You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad i Rumänien – Ankomstprocedur

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Rumänien
  • Ankomstflygplats: Bucharest (OTP)

Volunteer hanging out in Brasov, Romania

När du landar på Otopeni flygplatsen i Bukarest, kommer en medlem av vårt rumänska team att hämta upp dig och ta dig till Brasov. Denna två och en halvtimmars resa genom de karpatiska bergen är otrolig; ibland passerar du skogar och hästvagnar som drar sin last längs vägen. Inte bara kommer du se landsbygden och historiska byggnader som Sinaia palatset, men också lära dig om landets historia, folk och andra saker som intresserar dig.

Volontärarbete i Rumänien – introduktion och orientering

Efter en natt i ditt nya hem i Brasov blir du hämtad av personal från Projects Abroad för en introduktion av Brasov och livet i Transsylvanien. Brasov är en liten stad och du kommer lära dig att ta dig runt i bussnätverket. Du blir visad internetcaféer, banker, posten och hur du hittar till vårt kontor.

Nästa dag åker du till projektet och blir introducerad till din handledare. Under detta möte ordnas ditt schema och arbetstimmar och du får förstås också möjlighet att ställa frågor. Några volontärer har möjlighet att gå till jobbet, men andra kan behöva ta lokalbussen.

Volunteers go on a walk in Romania

Alla volontärer i Rumänien bor med en lokal värdfamilj. Rumäner är extremt vänliga och kommer vara ivriga att få dela sin traditionella mat och dryck. En typisk rumänsk måltid kan bestå av en shot paenka, följt av en skål med ciorb (soppa) som är serverad med en klick smetlana (gräddfil) sen kan det bli lite ardei umpluti (fyllda paprikor) eller sarmal (kålblad stoppade med kött och ris). Älskade av vissa och hatade av andra är ’m m lig’ – en majsgröt som ofta serveras med getost. Till efterrätt är det ofta äpple eller körsbär.

Resemöjligheterna i Rumänien är stora. Speciellt med användning av det utmärkta tågnätverket. I och utanför Brasov kan du besöka födelseplatsen för Vlad Tepes (Dracula) eller den vackra medeltida staden Sibiu. Sighisoara finns också, en världsarvsstad, och området runt Iasi (uttalas ’yarsh’) med sina otroligt vackra målade kyrkor. Glöm heller inte Bukarest och de populära stränderna vid svarta havet på sommaren.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲