You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Belize

Översikt
  • Placeringsort: San Pedro
  • Typ av skolor: Låg- till högstadium
  • Din roll: Förse lokalpersonal med lärarstöd, hålla i egna lektioner, organisera diverse aktiviteter
  • Boende: Värdfamilj
  • Vad är inkluderat i priset?Mat & boende, försäkringar, transfers, stöd & hjälp dygnet runt, introduktion på plats, personlig hemsida där du hittar alla detaljer kring din resa
  • Vad är inte inkluderat i priset? Flyg, visum, vaccinationer, fickpengar
  • Hur länge är du här? Från fyra veckor och uppåt

Volontärarbete på en skola i Belize är perfekt för dig som vill skaffa dig arbetserfarenhet och samtidigt göra en värdefull insats. Du behöver inte vara utbildad lärare eller ha tidigare erfarenhet för att delta i detta projekt. Allt du behöver är viljan att hjälpa och göra skillnad i barnens vardag. Vare sig du har tagit ett sabbatsår eller har sommarlov är det här projektet ett utmärkt sätt att kombinera resandet med en meningsfull insats.

Male school children in Belize enjoy afternoon playtime

Utbildningssystemet i Belize är efter Brittisk modell och skolgång är obligatoriskt för barn mellan 6 och 14 år. Grundskolan är gratis men trots detta går en stor del miste om en grundläggande utbildning på grund av alla kostnader som tillkommer, som skoluniformer och böcker. Här kan volontärer göra en verklig skillnad genom att förbättra dessa barns läs- ock skrivkunskaper och ge dem verktygen de behöver för framtiden.

Det officiella språket i Belize är engelska, så i rollen som engelskalärare arbetar du främst med att förbättra läsförståelse och skrivförmågan hos barnen. Du kommer även att ges möjlighet att bedriva undervisning inom en mängd andra ämnen.

Volontärarbeta som lärare i Belize med Projects Abroad

Som lärarvolontär i Belize arbetar du i låg-, mellan- och högstadieskolor i Placencia. Barnen är mellan 6 och 17 år gamla. Exakt vilken roll du kommer att spela i klassrummet beror på din tidigare erfarenhet och ditt självförtroende. Kanske assisterar du läraren på plats eller så kanske du håller i en hel lektion på egen hand!

Personalen på skolan är ofta angelägen om att du involverar dig under lektionerna och organiserar aktiviteter även efter att skolan är slut för dagen. Beroende på dina färdigheter och intressen kan du få undervisa i ämnen som matte, bild, musik, gymnastik med mera. Berätta gärna innan du åker om du är intresserad av att hålla lektioner i något speciellt ämne.

Vad än dina talanger och färdigheter må vara så ger utbildningsprojektet i Belize dig möjlighet att tillämpa dem i ditt arbete och göra skillnad i barnens liv. Låt kreativiteten flöda och gör lärandet roligt, att engagera barnen med sång och lek är alltid populärt och gör dina lektioner till något att se fram emot.

Som volontär med Projects Abroad är du en del av vårat globala volontärnätverk. Tillsammans arbetar vi för att ha en så stor positiv inverkan vi bara kan på de ställen vi verkar med ditt arbete som volontär så har du gjort en skillnad som sträcker sig bortom slutdatumet för din vistelse.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲