A cultural and country induction takes place in the Jamaica Projects Abroad office.

Ankomst till Jamaica

Flyg, hämtning på flygplats och visum på Jamaica

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Jamaica. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Jamaica

Du kommer anlända på flygplatsen Norman Manley International Airport (KIN) i Kingston. Vår vänliga Projects Abroad chaufför kommer vänta på dig på flygplatsen för att välkomna dig till Jamaica. Chauffören kommer hålla i en Projects Abroad-skylt och ta hand om dig på varje steg på din resa.

Från Kingston kommer du åka bil till Mandeville där vårt huvudkontor i Jamaica ligger. Under resan kommer en av personalen på kontoret ringa dig för att hälsa dig välkommen. Projects Abroad täcker kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen.

Boka dina flyg till Jamaica

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Jamaica

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida, som har all information om visumprocessen.


För att volontärarbeta på Jamaica behöver du ett visum. Vänligen kontakta närmsta jamaicanska ambassad för att få veta den exakta kostnaden för visumet. Det tar oftast ungefär 10 arbetsdagar att få ett visum.


Vill du volontärarbeta i Jamaica längre än 30 dagar kommer du behöva ansöka om ett Work Permit Exemption (WPE) från Ministry of Labour and Social Security i Jamaica. Vi kommer hjälpa dig med processen och berätta exakt vilka dokument vi behöver för att ansöka för dig.


Det kan ta upp till 8 veckor för din WPE ansökan att behandlas. Vi rekommenderar därför att du skickar alla dina WPE-dokument till vårt team minst tre månader innan din resa till Jamaica. Teamet i Jamaica kommer lämna in din WPE ansökan till Ministry of Labour and Social Security. En avgift på 163 USD kommer läggas på din projektavgift för att täcka ansökningsavgiften.


När du anländer till Jamaica kommer du få ett 30, 60, eller 90 dagars visum beroende på passkontrollanten. Vill du stanna längre än vad din visumstämpel anger, kommer du behöva din WPE för att ansöka om förlängning. Vårt team i Jamaica kommer hjälpa dig med att ansöka om förlängning och avgiften är ungefär 77 USD.

Din introduktion till Jamaica

Vår chaufför kommer ta dig från flygplatsen direkt hem till din värdfamilj. Du kommer träffa familjen och göra dig hemmastadd. Chauffören kommer även ge dig ditt introduktionspaket. Det innehåller all information som du kan behöva, såsom en karta av staden med viktiga platser märkta och viktig kontaktinformation.


Om du anländer en veckodag kommer din officiella introduktion börja nästa dag. Anländer du på en helg kommer din introduktion ske efterföljande måndag.

På din introduktionsdag kommer vi hämta upp dig från din värdfamilj på morgonen och ta dig till vårt kontor. Vårt huvudkontor i Jamaica ligger precis norr om Mandevilles centrum. Det är mycket enkelt att hitta dit.


Under din introduktion kommer vi berätta hur vi driver våra projekt i Jamaica. Vi kommer även visa var du kan hitta:


  • Internetcafeér
  • Postkontor
  • Växlingskontor
  • Andra viktiga platser och landmärken


Vi kommer även visa exakt hur du ska ta dig mellan dessa olika platser och din värdfamilj. Du kommer ha massor av tillfällen att ställa frågor.

Första dagen på ditt projekt på Jamaica

Du behöver inte oroa dig att du kommer kastas in i projektarbetet. Vi ser till att din första dag tillbringas med att du ska lära dig arbetet på projektet och att du ska vänja dig vid att bo i ett nytt land.


När det är dags att besöka din projektplacering, kommer vår personal visa exakt hur du ska resa mellan värdfamiljen och projektplaceringen. Alla transportkostnader till ditt projekt täcks av din projektavgift.


Du kommer ha gott om tid att lära dig arbetet på projektet innan du börjar på “riktigt”. Vår personal kommer introducera dig till dina nya kollegor och din handledare. Vår personal kommer sedan bjuda dig på en god jamaicansk lunch. Efter lunch kommer du tillbringa mer tid på din projektplacering för att lära känna arbetet.


Du startar arbetet på “riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer