till dina spelare.

 

Följa med coacher och spelare till matcher och hjälpa till att utveckla spelarna

 

Du kommer även ha möjlighet att se många av Ghanas topp divisionslag som Kotoko och Hearts of Oak in action.  Följ med tränarna och spelarna till matcher och diskutera strategier.


Var i Ghana kommer jag att arbeta?

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den östra delen av Ghana och karaktäriseras av sin gröna lummiga natur och den röda jorden. Den här delen av landet är lugnare och med mer landsbygd, barnen kommer ropa obroni (utlänning) och försöka fånga din uppmärksamhet på gatan. Byborna är vänliga och välkomnande och vet hur man underhåller. Delta i gatufester och smaka på torkad fisk eller jams från gatustånden på huvudgatan.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag på fotbollsprojektet i Ghana

Din arbetsvecka kommer att vara från måndag till fredag, vilket är då du leder träningspass. En gång i månaden har du även möjlighet att vara med på tävlingsmatcher. På helgerna har du tid att vila och utforska.

Du börjar dina morgnar med en rejäl frukost i din värdfamiljs hem. Sedan åker du direkt till Akokoa, där Tore Eikelandsskolan ligger, för att förbereda dig för dagen som ligger framför dig.

Eftersom skolorna stänger för dagen kommer barn att börja anlända till fotbollsklubben mellan 16.00 och 18.00. Det är då det roliga börjar! Du kommer att tillbringa resten av dagen med att lära ett ungt team och hjälpa dem att utveckla grundläggande färdigheter och tekniker.

Du förväntas hjälpa till vid matcher vissa kvällar. Du kan till och med bli ombedd att fungera som domare eller gå med i ett spel om en spelare blir skadad. Tid som spenderas med barnen kommer att ge dig en utmärkt praktisk fotbollstränningsupplevelse när du är i Ghana.

På helgerna kommer du att ha gott om ledig tid att utforska tillsammans med dina medvolontärer och lära känna din värdfamilj.

Fotbollstränare frivilliga och barn i Ghana

Vilka är de långsiktiga målen för fotbollsprojektet i Ghana?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att hjälpa ungdomar från utsatta områden att nå sin fulla potential genom fotboll.

 

Fotboll är enormt populärt i Ghana och det finns stora möjligheter att utvecklas nationellt. Särskilt talangfulla spelare kan även komma att representera Ghana internationellt.

 

Tyvärr är många sporter utom räckhåll för många barn och ungdomar i Ghana, på grund av att familjerna inte har råd. Vi hjälper till genom att stötta med finansiering, utrustning och tröjor, samt transport till och från fotbollsträningen.

 

Vårt fotbollsprojekt i Ghana har följande mål:

 

 • Förbättra barn och ungdomars hälsa och kondition
 • Minska välfärdsklyftorna i samhället
 • Utveckla barn och ungdomars motoriska förmågor
 • Lära ut viktiga kunskaper som teamwork och disciplin

 

Följ med oss och volontärarbeta med fotboll i Ghana.

A Projects Abroad volunteer warms up before teaching football in Ghana

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer