A human trafficking awareness campaign during our Human Rights internship for high school students in Argentina

Volontärarbeta med mänskliga rättigheter med Spanska i Argentina som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomsvolontärer för att öka kunskaperna om mänskliga rättigheter

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Argentina som ungdomsvolontär. Du kommer arbeta tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder för att öka kunskaperna om mänskliga rättigheter hos marginaliserade grupper.

Du kommer lära dig mer om mänskliga rättigheter från yrkesprofessionell personal som brinner för deras jobb. Det här är ett perfekt sätt att lägga praktiskt arbetslivserfarenhet tidigt på ditt CV och det kan också hjälpa dig med ditt gymnasieval.

Under din tid utomlands kommer du lära dig vilka utmaningar som människor dagligen kämpar med i Argentina. Du kommer besöka utsatta grupper i Córdoba och berätta om mänskliga rättigheter, så att de i sin tur kan ta tillvara på deras rättigheter. Tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna kommer ni även göra research i olika människorättsfrågor. Du kommer vara baserad på vårt kontor för mänskliga rättigheter i Córdoba, som vi på Projects Abroad driver och finansierar.

När du är i Argentina kommer du också ha dagliga spanskalektioner. Lektionerna kommer skräddarsys efter din nivå, oavsett om du är nybörjare eller redan kan prata spanska.

Du kommer bo och arbeta i Córdoba och ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder och vår personal kommer du volontärarbeta, umgås och utforska landet. Du behöver inte oroa dig för att inte ha något att göra. Vi har organiserat roliga aktiviteter på både kvällar och helger som ni gör tillsammans.

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta som ungdomsvolontär i Argentina rätt för mig?

Det här projektet är perfekt om du är mellan 15-18 år och intresserad av mänskliga rättigheter. Under din tid på projektet kommer du lära dig mer om vilka utmaningar som människor kämpar med i utvecklingsländer. Det här projektet kommer även ge dig en insikt i vad som krävs för att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken.

Du kommer kunna lägga praktisk arbetslivserfarenhet på ditt CV och det här projektet kan även hjälpa dig i ditt gymnasie- eller universitetsval. Projektet kommer även ge dig massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Men bäst av allt! Du kommer vara en del av våra långsiktiga insatser att hjälpa människor på plats.

För att delta på det här projektet behöver du ingen tidigare erfarenhet. Vår erfarna personal kommer lära dig allt du behöver veta. De kommer även svara på dina frågor och stöttat dig i ditt arbete.

Det här projektet har fasta datum över sommaren och du kan välja mellan att delta för två eller fyra veckor. Oavsett vad du väljer, kommer du ha ett fast schema fyllt med massor av roliga aktiviteter. Vår personal kommer finns med dig och de andra ungdomsvolontärerna under hela resan.

Interns run an awareness campaign during our Human Rights internship for high school students in Argentina

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Argentina?

Du kommer antingen tillbringa två eller fyra veckor med att arbeta tillsammans med andra ungdomsvolontärer på Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter. Det här är saker du kan förvänta dig att göra:

  • Göra research i olika människorättsfrågor och driva informationskampanjer i utsatta grupper i samhället
  • Delta i spanskalektioner med en kvalificerad språklärare
  • Utforska Córdoba med andra ungdomsvolontärer

Ditt arbete som ungdomsvolontär i Argentina kommer fokusera på följande områden:

Göra research i olika människorättsfrågor och driva informationskampanjer

Du kommer vara baserad på Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter, som drivs och finansieras helt av oss. Här kommer du göra research och planera informationskampanjer och workshops. Under din tid på projektet kommer du även åka ut till utsatta grupper i Córdoba och hålla workshops, för att göra människor mer medvetna om deras rättigheter.

Lära dig spanska

Du kommer ha dagliga spanskalektioner så att du har möjlighet att lära dig eller förbättra din spanska. Det är en stor tillgång att prata ett andra eller tredje språk och definitivt något som vässar ditt CV. Dina lektioner kommer anpassas efter din nivå, oavsett om du redan kan prata spanska eller är nybörjare. Din lärare kommer vara en kvalificerad spanskalärare och du kommer kunna öva dina nya kunskaper med de andra volontärerna, vår personal, lokalbefolkningen och din värdfamilj.

Utforska Córdoba med de andra ungdomsvolontärerna

På helgerna ordnar vi spännande sightseeingresor tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna och vår personal. Det här är ett fantastiskt sätt att utforska världen med andra ungdomar på ett säkert och organiserat sätt. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna.

Du kommer åka på en weekendresa till La Cumbrecita som är en liten stad i bergen. Besöka historiska museum och Che Guevaras hem som barn. Delta i kvällsaktiviteter som fotbollsturneringar, tangoklasser och karaoke.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Du kommer börja eller sluta din arbetsdag på vårt kontor för mänskliga rättigheter i Córdoba. Här kommer du göra research och planera kampanjer och workshops med de andra ungdomsvolontärerna. Ni kommer även samlas på kontoret innan ni ger er ut för att arbeta med utsatta grupper i samhället.

Dina spanskalektioner kommer ske i Projects Abroads kontor.

Under din volontärresa kommer du besöka historiska museum som Che Guevaras museum. Du kommer även åka på en weekendresa till en fantastisk vacker liten stad i bergen som heter La Cumbrecita. Dina kvällar kommer var fyllda med roliga aktiviteter som fotbollsturneringar, tangoklasser och karaoke.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att du ska lära dig hur det är att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken. Du kommer få praktisk arbetslivserfarenhet och utforska Argentina.

I Argentina finns det många människor som är marginaliserade och som har liten eller obefintlig kunskap om sina mänskliga rättigheter. Dessutom kämpar människor med utmaningar som våld i hemmet, ojämlikhet mellan könen och hemlöshet. Vi startade upp vårt människorättskontor för att hjälpa människor tackla dessa problem. Kontoret drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad. Det gör att vi behöver hjälp från ungdomsvolontärer för att nå så många människor som möjligt.

Vi vill att människor ska veta om sina rättigheter och hur de ska tillvara på dem. Du kommer vara en viktig del i detta arbete i Argentina. Det här projektet kommer även ge dig en djupare insikt i vilka problem människor möter och hur det är att arbeta med mänskliga rättigheter i praktiken. Något som kommer hjälpa dig om du vill arbeta med mänskliga rättigheter i framtiden.

Följ med oss och volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Argentina som ungdomsvolontär. Du kommer bli en del vårt långsiktiga arbete att utbilda människor om deras grundläggande rättigheter.

A teenager hands out flyers on her Human Rights internship in Argentina

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse .

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer