You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ankomstprocedur i Peru

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Peru
  • Ankomstflygplats: Cusco (CUZ) eller Puerto Maldonado (PEM)

Flyget från Lima till Cusco är en häpnadsväckande upplevelse en klar dag, så be om en fönsterplats. Vid ankomst till Cusco möts du av en ur vår personal. Det är en liten flygplats, så du behöver bara ta ditt bagage och gå ut så kommer du se Projects Abroad skylten. Det är en vacker sträcka mellan Cusco till Huyro för inkavolontärer, eller den heliga dalen för omsorg,undervisning och språk volontärer.

”Det sociala livet var fantastisk! De andra volontärerna var lysande och jag fick snabbt ett gäng bra vänner. Vi gjorde massor av vandringar. Urubamba och Cusco har några trevliga ställen att hänga på och att komma till närliggande byar var lätt och billigt”.

James West
Undervisning i Peru.

Volunteers preparing lesson plans in the Projects Abroad office in Urubamba, Peru

Undervisning, arkeologi, medicin & hälsa, sport, kultur & samhälle, omsorg och språkprojekt är baserade i Cusco. Du tas först till vårt kontor och ges en introduktion till staden samt för att möta personal, sedan tas du till ditt boende. Din värdfamilj är angelägna om att göra så att du känner dig som hemma, och du kommer utan tvekan att erbjudas din första måltid Arroz con pollo eller lomo saltado, som sköljs ned med te.

Du har ett par dagar att landa i din nya omgivning innan du börjar ditt volontärarbete. Projects Abroads Peru personal hämtar dig från ditt boende och tar dig till din projektplacering, introducerar dig till din handledare, och diskuterar en tidsplan. Du kommer att ha tid att observera i början av din placering.
A host mother teaches a volunteer how to cook local Peruvian cuisine

Volontärer på Inkaprojektet i arbetar med tre huvudområden, arkeologi, samhällsjobb och expeditioner.

Vanligen arbetar du måndag till fredag med lediga helger då du kan slappna av hemma, besöka en stad eller resa med andra volontärer du har träffat. Det finns mycket att se – från djungel till stränder till avlägsna andinska byar – och många volontärer reser till grannländer som Chile, Bolivia eller Ecuador efter sin tid med oss.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Natur & miljö

Canopy walkway at the Conservation Project in Peru

Volontärer kan flyga direkt från Lima till Puerto Maldonado. Du möts vanligen på morgonen på flygplatsen i Puerto Maldonado och tas till ett hotell eller till Projects Abroads kontor för att vänta in vidare transport till Taricaya. Senare på eftermiddagen kommer en båt från Taricaya Research Centre, för att hämta dig .

Du åker med båten nerför floden till Taricaya - cirka 1 ½ timme - och där kommer du att introduceras till livet i djungeln. Du kommer att ha en induktion till lodge livet, och under de följande dagarna kommer du att visas de olika projekt som pågår. Vi uppmuntrar dig att ställa frågor, rulla upp ärmarna och engagera dig.

Stuart och Fernando kommer vara dina guider i djungeln.

Du kan hitta mer om detta projektet, arbetet och boendet på vår sida om naturvård regnskog.

Alla volontärer som deltar på standardprojekt i Peru har möjligheten att spendera en vecka på natur & miljöprojektet i slutet av sin huvudplacering. För mer information, vänligen besök vår sida om regnskogsprojektet, vår sida om kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och destinationer.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲