You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som gymnastiklärare i Etiopien

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Addis Ababa
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Assisterande idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers stretching with students on the sports project in Ethiopia

Etiopien är välkänt för sina idrottsutövare i världsklass. Genom att delta vid vårt skolidrottsprojekt kommer du inte bara lära dig nya färdigheter, och bättra på din egen form, men du får chansen att dela med dig av din idrottskunskap till de lokala skolbarnen. Du kan välja mellan att kombinera friidrott och skolidrott, eller välja att endast fokusera på skolidrotten. Du behöver inte ha tidigare tränarerfarenhet för att delta vid projektet, men du bör ha ett brinnande intresse för sport i allmänhet, eller friidrott i synnerhet, och en önskan att dela med dig av ditt engagemang.

Din roll som volontär vid idrottsprojektet i Etiopien

An Ethiopian child plays a game of basketball with a Projects Abroad volunteer.

Projektet har huvudfokus på skolidrott, och de vanliga sporterna i etiopiska skolor är fotboll, basket, friidrott, volleyboll, och aerobics.

Som volontär blir du tilldelad en erfaren handledare som ger dig råd, och stöttar när det behövs. I början kommer du i huvudsak följa, och hjälpa den lokal personalen, för att sedan, beroende på ditt engagemang och initiativtagande, ges möjlighet att hålla egna lektioner. Eller så kanske du blir tillfrågad om att träna ett lag unga talanger inför ett skolmästerskap!

Varje klass har två timmars idrottsundervisning i veckan, så under loppet av en dag undervisar du olika åldersgrupper, men de flesta är i åldrarna 11-16 år. Efterhand som du arbetar med att utveckla barnens idrottsförmåga, kommer du att se hur deras ökade självförtroende påverkar hur de förhåller sig till andra människor. Du skapar här minnen och vänskap inte bara för dig själv, men också för dina elever.

Kombinera skolidrott och friidrott

Som ett tillägg till skolidrottsprojektet kan du som volontär välja att träna tillsammans med en etiopisk löparklubb några morgnar i veckan. Väljer du detta alternativet tränar du på olika platser med en av tjugo långdistanslöpare som håller på att förbereda sig inför ett race. Medan du springer kommer du att uppleva det fantastiska landskapet och vackra naturen runt omkring dig.

Det här alternativet är endast öppen på begäran så för att undvika besvikelse ber vi dig att låta oss veta när du ansöker om du vill delta vid detta specifika projektet.

Projektet för skolidrott i Etiopien är stängt under skollovet, från juli till september.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲