You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera med filmproduktion i Tanzania

Översikt
  • Var? Arusha
  • Placering? Filmproduktion
  • Min roll? Du arbetar tillsammans med ett team av lärare som undervisar i filmproduktion
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer works with locals to create a project for the film production program in Tanzania

Det här projektet är en fantastisk möjlighet att jobba med filmproduktion utomlands tillsammans med unga människor med jobbiga hemförhållanden. Här har vi behov av entusiastiska och motiverade volontärer som helst har lite erfarenhet från att arbeta med filmproduktion. Delar av arbetet går ut på att hålla i workshops som behandlar olika aspekter av branschen, genomföra kortare kurser och på andra sätt visa ungdomar i Tanzania vilka möjligheter det faktiskt finns inom filmbranschen.

Volontärer som väljer detta alternativ kommer att arbeta på ett lokalt institut för ungdomsutbildning. Avdelningens fokus är att bedriva utbildning av missgynnade ungdomar i alla aspekter av film och TV-produktion. Detta inkluderar redigering, ljud-design för audiovisuella produkter, kreativt berättande och tv-journalistik. Som volontär hjälper du till inom alla dessa områden och dessutom med hjälper eleverna att producera egna filmer och tv-program.

Varje år tar institutet in omkring 45 studenter i åldern 18-25 år till en 3-årig examen i filmkunskap och frivilliga spelar en viktig roll i utbildningen av dessa ungdomar. Längs vägen fokuseras inte bara på teknisk och praktisk utbildning; kreativitet, social kompetens och användbar livskunskap är också en viktig del av läroplanen. Volontärer uppmuntras att tillbringa tid med mindre grupper av studenter och personal för att utbyta idéer, erfarenheter, kunskaper och diskutera kulturella skillnader. Syftet med detta projektet är att ge de studerande de kunskaper som krävs för att utnyttja de möjligheter som ligger framför dem.

För att delta i detta alternativ är de enda två kraven att: du måste ha ett genuint intresse för produktion av film och du måste ha erfarenhet; minst ett års studier i film, media eller liknande. I gengäld känner alla inblandade att detta är en rolig och givande placering. Var positiv och energisk, och ha ett öppet sinne; då du kommer att lära dig en hel del när du bidrar.

Volunteers work in local villages in Tanzania for the filmmaking project

Alla volontärer vid ett journalistik-projekt i Tanzania har också möjlighet att bidra till Voices of the World, en global online-tidning där ungdomar i åldern 12 till 26 år uppmuntras att uttrycka och dela sina tankar och berättelser.

Har du inte möjlighet att volontärarbeta under en hel månad eller längre finns möjligheten att ansluta sig till projektet under endast tre veckor. Var dock medveten om att samtidigt som du får värdefull kulturell insikt och arbetar intensivt under en kortare tid, så är det svårt att på samma sätt påverka projektets utveckling som under en längre period.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲