You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som friidrottstränare på Sri Lanka

Översikt
  • Var? Panadura
  • Placering? Friidrottsklubb
  • Min roll? Bidra till utveckling av ungdomstalanger
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Runners stretch in preparation for a practice run.

Följ med oss till Sri Lanka och volontärarbeta vid vårt friidrottsprojekt. Du behöver ingen tidigare tränarerfarenhet för att delta projektet passar alla som har en passion för friidrott. Detta är en fantastisk möjlighet för sportiga volontärer oavsett om du ha tagit ett sabbatsår, en paus i karriären, eller vill volontärarbeta som en del av en semesterresa.

Inom idrottsvärlden är Sri Lanka mest känt för sitt cricketlag men friidrott ökar i popularitet och barn och ungdomar är ivriga att ta efter ikoner som Usain Bolt och Mo Farah. Som ett resultat av detta har både lokala tränare och utövare ett stort sug efter att lära sig från andra länder och kulturer.

Din roll som friidrottstränare på Sri Lanka

Projektet håller till vid en friidrottsklubb i Panadura ungefär en timma från huvudstaden Colombo. Här tränar idrottsutövare i åldrarna 15-20 år måndag till fredag. Träningarna är flexibla och klubben satsar på att utveckla utövare i en mängd grenar från kort- och medeldistanslöpare, till längdhoppare, höjdhoppare och diskuskastare. Ibland blir det även aktuellt att träna utövare inför längre distanser som maratonlopp.

Som volontär arbetar du måndag till fredag och är ledig på helgerna. Beroende på väder och idrottarnas olika scheman kan träningarna ske när som helst mellan 6 och 17. Vilket betyder att din arbetstid kan komma at ändra sig från dag till dag. Oavsett tider vägleder de lokala tränarna dig under arbetet och med rätt inställning kommer du att få ut mycket utav den här erfarenheten.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲