You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med pandor i Kina

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Dujiangyan Panda Base utanför Chengdu
  • Placering? Pandacenter
  • Min roll? Förbereda mat, rengöra inhängningar, observera pandans beteende
  • Boende? Gästhus
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Projects Abroad erbjuder volontärer en unik möjlighet att jobba vid Kinas mest etablerade reservat och forskningscenter för jättepandor. Jättepandan är världens mest ikoniska utrotningshotade djur, välkänd från Världsnaturfondens (WWF) logo.

På grund av sjunkande födelsetal och ökande brist på tillgänglig mark har antalet jättepandor sjunkit markant de senaste åren. Man uppskattar att det inte existerar fler än 1500 pandor i det vilda. Vissa forskare menar dock att tack vare det bevaringsarbete som skett de senaste åren har siffrorna istället närmat sig 3000 individer. Nu har du möjlighet att delta i detta viktiga arbetet genom att volontärarbeta vid ett panda-center!

The China Conservation and Research centre for the Giant Panda (CCRCGP) startades 1980 av kinesiska myndigheter för att främja beskyddande av, och forskning om jättepandan. Dudiangyan Panda Base är förutom ett center för skadade pandor ett forskningsprojekt och utbildningscenter för turister och dessutom ett avelsprojekt. Omkring 30 räddade pandor bor för närvarande vid centret.

Din roll vid projektet för jättepandor i Kina

Working with Pandas on an Animal Care project in China with Projects Abroad

Vid det här djurvårdsprojektet i Kina får du förutom att lära dig massor om räddnings- och avelsarbetet också en unik insyn i jättepandans livsstil. Du får även ta del av det forsknings- och bevaringsarbete som utförs i området.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att delta vid pandaprojektet men du bör vara intresserad av den här typen av arbete. Jättepandan är ett stort djur och även om de inte lever i det vilda är de vilda djur och måste behandlas som sådana.

Volunteers work to project pandas in the wild in China with Projects Abroad

Boende och fritid

Pandacentret ligger ungefär 2 timmar utanför Chengdu. Du kommer att bo på gångavstånd från centret, och du kan vänta dig en vacker promenad till och från jobbet varje dag. Området är mycket vackert med berg, vattenfall och bambuskogar.

Du kan delta vid detta projektet i från två veckor och uppåt. Arbetet är upplagt så att du skall kunna bidra positivt, även om du inte har möjlighet att delta en längre period.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲