You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad i Mexico

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Mexiko
  • Ankomstflygplats: Guadalajara (GDL)

Projects Abroad medical volunteers pose for group photo in Mexico

Beroende på var du reser ifrån kommer du med största sannolikhet behöva göra en transfer i USA innan du landar på flygplatsen i Guadalajara.

Efter tullkontrollen går du igenom en smal gångväg till den lilla ankomsthallen. Här står en av vår personal och väntar på dig med en skylt.

Efter en god natts sömn och frukost tar en medlem ur personalen dig på en tur runt staden. Under din promenad ser du museet, bank & postkontor och många internetkaféer. Du får lära dig hur du använder bussar och tunnelbana samt ta reda på var andra volontärer tillbringar sin lediga tid. Guadalajara är en modern stad så att du kommer att kunna få tag på det mesta du kan behöva.

Ankomst i Guadalajara 

Volunteer with her host family in their home in Guadalajara, Mexico

Om du deltar i en placering i Guadalajara, kommer du till din värdfamilj under din första dag i Mexiko så att du kan göra dig hemmastadd. Nästa dag blir du introducerad till ditt projekt. 

Värdfamiljen är en viktig del av upplevelsen i Mexiko. De är väl etablerade och förstår hur Projects Abroad fungerar. Mexikaner är väldigt familjära och du får säkert vara med på en del stora familjesammankomster samt ha allt det sociala liv du skulle vilja med volontärer och lokalbor.

"Min familj var helt underbar och jag hade en fantastisk tid med dem. De var mycket vänliga och tog mig till massor av ställen och fick mig att känna mig verkligen välkommen"

Elizabeth Allison
Undervisning i Mexiko

 

Vi uppmanar alla volontärer som bor i Guadalajara att försöka lära sig lite spanska innan man åker. Värdfamiljerna pratar begränsad engelska och uppskattar verkligen volontärer som försöker kommunicera på spanska. Om du vill bli ännu bättre på spanska arrangerar vi språkkurser i spanska.

”Möjligheten att arbeta med mexikaner i en helt spansktalande miljö gav mig så mycket mer insikt i deras kultur än om jag bara hade rest runt”

Julia Banwell
Journalistik i Mexiko.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

A leatherback turtle in Mexico, North America

Om du deltar i vårt natur & miljöprojekt, kommer du stanna i Guadalajara på kontoret en natt eller två. Du har chansen att utforska livet i Guadalajara innan du åker till projektet. Du tar en buss till Tecoman där du blir mött av en ur vår personal. Det är bara en kort bit till ditt nya hem – stranden.

Boendet på sköldpaddslägret är enkelt och äventyrligt – men du har allting du behöver under din tid med oss. Det finns ett kök, toaletter med rinnande vatten, duschar och massor av moderna tält – ett kommer att vara ditt hem under din tid här!

Alla volontärer som deltar på standard projekt i Mexico har möjligheten att spendera en vecka på natur & miljöprojektet i slutet av sin huvudplacering. Vänligen besök vår sida för havssköldpaddor kustvård i Mexiko. Vår sida med kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och destinationer.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲