You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär inom skolidrott i Belize

Översikt
  • Var: San Pedro
  • Placering: Lokala skolor
  • Min roll: Att utveckla och organisera strukturerade idrottsaktiviteter i skolor
  • Boende: Värdfamilj
  • Hur länge är jag där: Från fyra veckor
  • När kan jag åka: Flexibelt, projektet är dockt stängt under skolovet från slutet av juni till början på september.

Volontärer dansar med skolbarn vid idrottsprojektet i Belize.

Vid vårt idrottsprojekt i Belize arbetar du som idrottslärare på en skola i San Pedro på ön Ambergris Caye, där är de flesta av våra andra projekt i Belize är baserade.

Fetma bland barn är ett växande problem i Belize. Familjer tenderar att köpa billiga livsmedel som ofta inte har särskilt bra näringsinehåll så när barnen heller inte får tillräckligt med motion blir de tyvärr ofta överviktiga.

Skolor i Belize har vanligvis inte idrott på schemat så därför kan du som volontär vara till stor hjälp för lokala barn och ungdomar i deras ansträngningar för ett hälsosammare liv.

Genom att arrangera idrott i skolan får vi barn och ungdomar att ägna sig åt fysiska aktiviteter och motion vilket det bara finns fördelar med. Förutom motion lär de också laganda och samarbete genom lagsporter.

Du arbetar som idrottslärare på en kommunal skola i San Pedro. Offentliga skolor har sällan resurser att anställa en idrottslärare så det blir ofta en av de andra lärarna som ansvarar för idrott, även om de inte har rätt bakgrund.

Speciellt lagsporter som fotboll, basket och volleyboll är populära i Belize och tillsammans med friidrott är dessa sporter är de mest efterfrågade av eleverna.

Du arbetar från måndag till fredag, och du har alltid ledigt på helger. Arbetsdagen börjar kl 08:30 och slutar igen vid kl 14:30.

En idrottslektion varar normalt 45 minuter och du har till uppgift att planera och genomföra dessa lektioner efter eget huvud.

Skolorna är stängda från slutet av juni till början av september och projektet är inte tillgänglig under denna period.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲