You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare i Mongoliet

Översikt
  • Var? Ulan Bator
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Assisterande idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer works with school girls on the sports project in Mongolia

I Ulan Bator har du möjlighet att undervisa i idrott på lokala skolor. Traditionellt sett står fysisk styrka högt i status och sporter som brottning, ridning, och bågskytte är väldigt populära. De senaste åren har man dock kunnat se en förändring. I takt med att västerländsk kultur fått mer inflytande har intresset för andra sporter ökat. Bland den yngre generationen är sporter som fotboll, basket och volleyboll nu populära. Dessvärre saknar många skolor resurser att erbjuda dessa sporter på regelbunden basis och dessutom saknar de flesta idrottslärare erfarenhet från den här typen av sport. Mot bakgrund av detta är volontärer oerhört välkomna.

Det sätts stort värde på din insats och du kommer själv att uppleva dina elevers utveckling som väldigt givande. Att arbeta vid det här projektet är ett fantastiskt sätt att lära känna den mongoliska kulturen eftersom du lär känna både lärare och elever i ditt arbete med att göra en positiv skillnad i samhället. Och vem vet – kanske är du med och inspirerar Mongoliets framtida stjärnor?

Brinner du för en särskild sport finns all möjlighet att använda detta i undervisningen men allsidiga volontärer som har en bredare kunskap och kan undervisa i flera olika sporter är också väldigt välkomna. Du behöver inte har någon formell kompetens. Det viktigaste är att du har stort engagemang och gillar att vara aktiv, så du kan sprida din entusiasm och motivera barnen att röra på sig.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲