You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med hundterapi i Bolivia

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Center för hundträning
  • Min roll? Arbeta med tränade hundar i ett program för specialterapi riktad till funktionshindrade barn
  • Krav? Du talar grundläggande spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vårt projekt för hundterapi i Bolivia är ett unikt projekt som ger volontärer möjlighet att kombinera många av elementen från våra omsorgsprojekt med barn & ungdomar och våra djurvårdsprojekt.

Målet med projektet är att använda hundar för att stimulera barn som lider av olika funktionsnedsättningar. Forskning har visat att regelbunden kontakt med djur kan både öka barns mobilitet, och verka stimulerande och tröstande.

Som volontär är du en viktig del av detta arbetet.

Volunteer in canine and equine therapy for special needs children in Bolivia with Projects Abroad

Eftersom arbetet vid hundterapiprojektet är såpass specifikt önskar vi att volontärer har relevant utbildning eller erfarenhet, antingen från arbete med barn med särskilda behov eller från arbete med hundar.

Vid det här projektet samarbetar Projects Abroad med ett hundträningscenter i Cochabamba. Centret specialiserar sig på att träna hundar att vara uppmärksamma, lydiga, och att ha en icke-aggressiv natur. De vill gärna utöka arbetet de gör till nytta för lokalbefolkningen, och önskar att fokusera mer på den sociala och terapeutiska effekten djur ofta har på barn.

De hundar man använder väljs noga, och har fått specialiserad träning i att jobba med psykiskt och fysiskt funktionshindrade barn. Utbildad personal arbetar tillsammans med barn och hunder, och använder en rad olika övningar och tekniker.

Din roll som volontär vid projektet för hundterapi i Bolivia

Som volontär vid detta projektet arbetar du tillsammans med den lokala personalen, och hundarna. På morgonen bedrivs uppsökande arbete där ni åker ut till olika center och vårdhem för funktionshindrade barn.
Sättet på vilket barnen reagerar på hundarnas närvaro kommer att ge dig insikt i hur stor betydelse den här sortens terapi har.

Dina exakta arbetsuppgifter kommer att variera från dag till dag, och du kommer att ges möjlighet att prova på många olika aspekter av arbetet. Varje barn har olika behov, så du kommer att utföra olika övningar och aktiviteter för att se till att varje enskilt barn får ut mesta möjliga av tiden de tillbringar med hunden.

På eftermiddagen kommer du att arbeta vid själva hundträningscentret. Här kan du bidra med att ta hand om hundarna, vilket innefattar rengöring av burar, och utfodring av djuren. Har du dessutom erfarenhet av lydnad- eller agilityträning kan du hjälpa till med träning av hundarna.

Det är fördelaktigt om volontärer vid detta projektet talar minst medelgod spanska, då det underlättar i kommunikationen med personalen, och de barn som deltar i terapin. Om du har erfarenhet, men saknar språkkunskaper, ge oss besked, ofta går det att ordna med en tolk. Dessutom kan du överväga att gå en spanskakurs, innan du startar ditt projekt.

För den som är intresserad så finns det även möjlighet att undervisa den lokala personalen i engelska.

Under hela din tid med Projects Abroad finns vår lokala personal, samt din vägledare vid projektet, tillgänglig för frågor och rådgivning.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲