Teenage volunteers doing construction work in Tanzania carry bricks needed for a wall.

Volontärarbeta med att bygga i Tanzania som ungdomsvolontär

Samarbeta med andra ungdomsvolontärer i samma ålder och bygg klassrum för barn i en massajby

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med att bygga i Tanzania och ge barnen i en massajby säkra klassrum. Du kommer arbeta tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder och bygga klassrum och andra byggnader på en förskola. Det här är en fantastisk chans att hjälpa till och samtidigt utforska ett nytt land.

Vi driver och finansierar en förskola, som vi startade för att barnen i massajbyn bodde för långt bort från alla förskolor. Barnen hade därför ingen tillgång till förberedande undervisning. Ditt arbete kommer därför innebära att massajbarnen blir bättre förberedda inför skolstarten och får bättre utbildning.

Du kommer arbeta i grupp och handledas av lokala byggarbetare och vår personal på plats. Ditt arbete kommer innebära att gräva grund, mixa cement, bygga väggar och mycket mer.

Du kommer bo och arbeta i Arusha. Ditt boende kommer vara hos en värdfamilj och du bor med andra ungdomsvolontärer. Det här projektet har ett fast schema och vi har organiserat många roliga aktiviteter på kvällar och helger. På så sätt kan du och de andra ungdomsvolontärerna utforska Arusha tillsammans. Du kommer exempelvis se vilda djur i en vacker nationalpark och lära dig mer om massajkulturen. Vår personal finns med dig och din grupp på alla aktiviteter genom hela projektet.

Volontärtjänsttimmar: 40

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att vara byggvolontär i Tanzania för ungdomar rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som vill arbeta fysiskt och hjälpa andra. Du kommer även att snabbt se resultatet av ditt arbete. Var förberedd på att både få smuts under naglarna och ha riktigt kul!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, lokala byggarbetare kommer hjälpa dig och handleda arbetet. Det här projektet passar dig som är energisk, entusiastisk och inte är rädd för att ta i.

Ditt arbete på projektet kommer göra att du kan lägga till arbetslivserfarenhet på ditt cv och du visar att du vill hjälpa andra. Du kommer även utveckla din förmåga att planera och samarbeta. Det här är saker du kommer ha nytta av oavsett vilken karriär du väljer.

Reser du utomlands för första gången? På det här projektet kommer du få massor stöd och guidning. Vår personal kommer finnas tillgänglig för dig hela tiden och du kommer bo och arbeta med ungdomar i din egen ålder.

Det här projektet drivs över två veckor på sommaren och har fasta start och slutdatum. Projektet har ett färdigt schema som är fyllt med kulturella och sociala aktiviteter, en planerad weekendresa och massor av volontärarbete. Du kommer ah så mycket att göra att tiden flyger fram.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania paints a wall white.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på byggprojektet i Tanzania?

Du kommer arbeta tillsammans med andra tonåringar och bygga klassrum och annan infrastruktur för barn i en massajby. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Arbeta tillsammans med erfarna byggarbetare och ungdomar i din egen ålder
  • Mixa cement, gräva grund, konstruera väggar och installera tak
  • Måla klassrum
  • Utforska Tanzania och lära dig mer om massajerna

Ditt arbete kommer fokusera på tre områden.


Arbeta tillsammans med erfarna byggarbetare och andra ungdomar


Det är svårt att mäta känslan av att samarbeta med andra för att uppnå en bra sak. Tillsammans kan ni fira era framsteg, hjälpa varandra genom utmaningar och veta att ni bidrar konkret till att ge barn en utbildning.


En professionell och erfaren lokal byggarbetare kommer överse allt arbete som du gör. Du kommer få massor av hjälp och guidning. Byggarbetaren kommer lära dig enkla byggtekniker så att du kan helhjärtat delta på projektet.


Hjälpa till med att bygga, spackla och måla


Den exakta typen av byggarbete som du kommer göra, beror på vilket byggstadie klassrummen och skolbyggnaderna är i när du anländer. Om du anländer när en ny byggnad håller på att konstrueras kan du komma att gräva grund och konstruera väggar. Anländer du när en del av byggnaden redan har byggts, fortsätter du på det arbete som andra volontärer gjort som att installera tak, spackla väggar eller måla.


Varje del av byggprocessen är viktig och slutmålet är samma: att barn ska få säkra lokaler att leka och lära sig i.


Utforska Tanzania


Det är inte bara hårt arbete och ingen lek! Vårt team i Tanzania har satt ihop ett schema som är till för att du ska få så mycket som möjligt ut av resan. Förutom allt volontärarbete kan du få lära dig hur man spelar på traditionella trummor, dansar traditionella danser och pratar swahili. Vår personal kommer även ta med dig på ett safariäventyr över helgen.


Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Vårt byggarbete sker i en massajby nära Arusha. Staden Arusha är en stad i norra Tanzania som är fylld med restauranger och färggranna marknader, allt omringat av grön lummig växtlighet.

Massajerna lever enkelt så förbered dig på en enkel standard. Du kommer vara omringad av den afrikanska savannen, vilket gör det här projektet perfekt för dig som vill vara nära naturen. Under din tid på projektet kommer du hjälpa till att bygga upp infrastruktur till vår förskola, det kan vara nya klassrum eller exempelvis personalrum för lärare.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Tanzania.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att bygga viktig infrastruktur i en massajby ute på landsbygden. Genom att samarbeta med andra ungdomar i din egen ålder, kommer du med gemensamma krafter bygga klassrum och andra skolbyggnader.


Förskolan drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad. Barnen i byn hade tidigare ingen möjlighet till förskolutbildning. Om undervisning fanns tillgänglig hölls den i en skadad kyrkbyggnad. Ditt arbete kommer ge barn en säker plats att gå till, där de kan bli väl förbereda inför skolstarten.


I processen kommer du vidga dina horisonter, träffa nya människor och lära dig nya saker.


Följ med oss till Tanzania som ungdomsvolontär och bygg skolbyggnader så att massajbarn kan få en utbildning.

A teenage volunteer doing construction work in Tanzania builds a wall while chatting to a young child.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer