You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ankomstprocedur i Ecuador

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Ecuador
  • Flygplats: San Cristóbal (SCY)

A photo of a tortoise in Ecuador

En medlem ur Projects Abroad peronal möter alla volontärer på San Cristóbal flygplatsen. Flygplatsen ligger väldigt nära staden Puerto Baquerizo Moreno och ungefär 5 minuter från vårt lokala kontor.

En av våra medarbetare kommer vänta på dig i ankomsthallen på San Cristóbal flygplats med en stor Projects Abroad skylt. Du kommer sedan resa med taxi till din värdfamilj.

Det finns två flygplatser på Galapagosöarna: Santa Cruz och San Cristóbal. Se till så du flyger till San Cristóbal eftersom vår personal endast kan hämta dig från denna flygplats. Om du flyger till Santa Cruz kommer du vara ansvarig för att ta en buss till hamnen och sedan båt till San Cristóbal.

Som du säkert redan vet är Galapagosöarna en Nationalpark. Att bo och jobba i en Nationalpark som den på Galapagosöarna är en unik möjlighet. Men, som med majoriteten av alla nationalparker världen över så kräver lokala myndigheter att utlänningar betalar en extra avgift när man kommer dit.

Du behöver betala US$10 vid ankomst till Quito eller Guayaqil (där du byter plan till Galapagosöarna) för ett speciellt inresekort till Galapagos. Du behöver också betala US$100 när du kommer till San Cristóbal, denna avgift går direkt till att bevara och förbättra denna världskända nationalpark. Tyvärr är denna extra kostnad utanför vår kontroll och kan inte undvikas när man åker till Galapagosöarna.

Alla våra värdfamiljer finns i staden Puerto Baquerizo Moreno.

När du anländer blir du introducerad för din värdfamilj och ditt boende, du kommer också ha tid att packa upp och göra dig hemmastadd.

Volontära i Ecuador: orientering och introduktion

Projects Abroad volunteers play beach soccer on the Galapagos Islands

Du kommer att ha din introduktion nästa arbetsdag efter att du har kommit fram. En medlem ur vår personal hämtar dig från din värdfamilj för att visa dig runt i staden. Du börjar med att åka till vårt kontor där en ur vår personal går igenom Ecuadors handbok med dig, som inkluderar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder.

Du blir sedan tagen på en rundtur i staden Puerto Baquerizo Moreno och blir visad viktiga punkter och landmärken som till exempel var det finns internetkafé, postkontor, var du kan växla pengar och hur du tar dig till varje ställe från din värdfamiljs hus. Du blir också visad var andra volontärer bor och få möjligheten att träffa några av dem.

Beroende på tid och program, kan du komma att bli introducerad till din placering samma dag som du har installerat dig. Om inte, plockar vi upp dig och ta dig dig dit dagen därpå. Vi visar dig hur du tar dig runt i staden, även om den är ganska liten, så att du blir bekväm med stadens layout och hittar till olika platser. Det är stor chans att din palcering ligger på gångavstånd, men om den inte gör det så är det buss som gäller. Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Värdfamiljerna pratar spanska. En del medlemmar ur familjen kan prata lite engelska, speciellt yngre barn som lär sig det i skolan. Du bör dock vara beredd på att hamna i en spansktalande miljö. Värdfamiljerna förstår att en del volontärer inte pratar spanska eller har begränsade kunskaper och dom hjälper gärna till att lära dig några nya ord. Det är varma och välkomnande människor och dom ser till att du har det bra. Vegetarianer kan enkelt tillgodoses.

A male volunteer picks up litter on an Ecuadorian beach

Vårt Project Abroad kontor i Puerto Baquerizo Moreno ligger mitt i staden. Kontoret är öppet måndag-fredag från 9-5. Vår personal försöker vara i kontoret så ofta som möjligt, beroende på deras schema kan dom behöva lämna kontoret under dagen. All personal är tillgänglig 24 timmar om dygnet via sin mobiltelefon, så tveka inte att höra av dig till dem vilken tid som helst på dygnet om du så behöver. Det finns utrustning i kontoret för volontärer att använda som till exempel resursmaterial och böcker.

Galapagosöarna kan man åka till när som helst på året. Det finns två årstider, den varmaste är mellan december och maj, när himlen alltid är klar och solen skiner starkt. Om du gillar att dyka på fantastiska platser, är den bästa tiden att åka juni-november. Under denna årstid är det lite kallare, men det är perfekt för att uppleva Galapagosöarnas kända marina reservat.

I slutet på ditt projekt arrangerar vi din resa tillbaka till flygplatsen.

Alla volontärer som deltar på standardprojekt på Galapagosöarna har möjligheten att spendera en vecka på natur & miljöprojektet i slutet av sitt huvudprojekt. För mer information, vänligen besök vår Galapagos sida om natur & miljöprojektet i Ecuador. Vår sida om kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och destinationer.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲