You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som lärare i Burma (Myanmar)

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var?: Dala, nära Yangon (före detta Rangoon)
  • Placering: Skola som ligger i ett kloster
  • Min roll: Lärare eller lärarassistant
  • Boende: Delat boende i lägenhet
  • Hur länge är du här: Från två veckor
  • När kan jag åka: När som helst, du bestämmer!

Att volontära vid ett undervisningsprojekt i Burma (Myanmar) – ett av Asiens fattigaste och lägst utvecklade länder – kan vara utmanande men också otroligt belönande. Vare sig du taigt ett sabbatsår, är på sommarlov, eller vill göra något meningsfullt på semestern, så finns det plats för dig, och ditt bidrag kommer att uppskattas av de människor du hjälper.

Du behöver inga formella lärarkvalifikationer eller ett TEFL certifikat. Vi kräver ingen tidigare lärarerfarenhet då Projects Abroad har fullt utbildad personal på plats som stöttar och guidar dig under hela din tid vid projektet.

Munk blickar ut över Myanmars berömda Bangatempel

Burma har först på senare tid börjat öppnas upp – politiskt, ekonomiskt, och socialt – efter årtionden av militärstyre och internationella sanktioner, av vilka effekterna kommer att vara tydliga under en överskådlig framtid. Utbildning och hälsovård är områden som är speciellt eftersatta utanför städerna. Barn i fattiga samhällen som Dala har få möjligheter till att gå i skola förutom genom buddistiska kloster.

Att bo och volontärarbeta i Dala ger dig en glimt in i det dagliga livet för många människor i Burma. Den lilla förorten ligger på Yangonflodens södra strand, mittemot centrala Yangon (Rangoon). Trots närheten till staden känns det som att man är på landet, mycket för att det helt saknas bro- eller tunnelförbindelser med Yangon. Enda sättet att ta sig till Dala är med färja över floden, vilket tar ungefär 20 minuter.

Volontära vid ett undervisningsprojekt i Burma (Myanmar)

Vår samarbetspartner, en skola som drivs utav ett kloster, förser 600 elever med gratis utbildning. De har dock endast en engelskalärare. Det är här du kommer in i bilden. Som volontär samarbetar du med engelskaläraren, som hjälper med tolkning där det behövs.

Volontärer vid projektet fokuserar på engelskaundervisning med hjälp av bild och form, musik, spel och lekar. Det lokala utbildningssystemet är till stor del baserat på lärande med sång och lekar, så volontärer ombeds ofta att hjälpa till med att hitta på nya aktiviteter.

Om du kan och vill så finns också möjlighet att hjälpa till med de mer formella delarna av engelsk grammatik.

Äldre elever med lite större ordförråd är ofta väldigt angelägna om att öva sin engelska med dig som volontär. Social interaktion, vänskap, och stöd är viktiga saker som du kan bidra med. Vare sig du hjälper till med läxläsning, spelar spel, eller lär ut en ny lek så kommer den tid och uppmärksamhet du delar med dig av bygga elevernas självförtroende och hjälpa dem i livet.

Du arbetar måndag till fredag, vanligtvis från 11 till 17. Lunch äter du vid klostret och består av typisk lokal mat.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲