You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Sri Lanka

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Sri Lanka

High school volunteers in Sri Lanka

När du landat i Sri Lanka möts i ankomsthallen utav en av våra lokala medarbetare , håll utkik efter Projects Abroad skylten med vårt namn och logo på, för att sedan åka direkt till din värdfamilj. De flesta av våra volontärer bor i småstäder längs kusten, ungefär en timmas bilfärd från Colombo.

Introduktion & Rundtur

Beroende på när du anländer till Sri Lanka, hämtar vi upp dig antingen samma kväll eller morgonen efter för en genomgång av viktig information, och du får möjlighet att få svar på alla dina frågor.

Om du anländer på en fredag bör du vara medveten om att:

  • Du får din introduktion på måndag, alternativt om du anländer fredag morgon så kan du få din introduktion på fredag eftermiddag.
  • Vår lokala personal kommer att hålla kontakten med dig över helgen och försöka inkludera dig i helgens utflykter (detsamma gäller om du anländer en lördag).

Därefter ger vi dig en rundtur i närområdet så att du snabbt blir bekant med dina nya omgivningar, och får reda på var ställen som post, växlingskontor, och internetkaféer ligger. Senare på dagen åker vi till projektet där du kommer att tillbringa dina arbetsdagar. Här får du träffa din handledare och få mer information om projektet.

Majoriteten av våra volontärer bor på gångavstånd från sitt projekt, men en del kan komma att behöva använda kollektivtrafik. Om du behöver ta bussen till din placering så visar vi dig vägen, och hur bussystemet fungerar. Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Sri Lanka är ett förhållandevis litet land, och det är enkelt att ta sig runt. Bussar till och från Colombo går regelbundet, längs kusten och även upp i bergen.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲