Projects Abroad volunteers pose for a photo with a staff member outside the placement in Fiji.

Ankomst till Fiji

Flyg, hämtning på flygplats och visum på Fiji

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Fiji. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Fiji

Vår personal kommer vänta på dig på flygplatsen Nadi Airport (NAN). Flygplatsen ligger endast en 15 min resa bort från Nadis centrum där vårt kontor ligger. Kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen ingår i din projektavgift, så du behöver inte oroa dig för extra kostnader.


Från flygplatsen kommer du åka med taxi till din värdfamilj. Du kan slappna av och packa upp i lugn och ro, innan du blir upphämtad igen för din introduktion. Tillsammans med personalen kan ni bestämma en tid som passar.


Om du ska volontärarbeta på vårt hajprojekt i Pacific Harbour, kommer du antingen bo en natt i Nadi hos en värdfamilj, eller åka med buss direkt till Pacific Harbour. Vilket det blir beror på vilken tid du anländer i Nadi. Stannar du en natt i Nadi, kommer vår personal att hämta upp dig på morgonen och se till att du hamnar på rätt buss mot Suva.


När bussen kommer fram i Pacific Harbour kommer vår personal hämta upp dig på busshållplatsen och ta dig till ditt boende.

Boka dina flyg till Fiji

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Fiji

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida, som har all information om visumprocessen.


Du kommer få ett visum vid ankomst om du stannar 14 dagar eller kortare. Vill du stanna mellan 15-90 dagar kostar det $87 att förlänga. Stannar du mellan 91-180 dagar kostar det $217 att förlänga.

Din introduktion till Fiji

På din första dag kommer vår personal introducera dig till Fiji och ta dig på en rundtur i din nya hemstad. Personalen visa dig hur kollektivtrafiken fungerar och ser till att du hittar i närområdet. De kommer även hjälpa dig att köpa ett SIM-kort och växla pengar.


Du kommer få chansen att besöka våra lokala kontor och se hur vi driver våra olika projekt på Fiji. Vi kommer även ge dig ett introduktionspaket, som innehåller viktig information som kartor, kontaktinformation och säkerhetsinformation.

Första dagen på ditt projekt på Fiji

När du börjar som volontär kommer du få massor av hjälp och guidning på din första dag. Ditt arbete på projektet börjar på “riktigt” först på din andra dag. När du anländer till projektet på din första dag kommer du visas runt och du kommer träffa dina kollegor. Det är viktigt för oss att du känner dig väl förberedd så att du vet hur projektarbetet går till och hur en vanlig dag ser ut.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer