You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär på HIV/Aids-projekt i Togo

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

 • Var? Lomé
 • Placering? Lokal NGO (icke statlig organisation)
 • Min roll? Arbeta tillsammans med en lokal organisation med fältarbete, utbildning, och mot att öka den allmänna kunskapen i HIV/AIDS-frågor
 • Krav? Du har grundläggande franskakunskaper
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Som volontär vid det här projektet i Togo får du dels en god inblick i den rådande HIV/Aids-situationen i dagens Västafrika och även en uppfattning kring stigmatiseringen av smittade människor i den här delen av världen. Du får också arbeta direkt med patienter som testat positivt.

Togo har ett av de högsta dödstalen relaterade till HIV/Aids och i och med att gratis behandling är ett ovanligt fenomen, ses det fortfarande som skamligt att vara smittad.

Volontärarbeta med en lokal organisation

A local child receives help from a Projects Abroad volunteer in Togo, Africa.

Volontärer arbetar tillsammans med anställda från den lokala organisationen Jeune Missionaires d’Aides Humanitaire (JMHA) som grundades med det specifika syftet att bistå HIV/AIDS-smittade människor. Organisationen fokuserar på medicinsk och psykologisk rådgivning, informationsprogram, preventivmedel och utbildning om HIV för barn och vuxna i området.

Placeringen är centralt belägen i Lomé, nära gränsen mot Ghana. Centret utför även förebyggande arbete och socialarbete med sårbara grupper såsom immigranter, sexarbetare, soldater och långdistanschaufförer.

Fältarbete med HIV/Aids frågor

Som volontär kommer du att få delta på viktigt fältarbete, där du hjälper till med utbildning av och stöd till patienter. På de här outreach-programmen informerar ni om hur patienterna kan hantera viruset och ni utvecklar program relaterade till de ekonomiska och sociala behoven för drabbade människor.

Vad kommer det här projektet ge dig som volontär?

 • Ovärdelig insyn i behandlingen av en sjukdom som är relativt ovanlig här hemma.
 • En unik insikt i HIV/AIDS-situationen i ett Västafrikanskt land.
 • En lärorik upplevelse och utveckling av idéer med lokal personal.
 • Deltagande i intressant fältarbete i närområdet.

Du bör vara förberedd på att det här projektet kan vara känslomässigt krävande, men du som volontär utför viktigt arbete mot ett värdigt mål, tillsammans med inspirerande människor.

Vi kräver inte att du har relevant erfarenhet eller bakgrund för att delta. Då projektet omfattar både medicinskt arbete såväl som omsorgsarbete, hjälper du till där du har möjlighet. Aktiviteterna du fokuserar på beror på vilken grad av erfarenhet du har.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲