Projects Abroad volunteer helps care for the penguins while working with animals in South Africa

Volontärarbeta med djur i Sydafrika

Välj mellan att stötta personal på ett djurhem eller att hjälp rehabilitera sjöfåglar

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med djur i Sydafrika, du kan välja att arbeta med hemlösa husdjur eller på ett rehabiliteringscenter för sjöfåglar och afrikanska pingviner. Det här är ett fantastiskt sätt att göra en insats för djur, samtidigt som du få erfarenhet av djurvård.


De organisationer som vi samarbetar med har brist på personal och är beroende av både internationella och lokala volontärer för att få sin verksamhet att gå runt. Du kommer att hjälpa till att ta hand om djuren, stötta personalen och hjälpa till driva verksamheten.


Du kommer bo och arbeta i vackra Kapstaden och ditt boende kommer vara hos en värdfamilj. Ta chansen att utforska en annan kultur, smaka på massor av lokala rätter och upplev de magnifika utsikten från Taffelberget.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med djur i Sydafrika rätt för mig?

Älskar du djur? Vill du hjälpa djur få en bättre tillvaro? Om svaret är ja, kommer det här projektet passa dig perfekt. Du kommer göra en insats och få värdefull erfarenhet av att arbeta med djur.


Du kan välja att arbeta på ett djurhem för hemlösa djur, eller på ett rehabiliteringscenter för sjöfåglar. Personalen på plats kommer lära dig allt du behöver kunna, så du behöver ingen tidigare erfarenhet. Allt du behöver är kärleken för djuren och en stark vilja att hjälpa till där det behövs.


Studerar du till veterinär och vill göra din veterinärpraktik utomlands? Eller är du färdigutbildad och vill volontärarbeta som veterinär i Sydafrika? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt så du kan åka när det passar dig bäst. Om du väljer att arbeta på djurhem kan du volontärarbeta som kortast för två veckor. Vill du arbeta med sjöfåglar är minimitiden på projektet sex veckor.

Cats being held and cared for by volunteers who work with animals in South Africa

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med djurvård i Sydafrika?

När du volontärarbetar med djurvård i Sydafrika kommer du antingen hjälpa hemlösa husdjur eller skadade sjöfåglar. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Observera personalen och lära dig mer om djurvård
  • Ta hand om djuren genom att ge dem mat, motion och rehabilitering
  • Tillbringa tid med husdjuren så att de lär sig att lita på människan
  • Hjälp till att rehabilitera skadade eller sjuka sjöfåglar

Observera personalen och lär dig mer om djurvård


Oavsett om du väljer att volontärarbeta med hemlösa husdjur eller skadade sjöfåglar, kommer du tillbringa din första tid på projektet med att observera den lokala personalen i deras arbete. Det kommer lära dig hur djurskyddsorganisationer i Sydafrika arbetar.


Passa på att fråga mycket om djuren och deras vård, det kommer hjälpa dig senare när du ska ta hand om djuren.


Ta hand om djuren


Det kommer finnas massor av möjligheter att få ta hand om djuren, du kommer mata, motionera och rehabilitera djuren. Som på alla volontärplaceringar får du tillbaka det engagemang som du ger. Ta initiativ och var villig att arbeta med olika saker, så kommer din tid på projektet bli mycket givande.


Tillbringa tid med hemlösa husdjur


Om du väljer att arbeta med hemlösa husdjur, kommer du tillbringa mycket tid med att socialisera dem så att de kan adopteras ut till nya hem. En del av djuren har varit med om traumatiska upplevelser som att bli övergivna eller misshandlade. Genom att leka och vänja dem vid mänsklig kontakt kan du hjälpa dem att få nya hem.


Hjälp rehabilitera skadade eller sjuka sjöfåglar


Om du är intresserad av att skydda naturen och vilda djur, är det här en möjlighet att arbeta direkt med afrikanska pingviner och andra sjöfåglar. Du kommer hjälpa till att förbereda maten, mata fåglarna, städa burar och rehabilitera skadade eller oljedränkta fåglar. Under din tid på projektet kommer du lära dig massor om det lokala ekosystemet och du kommer arbeta med några unika fågelarter.


Var i Sydafrika kommer jag arbeta?

Kapstaden

Oavsett om du väljer att arbeta med husdjur eller sjöfåglar, kommer du arbeta i Kapstaden. Känt som “Mother City”, är Kapstaden spektakulärt vacker med sin natur och det ikoniska Taffelberget. Under din tid på projektet kommer du kunna uppleva det bästa från både storstadsliv och äventyr i naturen.

Om du väljer att arbeta med sjöfåglar kommer du bo och arbeta i förorten Bloubergstrand, som ligger ungefär 25 km från Kapstaden centrum. Bloubergstrand har en andlöst vacker utsikt över Taffelberget och utsikten anses vara den bästa i Kapstaden. Rehabiliteringscentret där du kommer volontärarbeta, har specialiserat sig på att rädda och rehabilitera sjuka och skadade sjöfåglar såsom den Afrikanska pingvinen. Du kommer arbeta på en plats där skarvar, pelikaner och även rosa flamingos är en vanlig syn.

Väljer du att arbeta med hemlösa husdjur kommer du vara placerad i Grassy Park. Du kommer arbeta med en ideell organisation som tar hand om misshandlade och övergivna djur runt om i Sydafrika. Organisationens Kapstadsavdelning etablerades 1876 och är den äldsta i hela landet. Även om organisationen tar hand om alla olika typer av djur som behöver hjälp, kommer du främst att arbeta med hundar och katter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Sydafrika.


En vanlig dag när du volontärarbetar med djur i Sydafrika

Du kommer börja dagen med frukost tillsammans med din värdfamilj. Efter frukosten kommer du bli upphämtad av vår personal som tar dig till din praktikplats.


Din arbetsdag kommer oftast börja kring kl. 8 och sluta kring kl. 17.


Om du arbetar med hemlösa husdjur kommer en stor del av arbetet på morgonen vara att ge djuren frukost och kolla att allt är bra med dem. När du är klar med att ge djuren frukost, kommer du hjälpa till med andra viktiga arbetsuppgifter på djurhemmet. Det kan vara att städa kennlar, eller hjälpa till med administrativa arbetsuppgifter som personalen inte hunnit göra.


Om du arbetar på rehabiliteringscentret för sjöfåglar, kommer du börja dagen på liknande sätt genom att mata och titta till fåglarna. Ibland kan du behöva rycka in akut och hjälpa bada oljeskadade fåglar eller assistera veterinären.


Efter en morgon av hårt arbete kommer du få 1.5 h lunchpaus. Om din värdfamilj bor nära kan du åka hem för lunch, annars kommer du få med dig en matlåda.


På eftermiddagarna kommer du tillbringa tid med djuren. Arbetar du med hemlösa husdjur innebär det att ta ut hundar för promenader, leka med katter eller ge grundläggande träning. Om du arbetar med sjöfåglar innebär det att titta till varje enskild fågel och rapportera till personalen om hur de mår.


Dina kvällar och helger är lediga så du kan utforska Kapstaden och Sydafrika. Passa på att åka på en weekendresa med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter. Tillbringa tid med din värdfamilj över goda middagar och lär dig mer om den lokala kulturen och traditionerna.

A volunteer working with animals in South Africa helps feed penguins at a rehabilitation centre in Cape Town.

Vilka är de långsiktiga målen med djurvårdsprojektet i Sydafrika?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ta hand om hemlösa husdjur och skadade sjöfåglar. De organisationer som vi samarbetar med har brist på personal och är beroende av volontärer i sitt arbete.


Som volontär på det här projektet kommer du kunna välja om du vill arbeta med hemlösa husdjur eller rehabilitera sjöfåglar. Många av de djur som hamnar hos dessa organisationer har fått genomgå någon typ av trauma. Du kommer hjälpa till att rehabilitera dem.


Förutom att du gör en insats för djur som behöver hjälp, är det här projektet en möjlighet för dig att växa som person, lära dig nya saker, utforska nya kulturer och ett nytt sätt att leva. Du kommer lära dig nya praktiska färdigheter och vara både vara proaktiv och anpassningsbar.


Följ med och volontärarbeta med djur i Sydafrika och gör en insats för övergivna eller skadade djur.

A dog is socialised by a volunteer working with animals in South Africa to assist with the adoption process.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Kapstaden. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sydafrika.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Sydafrika är känt som ”Rainbow Nation” med människor från olika länder och kulturer. Våra projekt är baserade i Kapstaden, där det finns oändligt mycket att se och göra på din fritid.

Surfa på Muizenberg beach eller bara slappna av på någon av de många restaurangerna nära havet. Här finns mat från hela världen, varför inte smaka på utsökt kryddade Cape Malay curry och en krämig Milk tart som efterrätt. Sydafrika är ett land som sargats av historisk segregering, du kan lära dig mer om Sydafrikas historia genom att besöka District 6 Museum och Robben Island.

Vi rekommenderar varmt ett besök på Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Gå vilse för stunden bland mäktiga silos och häpnadsväckande konst.

Ingen resa till Kapstaden är komplett utan att ta kabinbanan upp på Taffelberget och se den andlöst vackra utsikten.

Vi driver många olika projekt i Sydafrika, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Sydafrika självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer