You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Idrottstränare i Ecuador

Översikt
  • Var? Ön San Cristobal på Galapagosöarna
  • Min roll? Att träna barn i olika sporter för att förbättra deras kunskaper och tekniker
  • Elevernas ålder? 8-16 år
  • Klasstorlek? 12-15
  • Erfarenhet? Krävs ingen
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Genom ditt volontärarbete med Projects Abroad kan du hjälpa barn på Galapagosöarna att utvecklas i idrott efter skoltid. Sport är extremt populärt i Ecuador och många barn vill delta men kan ofta inte på grund av bristande resurser.

Våra sportprojekt ger barn och ungdomar möjligheten att involveras. Oavsett dina kunskaper så kan du med energi och entusiasm dela din passion för idrott med barnen och hjälpa till med aktiviteter och träningar.

Tränare i Ecuador

Volunteer leads a soccer practice as a sports coach in a school in Ecuador

Projects Abroad arbetar med flera ideella idrottsklubbar som erbjuder gratis träning åt barn, ungdomar, och vuxna. Du hjälper oftast till med träningen av barn och ungdomar mellan 8-16 år.

Som volontär på Galapagosöarna fokuserar du framförallt på basket och fotboll och planerar träningar som syftar till att höja konditionen, tekniken och samarbetet mellan spelarna. Om du har en särskild idrott som intresserar dig, säg till oss.

Barnen delas ofta upp i mindre grupper under träningarna och roterar så volontärerna måste vara beredda på att jobba med mindre grupper av barn som alla har olika nivåer.

Din roll som volontär på sportprojekt i Ecuador

Oavsett vilken sport du lär ut så hjälper du till att utveckla elevernas förmågor och kunskaper. När du anländer till Galapagosöarna blir du introducerad till eleverna och din handledare. Du samarbetar med den lokala tränaren i koordinering och planering av träningarna.

Vanligen är det ungefär 12 elever i varje grupp i olika åldrar och kunskapsnivåer. Du kommer märka att varje elev är olika och drar stor nytta av din uppmärksamhet och omsorg att förbättra sig. Detta gynnar ju också hela laget.

Volunteer does stretching exercises with students on the soccer coaching project in Ecuador

Stort fokus läggs också på glädje och deltagande. Eleverna som deltar har ett stort intresse för idrott. Din roll blir därför att se till att glädjen präglar lektionerna på ett konstruktivt sätt. Som utlänning gör din närvaro att varje aktivitet blir rolig och motiverar barnen att vara aktiva och arbeta tillsammans som ett lag.

Idrottstränarna pratar inte engelska så du bör ha åtminstone enkla kunskaper i spanska för att kunna kommunicera.

Träningarna hålls på eftermiddagarna så många volontärer väljer att kombinera detta projekt med ett omsorgs- eller undervisningsprojekt Vänligen låt oss veta om du vill göra detta i din ansökan.

Alla volontärer som deltar i ett av våra standardprojekt har möjligheten att spendera en vecka på vårt natur & miljöprojekt i slutet av deras ordinarie placering. Besök vår sida för natur & miljöprojektet i Ecuador för mer information. Vår sida med kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och länder.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲