You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Tränare i Marocko

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Rabat
  • Placering? Lokal organisation för ungdomsidrott
  • Min roll? Träna barn och ungdomar i olika sporter
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Moroccan children participate in soccer drills at a practice coached by a volunteer

Genom att delta i ett efter skolprojekt i Marocko med Projects Abroad lär du barnen inte bara att utvecklas fysiskt utan du fungerar också som en förebild och mentor som förbättrar deras självförtroende.

Att idrotta är mer än bara en fysisk aktivitet. Du hjälper barnen att utveckla samarbete, respekt och tolerans. Att ha tillgång till idrottsträning hjälper också de lokala samhällena genom att deras barn & ungdomar koncentrerar sig på positiva aktiviteter.

Du behöver ingen särskild erfarenhet för att delta i projektet men grundläggande kunskaper i arabiska och/eller franska behövs för att du ska kunna kommunicera.

Idrottsledare i Marocko

Om du brinner för idrott och samhällsutveckling så kan du hjälpa till med att träna barn i fotboll, basket eller volleyboll. Du arbetar med en partnerorganisation i Rabat som underlättar idrottsutövning för barn från missgynnade familjer.

Du arbetar hela tiden i samarbete med lokala tränare som gärna lyssnar på dina idéer. De visar dig hur de brukar lägga upp träningarna och beroende på ditt självförtroende kan du få leda ett av lagen själv.

Som volontär i Marocko arbetar du måndag till fredag, minst 20 timmar i veckan. Du kan välja mellan att arbeta på förmiddagar eller eftermiddagar. Det händer också att du blir tillfrågad om helgjobb för att hjälpa till med extra aktiviteter som matcher eller besök i andra städer.

Mellan 14-20 grupper av barn deltar i träningarna i fotboll, basket och volleyboll åt gången så behovet av volontärer ökar.

Alla volontärer bor med lokala värdfamiljer och har möjlighet att besöka omgivningarna på helgerna och göra aktiviteter som marknadsbesök, dyka eller rida på kameler.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲