Teenage volunteers doing construction work in Tanzania carry bricks needed for a wall.

Volontärarbeta med att bygga i Tanzania som ungdomsvolontär

Samarbeta med andra ungdomsvolontärer i samma ålder och bygg klassrum för barn i ett massajsamhälle

Volontärarbeta med att bygga i Tanzania och bli en del i vårt arbete att ge utsatta grupper av människor den infrastruktur de behöver. Du kommer arbeta med andra ungdomar i din ålder för att bygga klassrum och andra byggnader på en skola. Det här är en fantastisk chans att konkret hjälpa till och samtidigt få arbetslivserfarenhet.


Förskolan drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad. Vi startade förskolan för att barnen i massajbyn bodde för långt bort från alla förskolor och hade därför ingen tillgång till förberedande undervisning. Ditt arbete kommer därför direkt innebära att massajbarnen blir bättre förberedda inför skolstarten och får bättre utbildning.


Du kommer arbeta i grupp och handledas av lokala byggarbetare och vår personal på plats. Ditt arbete kommer innebära att gräva grund, mixa cement, bygga väggar och mycket mer.


Du kommer bo och arbeta i Arusha, där ditt boende kommer vara i en värdfamilj med andra tonåringar. Det här projektet har ett strukturerat schema och vi har organiserat många aktiviteter. På så sätt kan du och de andra ungdomsvolontärerna utforska Arusha tillsammans. Du kommer exempelvis se vilda djur i en vacker nationalpark och lära dig mer om massajkulturen. Vår personal finns med dig och din grupp på alla aktiviteter genom hela projektet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Ungdomsvolontär - Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Project Name:

Tanzania > Bygg

Startdatum:

Fasta datum under skollov

Minimitid:

Två veckor

Projektplacering:

Arusha (Läs mer)

Boende:

Värdfamilj Läs mer

Krav :

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Stöd och hjälp med visum

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Organiserade turistresor över helgen

 • Dedikerad heltidsanställd personal som är med dig 24h om dygnet

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att vara byggvolontär i Tanzania för ungdomar rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som vill arbeta fysiskt och hjälpa andra. Du kommer även att snabbt se resultatet av ditt arbete. Var förberedd på att både få smuts under naglarna och ha riktigt kul!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, lokala byggarbetare kommer hjälpa dig och handleda arbetet. Det här projektet passar dig som är energisk, entusiastisk och inte är rädd för att ta i.

Ditt arbete på projektet kommer göra att du kan lägga till arbetslivserfarenhet på ditt cv och du visar att du vill hjälpa andra. Du kommer även utveckla din förmåga att planera och samarbeta. Det här är saker du kommer ha nytta av oavsett vilken karriär du väljer.

Reser du utomlands för första gången? På det här projektet kommer du få massor stöd och guidning. Vår personal kommer finnas tillgänglig för dig hela tiden och du kommer bo och arbeta med ungdomar i din egen ålder.

Det här projektet drivs över två veckor på sommaren och har fasta start och slutdatum. Projektet har ett färdigt schema som är fyllt med kulturella och sociala aktiviteter, en planerad weekendresa och massor av volontärarbete. Du kommer ah så mycket att göra att tiden flyger fram.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania paints a wall white.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på byggprojektet i Tanzania?

Du kommer arbeta tillsammans med andra tonåringar och bygga klassrum och annan infrastruktur för barn i en massajby. Det här är några saker du kan komma att göra:


 • Arbeta tillsammans med erfarna byggarbetare och ungdomar i din egen ålder
 • Mixa cement, gräva grund, konstruera väggar och installera tak
 • Måla klassrum
 • Utforska Tanzania och lära dig mer om massajerna

Ditt arbete kommer fokusera på tre områden.


Arbeta tillsammans med erfarna byggarbetare och andra ungdomar


Det är svårt att mäta känslan av att samarbeta med andra för att uppnå en bra sak. Tillsammans kan ni fira era framsteg, hjälpa varandra genom utmaningar och veta att ni bidrar konkret till att ge barn en utbildning.


En professionell och erfaren lokal byggarbetare kommer överse allt arbete som du gör. Du kommer få massor av hjälp och guidning. Byggarbetaren kommer lära dig enkla byggtekniker så att du kan helhjärtat delta på projektet.


Hjälpa till med att bygga, spackla och måla


Den exakta typen av byggarbete som du kommer göra, beror på vilket byggstadie klassrummen och skolbyggnaderna är i när du anländer. Om du anländer när en ny byggnad håller på att konstrueras kan du komma att gräva grund och konstruera väggar. Anländer du när en del av byggnaden redan har byggts, fortsätter du på det arbete som andra volontärer gjort som att installera tak, spackla väggar eller måla.


Varje del av byggprocessen är viktig och slutmålet är samma: att barn ska få säkra lokaler att leka och lära sig i.


Utforska Tanzania


Det är inte bara hårt arbete och ingen lek! Vårt team i Tanzania har satt ihop ett schema som är till för att du ska få så mycket som möjligt ut av resan. Förutom allt volontärarbete kan du få lära dig hur man spelar på traditionella trummor, dansar traditionella danser och pratar swahili. Vår personal kommer även ta med dig på ett safariäventyr över helgen.

Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Vårt byggarbete sker i en massajby nära Arusha. Staden Arusha är en stad i norra Tanzania som är fylld med restauranger och färggranna marknader, allt omringat av grön lummig växtlighet.

Massajerna lever enkelt så förbered dig på en enkel standard. Du kommer vara omringad av den afrikanska savannen, vilket gör det här projektet perfekt för dig som vill vara nära naturen. Under din tid på projektet kommer du hjälpa till att bygga upp infrastruktur till vår förskola, det kan vara nya klassrum eller exempelvis personalrum för lärare.

Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att bygga viktig infrastruktur i en massajby ute på landsbygden. Genom att samarbeta med andra ungdomar i din egen ålder, kommer du med gemensamma krafter bygga klassrum och andra skolbyggnader.


Förskolan drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad. Barnen i byn hade tidigare ingen möjlighet till förskolutbildning. Om undervisning fanns tillgänglig hölls den i en skadad kyrkbyggnad. Ditt arbete kommer ge barn en säker plats att gå till, där de kan bli väl förbereda inför skolstarten.


I processen kommer du vidga dina horisonter, träffa nya människor och lära dig nya saker.


Följ med oss till Tanzania som ungdomsvolontär och bygg skolbyggnader så att massajbarn kan få en utbildning.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania builds a wall while chatting to a young child.


VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha eller Moshi. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!