You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Byprojekt i Samoa

Översikt
  • Var? Byar på ön Upolu
  • Placering? Lokala skolor, olika aktiviteter i byarna
  • Min roll? Hjälpa till med skolaktiviteter och pågående projekt i lokalsamhället
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A traditional Samoan festival featuring a local woman

Projects Abroads byprojekt i Samoa ger dig som volontär möjlighet att verkligen lära känna det traditionella Samoa på bynivå.

Beroende på dina kunskaper och intressen har du möjlighet att bli involverad i en mängd olika aktiviteter som gagnar lokalsamhället.

Folket i Samoa är alltid sugna på nya kunskaper och som volontär har du chans att utbyta idéer och historier med dem. Volontärerna förväntas undervisa i byskolan på förmiddagarna och kan sedan göra andra aktiviteter på eftermiddagarna som t.ex. lära sig traditionellt hantverk, matlagning eller fiske. I många byar finns det läxhjälpsprogram efter skolan så våra volontärer behövs också för att sköta dessa program.

Om du är intresserad av eller har erfarenhet av jordbruk/djurhållning och odling så kan du arbeta med bönder och hjälpa dem med boskap, får, kycklingar eller grisar och andra sysslor. Alternativt, om du är mer tekniskt lagd så kan du hjälpa till att hantera byns vattenförsörjning och lära ut sanitet. Det finns också behov av volontärer som har kunskap i ekonomi, bokföring, IT samt naturvård.

Detta projekt är perfekt för dig som verkligen vill leva som en Samoan och lära dig mer om deras fascinerande kultur.

Välkommen till Polynesien!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲